Na glas: Luka Vunduk

Začel je iz nič, no, ne čisto iz nič – imel je staro mizo, ki jo je prebarval v rdečo barvo.

24. 11. 2005

Kot dijak je bil problematičen. Neka punca se ga je usmilila šele po tem, ko je v rastlinjaku v Tivoliju zvečer razbil šipo in mestni občini odtujil dve redki rastlinici.

Razlog za ustanovitev benda, ki sta si ga zamislila skupaj s sošolcem, je bil v njegovem imenu. Skupina Flirt se je v zgodovino slovenske pop glasbe zapisala s tremi albumi in z neprimerno več strtimi srci. V tistih časih na oder še niso letele tangice, le medvedki, zato bi bil ‘come back’ smiseln.

Odkar se ne ukvarja več z glasbo, mu gre flirtanje bolj slabo od rok: zadnji dogodek iz samskega življenja se nanaša na črnolaso lepotico v baru, ki se je ves večer spogledovala z njim, potem pa odšla z nekom, ki je imel bicepse v velikosti melon in majico z napisom ‘Perutnina Ptuj.’

“Povej mi ti, ki delaš na Cosmu, v čem je ‘fora’?”

Ne vem, nekatere pač padajo na bicepse in perutnino, le da zdaj, zaradi ptičje gripe, veliko bolj padajo na dizajnerje in na bivše člane bivših fantovskih bendov. Pa ti?

“Všeč so mi ženske, ki imajo svoj stil. Gwen Stefani na primer je lahko manj lepa od Paris Hilton, pa je bolj seksi. Odbijajo me dolgočasne, neenergične, prazne punce. Ko gre za polne ustnice, sem pa res manj kritičen. Ampak to je že fetiš.”

Baje moški padajo na polne ustnice, ker jih spominjajo na sramne ustnice. Ni treba, da komentiraš. In oprsje? Ti imaš svojo oglaševalsko agencijo in veš, kaj prodaja.

“Ja, seks itak prodaja, ampak jaz ga ne bi kupil. Jaz rad delam, kar delam, zato se izogibam cenenih rešitev. Terminal poskuša biti drugačen. Mora biti drugačen.

V čem si ti drugačen?

“Ravnam se po nekaterih načelih, ki so se izkazala za uspešna: veliko dam na osebni stik s stranko. Ne delam nobenih razlik, zato se potrudim, če delam za sto tisoč tolarjev ali za dva milijona. Nisem mahnjen na denar, tako ali tako pa vsega zapravim za svoje igračke.”

Ti se ukvarjaš z ustvarjalnim delom, jaz prepisujem iz diktafona. Ali si lahko prosim sam postaviš še eno vprašanje?

“Luka, ali ima Severina umetne ustnice?

Ne vem, nimam pojma in me niti ne zanima. Če so lepe oblike ...”

Osebna izkaznica

Datum rojstva: 18. 12. 1976.

V podznaku: bik.

Poreklo: Dalmatinec pride v Ljubljano študirat, se zaljubi in ... klasična zgodba.

Življenjske nujnosti: ustvarjalno izražanje, urbano okolje, najnovejša čuda tehnike, šport.

Srčne zadeve: zaljubljen.

Tina Torelli

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri