Nadarjena lepotica Freida

Manekenka, ki je z modne brvi že po prvem filmu stopila na rdečo preprogo, še vedela ni, kako zelo visoko po karierni lestvici jo bo zavihtela vloga v filmu Revni milijonar, velikem zmagovalcu na letošnji podelitvi oskarjev.

26. 3. 2009

Odkar je na velika platna prišel Revni milijonar (Slumdog Millionaire) in očaral tako kritike kot gledalce, ne more nihče mimo novopečene igralke Freide Pinto. Njen lik Latike, ljubezni glavnega protagonista Jamala, ki je pripravljen tvegati vse, tudi ogroziti lastno življenje, da bi ponovno našel to dekle, od katerega ga je usoda ločila že v otroštvu, je gledalce naravnost začarala s svojo očarljivostjo in z zunajzemeljsko lepoto.

Ta nekdanja v Mumbaju rojena manekenka se je praktično čez noč iz pepelke spremenila v princesko, ki drvi z enega konca sveta na drugega, da bi se udeležila cele vrste zvezdniških dogodkov in podelitev nagrad ter ob tem mimogrede poklepetala s katerim od slavnih lepotcev, kot je na primer Leonardo DiCapro (v katerega je bila dejansko zagledana).

Cosmo je s Freido poklepetal v Londonu po podelitvi nagrad Britanske akademije za filmske in televizijske umetnosti, kjer je bila nominirana za najboljšo igralko v stranski vlogi. Ko smo se z njo pogovarjali o usodi, o njenem slogu oblačenja in o njenih načrtih za prihodnost, je bila ravno sredi ličenja za naslednjo prireditev, podelitev nagrad za stil, ki je potekala tistega večera. Sodeč po tem, kako živahen je začetek njene kariere, si lahko samo predstavljamo, kaj šele bo.

Tvoj urnik je natrpan s podelitvami nagrad in drugimi bleščečimi prireditvami. Kako prenašaš tolikšno mero vznemirjenja?

Skušam čim bolj uživati v vsem tem, saj se ti kaj takšnega lahko zgodi samo enkrat v življenju. To je velika sreča, zato je treba ceniti vsak trenutek, in natanko to tudi počnem, pri tem pa se trudim, da od vsega vznemirjenja ne bi pozabila dihati.

Kako si se počutila, ko si se kar na lepem znašla na rdeči preprogi ob Angelini Jolie, Kate Hudson in podobnih?

Zdi se mi, da tega še kar ne dojemam, saj se še vedno trudim razumeti, kaj se je pravzaprav zgodilo. Ob vsem tem si ne morem kaj, da ne bi pomislila na tisto lekcijo, ki pravi, da se ti v življenju vse povrne. Trdo delo in trud sta nagrajena, tako kot je bilo Revnemu milijonarju trpljenje na koncu le poplačano. Vendar zmeden izraz, ki ga je imel na obrazu Jamal Malik, ko je dobil ves tisti denar, lahko zasledite na mojem obrazu vsakokrat, ko v svoji bližini zagledam kakšnega zvezdnika ali zvezdnico.

Kakšen pa je tvoj pogled na očitke nekaterih, da je revna Indija prikazana klišejsko?

To je velika dežela z 1,3 milijarde prebivalcev, zato bi bilo zelo težko zadovoljiti in osrečiti vsakogar. Vendar v Bombaju dejansko obstajajo slumi, nismo jih ustvarili posebej za ta film. Snemali smo na resničnih lokacijah, ne v studiih. Film prikazuje resničnost. Seveda je vsak upravičen do svojega mnenja, toda menim, da gre za zelo verodostojen prikaz resnice, zato z njim ni prav nič narobe.

Bila si voditeljica televizijske oddaje o potovanjih in manekenka, zdaj pa igraš. Se boš v prihodnosti osredotočila na eno stvar ali bi raje počela vsakega po malo?

Ni dvoma o tem, kaj si želim početi. Od nekdaj sem hotela igrati, tudi ko sem se začela ukvarjati z manekenstvom, sem upala, da se bom kmalu lahko preizkusila v vlogi igralke. Namesto tega sem postala voditeljica oddaje, a je bila tudi to dobra izkušnja zame. Bilo je zelo zabavno. Za vlogo v Revnemu milijonarju sem se potegovala šest mesecev, preden sem jo dobila. No, morda sem je bila zato še toliko bolj vesela.

Nam lahko kot nekdanja manekenka poveš kaj o svojem osebnem slogu? Kateri kos oblačila v tvoji omari ti je najljubši?

To so kavbojke in lepa, a udobna majica, ali pa čipkast črn top. Če zraven obuješ petke, greš lahko kamorkoli.

Bi rekla, da se v tem počutiš najbolj udobno in najbolj samozavestno?

Če bi hotela, da bi mi bilo udobno, potem petke ne bi smele biti visoke. V čevljih s petami ti slej ko prej postane neudobno. Lahko so najboljše znamke na svetu, a so ne nazadnje še vedno pete! V nekem trenutku dobiš občutek, kot da so tvoji gležnji, stopala in tvoja kolena obupali nad tabo. To se ti še toliko prej zgodi na prireditvi, kjer si na nogah po več ur skupaj.

Kaj pa fantje? Imaš kakšno posebno pravilo glede zmenkov? Lahko na primer prva pokliče punca ali pa je treba počakati, da poliče on?

Ne, lahko pokliče eden ali drugi. Navsezadnje živimo v 21. stoletju.

Že res, toda veliko je deklet, ki so preveč sramežljiva, da bi se tako izpostavila.

No, to se vedno lahko naredi na pretkano eleganten način, ampak zdi se mi, da je včasih celo bolj seksi, če je ženska tista, ki prevzame pobudo.

Se poljubljaš že na prvem zmenku? Rekla si, da nimaš pravil, ampak ...

Če bi rad nekaj storil, to tudi stori, čeprav sama včasih raje pustim času čas in se prepričam, ali je to res tisto, kar si želim.

Se trenutno s kom videvaš?

Ne.

Kakšne lastnosti iščeš pri fantu?

Biti mora pravšnja mešanica vsega. Dobro je, da je duhovit, vendar do neke mere. Obstajati mora pravo ravnotežje. Ne bi mogla biti s kakšnim dolgočasnežem, ki bi ves čas samo govoril in govoril. Zame bi bil pravi moški tak, ki se mu pred menoj ne bi bilo treba pretvarjati. Če se preveč trudiš in naprezaš, da bi bil nekaj, kar nisi, nikoli ne izpadeš dobro.

Med mnogo sporočili filma Revni milijonar je tudi sporočilo o usodi. Verjameš vanjo?

Verjamem. Prihajam iz dežele, ki verjame v usodo, in menim, da se je usoda večkrat poigrala tudi z menoj in tem filmom. Ko naj bi na primer odšla v Toronto na filmski festival, štiri ure pred letom še vedno nisem imela vizuma. Čeprav sem si zelo želela iti, sem bila prepričana, da to ne bo izvedljivo.

Nato sem dobila telefonski klic: “Vaš potni list so poslali iz Delhija v Mumbaj. Nekdo naj pride ponj.” Nisem mogla verjeti, da sem v zadnjem trenutku le dobila vizum. Takrat sem bila že vsa objokana, saj sem mislila, da bom zamudila prvo projekcijo svojega filma. To je brez dvoma še utrdilo mojo vero v usodo. Zgodila se je še cela kopica stvari, zaradi katerih tako zelo verjamem v usodo. Revni milijonar mi je bil usojen.

Kaj si želiš doseči v naslednjih nekaj letih?

Vsekakor bom igrala, res pa bi bilo lepo, če bi lahko pri tem naredila kaj koristnega. Milijonar se je dotaknil toliko src in resnično upam, da bo tudi moj naslednji projekt podobno vplival na ljudi.

Cosmo kviz

Ime: Freida Pinto

Kličejo me tudi: Frei, Fro, Freigums, Bits

Moj najljubši del telesa je:

a. Moja zadnjica

b. Oprsje.

c. Trebušček.

d. Noge.

e. Drugo: vranica!!

Največkrat dobim kompliment na račun svojega: nasmeha

Največjo mero negotovosti mi povzročajo moja: stopala, ker: so tako velika!

Seksi je, če:

a. Ima fant lepo telo.

b. Svojo mamo pokliče vsak dan.

c. Zna z otroki.

d. Je duhovit.

e. Je malce poreden.

Moja najbolj čudna fobija je: strah pred temo.

Želim si, da bi lahko bila:

a. Manj zadržana.

b. Bolj organizirana.

c. Bolj sproščena.

d. Bolj seksi.

Najbolj neprijetno v življenju mi je bilo, ko: so me v močnem nalivu vso prehlajeno vlekli po rdeči preprogi.

Hrana, ki se ji preprosto ne morem odreči, je: pecivo.

Zaljubljena sem bila:

a. Enkrat.

b. Dvakrat.

c. Več kot dvakrat.

d. Nikoli.

Moja najslabša razvada je:

a. Hitra hrana.

b. Preklinjanje.

c. Da povem, kar si mislim

d. Špricanje telovadbe.

e. Branje rumenega tiska.

e. Gledanje limonadnic.

Ob sobotah običajno:

a. Kosim s prijateljicami.

b. Nakupujem.

c. Telovadim.

d. Delam.

e. Dolgo spim.

f. Preživljam čas z družino.

Nič ne drži bolj kot to: da v življenju ni nič zastonj!

Corinne Griffith-Cole, Živa Lečnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri