Monica Lewinsky obžaluje razmerje z Billom Clintonom

Monica Lewinsky, nekdanja ljubica Billa Clintona, je v ekskluzivnem intervjuju za revijo Vanity Fair spregovorila o razvpiti spolni aferi s tem nekdanjim ameriškim predsednikom, zaradi katere je celo razmišljala o samomoru.

Monica Lewinsky (foto: Profimedia) Profimedia
14. 5. 2014

"Globoko obžalujem to, kar se je zgodilo med mano in predsednikom Clintonom. V nekaterih krogih menijo, da mi je Clinton plačal za molk. Zakaj bi se sicer zadrževala in ne bi spregovorila o vsem, se sprašujejo. Zagotavljam vam, da je to daleč od resnice. Končno sem se odločila, da bom dala svoji pretek­losti smisel, koliko me bo to stalo, pa bom izvedela kmalu," je dejala Monica Lewinsky za slovito revijo Vanity Fair, ki je objavila članek, v katerem je 40-letnica spregovorila o aferi, ki jo je imela kot pripravnica v Beli hiši leta 1998 s tedanjim ameriš­kim predsednikom, danes 67-letnim Billom Clintonom.

"Moj šef me je seveda izkoristil, a vedno bom vztrajala pri tem, da je šlo za razmerje, na katerega sva pristala oba. Zlorab­ljanje se je začelo pozneje, ko sem postala žrtveno jagnje, da bi zaščitila njegov položaj. Clintonova administracija, drugi politiki in mediji so me ožigosali, in ta žig je ostal, ker je bil prežet z močjo," je dodala temnolaska, ki je kljub vsemu vztrajno zavračala ponudbe medijskih hiš za sočno zgodbo, ki bi ji po nekaterih ocenah lahko prinesla do 10 milijonov ameriških zelencev. Z afero se torej ni okoristila, nasprotno, prinesla ji je le težave. Med drugim nikakor ni mogla dobiti službe, saj so jo delodajalci zaradi njene preteklosti vztrajno zavračali.

Mama ji je stala ob strani

Monica se je zdaj odločila, da bo s svojo zgodbo pomagala drugim, vsem tistim, ki se soočajo z veliko sramoto, ki jim ogroža življenje. Pojasnila je, da jo je ganil primer mladeniča, ki je, potem ko so ga na skrivaj posneli med poljubljanjem z drugim mladeničem, naredil samomor. Ta primer pa ni vznemiril le nje, ampak tudi njeno mamo Marcio, ki ji je v najtežjem obdobju ves čas zvesto stala ob strani.

"Podoživljala je leto 1998, ko me ni spustila z oči. Takrat sem bila nagnjena k samomoru, zato je bila več tednov ob moji postelji. Zaradi strahu in sramote, ki sem ju doživljala, se je bala, da se bom ubila. Jaz pa sem se bala, da bom dobesedno umrla od sramu," je še priznala Monica in dodala, da se je v času, ko je afera pricurljala v javnost, počutila kot najbolj osramočena oseba na svetu.