Na dan je prišel do zdaj še neobjavljen intervju z Amy Winehouse

Intervju, ki ga je pokojna glasbenica Amy Winehouse dala leta 2004, vse do zdaj ni bil objavljen, ker je urednik zmotno menil, da nikoli ne bo postala slavna ...

Amy Winehouse (foto: Profimedia) Profimedia
7. 8. 2014

Pred desetimi leti je bila fantastična angleška glasbenica Amy Winehouse, ki je umrla pred nekaj več kot tremi leti, stara 20 let, in takrat je sanjarila o tem, da bo nekega lepega dne postala mamica.

"Čez deset let bom stara 30 in morda bom imela takrat otroka," je dejala Amy in napovedala: "Izdala bom svoj drugi album in nekaj EP-jev, svojo pravo, iskreno glasbo pa bom hranila za velike albume."

Intervju do zdaj ni doživel objave, ker je bil urednik prepričan, da Amy nikoli ne bo uspelo. Kako se je zmotil! Že pred tem intervjujem je namreč izdala svoj debitantski studijski album Frank, ki je le v nekaj mesecih dosegel dvakratno platinasto naklado z več kot dva milijona prodanimi primerki samo v Evropi!

Pametna punca, ki je počela neumne stvari

Amy Winehouse je umrla 23. julija 2011, ko je bila stara komaj 27 let, usodna zanjo pa je bila zastrupitev z alkoholom po obdobju abstinence. V svojem kratkem življenju se je bojevala tudi z odvisnostjo od mamil, heroin, kokain in marihuana so bili na žalost dolgo časa njeni redni spremljevalci, v zadnjih letih pred smrtjo pa si je prizadevala biti čista.

"Da, nameravam se ustaliti, poročiti in imeti otroke. No, ko razmišljam o bodočem družinskem življenju, pa si redko predstavljam tudi moškega, kar je rahlo čudno. Mislim, da bom dobra mama. No, v redu, upam, da bom dobra mama. Upam, da ne bom grozna mama. Ko bom imela otroke, jih želim imeti gomilo, najmanj pet. Vedno bom delala od doma in imela studio v hiši," je še razkrila Amy, ki je pred desetimi leti spregovorila tudi o svojem otroštvu in svojih znanih uporniških stališčih:

"Nisem bila odpadnica, a z gotovostjo se nisem hotela pokoriti konformizmu. Slabo prenašam avtoriteto in ne maram, da mi govorijo, kaj naj delam. Nikoli nisem bila idiot, bila sem pametna punca, ki je počela neumne stvari, kot so kraje po supermarketih, ker so mi prijatelji rekli, naj to storim. Kot najstnica pa sem bila dobro dekle." Zanimivo je, da so jo vprašali tudi, po katerih stvareh bi ljudem rada ostala v spominu:

"Rada bi, da bi se me zapomnili kot nekoga, ki ni zadovoljen z le eno ravnjo muziciranja ... Kot nekoga, ki je bil pionir. Imam ves čas na svetu, da to dosežem, to je tako razburljivo. Imam dolga leta, da se ukvarjam z glasbo." Na žalost je imela pred seboj le še sedem let ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri