Na dan prišla temačna skrivnost slovite Lorette Young

Loretta Young, ena največjih zvezdnic tridesetih let, je igrala v družbi Caryja Granta, Spencerja Tracyja in tudi Clarka Gabla. In prav s tem velikim igralcem je povezana temačna skrivnost, ki jo je Loretta odnesla s seboj v grob ...

Na dan prišla temačna skrivnost slovite Lorette Young (foto: Profimedia) Profimedia
27. 7. 2015

Loretto Young naj bi Clark Gable, njen soigralec iz filma Klic divjine, med snemanjem te pustolovščine iz leta 1935 posilil! Filmska zvezdnica je takrat celo zanosila z njim!

Loretta

V izčrpnem intervjuju za spletni portal Buzzfeed je šokantno zgodbo razkrila njena snaha Linda Lewis. In ta zgodba je pravzaprav tako zelo neverjetna, da še najbolj spominja na scenarij, ki bi ga lahko napisali le največji hollywoodski mojstri.

Zvezdnik filma V vrtincu naj bi svojo mlado kolegico posilil med vožnjo z vlakom v okviru snemanja omenjene­ga filma.

Poleg tega, da se je morala soočiti z gnusnim dejanjem poročenega zvezdnika, je čez nekaj tednov izvedela še, da je noseča.

Ker je bila Loretta globoko verna katoličanka, splav zanjo ni prišel v poštev. Da bi njena skrivnost tudi ostala skrivnost, je odpotovala v Evropo, kjer je na skrivaj povila deklico.

Ker nihče ni niti slutil, da je noseča, seveda tudi nihče ni vedel, da je rodila. O tem je bil dobro obveščen le Gable, ki mu je mlada mamica po porodu poslala telegram:

"Nadvse ljubka modrooka deklica rojena danes zjutraj ob 8. uri in 15 minut."

Biološkega očeta male Judith Young, ki je bila pozneje znana kot Judy Lewis, pa to ni niti najmanj ganilo, zato je v rojstnem listu polje, v katero bi bilo treba vpisati ime očeta, ostalo prazno.

Skoraj nepredstavljivo je, kolikšno moč je morala takrat zbrati Loretta, da je svojo zgodbo gradila naprej. Da bi bila lahko tudi uradno Judyjina mama, si je skoraj leto dni po porodu izmislila zgodbo o posvojitvi in dejansko posvojila lastnega otroka!

Le tako je namreč dosegla to, kar je hotela doseči – da je ne bi nihče spraševal, kdo je oče. In le tako so lahko tragične okoliščine njene nosečnosti ostale skrivnost. Grozljivo zgodbo o tem, kako je zanosila, pa je ohranila zase.

Neverjetno je, da je Loretta šele leta pozneje, po smrti Gabla, ki se je za vedno poslovil leta 1960, svoji takrat že odrasli hčerki razkrila resnico o njenem očetu.

Judy

Vsa resnica je priplavala na površje šele, ko je zvezdnica pri 85 letih v pogovornem šovu Larry King Live slišala izraz 'date rape' (posilstvo na zmenku).

Priletna dama ni imela pojma, kaj ta izraz pomeni, zato je za obrazložitev prosila svojo snaho. "Po svojih najboljših močeh sem se potrudila, da bi ji razložila," se Linda še zelo dobro spominja tistega trenutka.

Globoko v spomin se ji je vrezal zato, ker je po svoji razlagi slišala Lorettin neverjeten odgovor: "To je to, kar se je zgodilo med mano in Clarkom Gablom."

Nato je dobitnica oskarja končno zbrala pogum in razkrila svojo šokantno zgodbo.

Kot verna katoličanka se je namreč šele takrat začela zavedati, kaj se je v njeni mladosti v resnici zgodilo, postalo pa ji je tudi jasno, da ni bila prav nič kriva za to.

Linda in njen soprog Christopher Lewis, Lorettin sin, sta se po smrti igralkine hčerke Judy, ki nas je zapustila leta 2011, odločila, da bosta skrivnost velike hollywoodske zvezdnice razkrila javnosti.

Menda je le še vprašanje časa, kdaj bodo življenjsko zgodbo Lorette Young, ki je umrla leta 2000, v Hollywoodu spremenili v film. Več o slavnemu igralcu si preberi v članku Clark Gable: Ženskar, ki naj bi spal tudi z moškimi!

Napisal: Tim Jeras

Preberi še: Seks za eno noč (ta nesrečna zgodba naj ti bo v opomin) ali pa preveri 10 načinov, kako lahko sama testiraš svoje zdravje.