Na modno sceno prihaja naslednica Kate Moss

Šestnajstletna Charlotte 'Lottie' Moss se kot model pridno podaja po stopinjah svoje izredno uspešne polsestre Kate Moss. Se utegne zgoditi, da bo nekoč dosegla njen kultni status?

Nista sestri, ampak polsestri (foto: Profimedia) Profimedia
14. 8. 2014

Mednarodni modni agentje že dolgo časa 'snubijo' Charlotte 'Lottie' Moss, čedno polsestro slovitega modela Kate Moss, in jo želijo dobiti pod svoje okrilje. Njena mama pa je do zdaj redno zavračala vse njihove ponudbe.

Ne nazadnje je med bliskovitim vzponom kariere svoje pastorke Kate lahko videla, kaj vse morajo prestajati mlada dekleta v morda najtežjem poslu na svetu.

Napovedujejo ji bleščečo kariero

Od januarja ima Lottie, ki se lahko pohvali s telesnimi merami 81-66-86, podpisano pogodbo z modno agencijo Storm Model Management. Ista agencija je pred 25 leti pod svoje okrilje vzela tudi Kate. In enako uspešno naj bi se odslej razvijala tudi Lottiejina kariera.

Moss

"Ustvarila si bo veliko kariero. Ima vse, kar je potrebno za to. Poleg tega priimek Moss seveda odpira vrata," razloži londonski poznavalec modne scene Mark Jackson, ki je bil nekoč topmodel. Temeljni kamen je položen.

Enaindvajset let po tem, ko je Kate zaslovela kot zaščitni obraz Calvina Kleina in se prebila na svetovno modno sceno, bi Lottie rada storila enako. V okviru projekta Re-Issue bodo devet klasik slovite newyorške modne znamke postavili na novo in – kot pred 21 leti – posneli črno-bele fotografije. In med modeli je seveda tudi Lottie!

Moss

Podobnost med Kate in Lottie je na fotografijah naravnost osupljiva. In to čeprav dami nista sestri, ampak polsestri, skupnega imata le očeta. Imata pa zelo tesen odnos. "Redno se videvata. Zdaj, z začetkom njene modne kariere, pa jo je Kate vzela pod svoje okrilje," razkriva Jackson in dodaja:

"Modna scena je nevarna – mamila, napačni prijatelji, zavist, pritisk, ki ga prinaša uspeh ... Ravno zato ji družina ponuja močno oporo." Za zdaj pa je poziranje za 165 centimetrov visoko Angležinjo le konjiček.

V srednji šoli, ki jo obiskuje, mora namreč opraviti še nekaj zaključnih izpitov. Ko bo opravila šolske obveznosti, namerava začeti delati s polno paro, a se bo – kot je pred nedavnim povedala na londonskem modnem dogodku Calvina Kleina in Mytherese – pri tem trudila, da bo z obema nogama ostala na trdnih tleh:

"Trudim se, da bi ob vsem tem direndaju ohranila hladno glavo." To je vsekakor lastnost, po kateri se razlikuje od svoje slavnejše sestre, ki je (bila) na žalost znana tudi po razuzdanih zabavah in ekscesih pod vplivom mamil.

Zdi se, da je Lottie v tem pogledu drugačna, čeprav priznava: "Žuri so zabavni, rada se jih udeležujem." Upajmo, da gen za zabavo ne bo usoden za njeno kariero ...