Enrique Iglesias: Na dan prišle podrobnosti iz njegovega zasebnega življenja

"I can be your hero baby ..." nam bo Enrique Iglesias v živo pel 12. maja naslednje leto, ko se bo v okviru svoje turneje 'SEX and LOVE' ustavil v ljubljanskih Stožicah. Da boš na koncert 100% pripravljena, si preberi še nekaj zanimivih dejstev o simpatičnem pevcu. (Obožujemo ga!)

Enrique Iglesias: Na dan prišle podrobnosti iz njegovega zasebnega življenja (foto: Profimedia) Profimedia
14. 12. 2017

1. Sprva ni nastopal kot Enrique Iglesias

V začetku svoje kariere je njegovo odrsko ime bilo Enrique Martinez, njegovo pravo ime pa je Enrique Miguel Iglesias Preysler.

2. Pri vstopu na ameriški trg mu je pomagal Will Smith

Marca 1999 je Will Smith obiskal Enriquejev koncert in ob koncu ga je prosil, če bi sodeloval pri oblikovanju glasbene podlage za njegov film Wild Wild West (Divji divji zahod). Enrique Iglesias je prispeval pesem Bailamos, ki je v Ameriki zavzela prvo mesto na glasbenih lestvicah. 

3. Prvi popolnoma angleški album je nastajal le 2 meseca

Po uspehu hita Bailamos je Enrique Iglesias vzbudil zanimanje številnih založb. Po številnih pogajanjih je podpisal pogodbo z založbo Interscope in izdal svoj prvi album v angleščini. Album z naslovom Enrique vsebuje pop skladbe z latino pridihom, Enrique Iglesias pa ga je pripravljal le 2 meseca.

4. Na koncertih je ena srečna oboževalka deležna njegovega poljuba

Punce, ki boste 12. maja 2018 v prvi 'fan' vrsti, bodite pozorne na vse Enriquejeve gibe. Znan je namreč po tem, da na nekaterih svojih koncertih izbere oboževako iz občinstva in jo razveseli s poljubom. Kaaaaj? Uf, hitro klikni sem, če še nimaš svoje karte, za vse ostale podrobnosti in zanimivosti o koncertu pa ne pozabi spremljati uradne slovenske Facebook strani.

5. Prejel je več kot 200 nagrad

V svoji karieri je Enrique Iglesias do sedaj prejel že več kot 200 nagrad, med drugim je ponosen lastnik ene ameriške Grammy nagrade, 5-ih latino Grammy nagrad in 23-ih Billboard glasbenih nagrad.

6. Preizkusil se je tudi kot igralec

Poleg tega, da je nastopil v več reklamah (ena izmed najbolj znanih je reklama za Pepsi, v kateri igrajo tudi Beyonce, Pink, Britney Spears), pa je zaigral tudi v filmu Bilo je nekoč v Mehiki. Prav tako  je nastopil tudi v epizodi serije Dva moža in pol.

7. Pel je v duetu z Whitney Houston

V svoji glasbeni karieri je Enrique Iglesias sodeloval s številnimi velikimi imeni v glasbeni industriji: Pitbull, Sean Paul, Usher, Nicole Scherzinger. Med drugim je zapel skupaj z Whitney Houston, in sicer pesem Could I Have This Kiss Forever.

8. Prvi album je posvetil svoji varuški

Enrique Iglesias je svoj prvi album posvetil svoji varuški Elviri, kar zveni res srčkano, a nosi za sabo žalostno zgodbo. Po prihodu v Miami, kamor so se morali preseliti zaradi ugrabitve njegovega dedka, sta ga večinoma vzgajali njegova babica in varuška.

9. Ni dokončal faksa

Obiskoval je univerzo v Miamiju, ampak je študij opustil, ko je dobil pogodbo z gasbeno založbo. Kdo bi mu zameril, kajne?

 

A post shared by Enrique Iglesias (@enriqueiglesias) on

10. Njegova pesem Subeme La Radio je na lestvici najbolj predvajanih YouTube glasbenih posnetkov v letu 2017

Pesem Subeme La Radio, ki jo Enrique Iglesias prepeva skupaj z izvajalci: Descemer Bueno, Zion & Lennox, je z več kot 875 milijoni ogledov na desetem mestu največkrat predvajanih YouTube glasbenih posnetkov.

Pripravila: Tamara Bastarda

Vir: latintimes.com

NUJNO preberi še članek iz našega arhiva Enrique Iglesias v intervjuju odprl dušo in srce

Preberi še: Luka Šulić (2Cellos) prvič pokazal svojega prvorojenca Vala

Priporočamo tudi: Rok – The Preacher je dokazal, da se v telesu mišičnjaka skriva veliko srce