Monica Bellucci: Pri 50 letih igra Bondovo dekle

Monica Bellucci, ki v najnovejšem filmu o najbolj slavnem tajnem agentu na svetu uteleša Bondovo dekle, je razkrila, kako se je odzvala, ko so ji ponudili to zelo zaželeno vlogo. Italijanska diva je spregovorila tudi o nekoliko bolj zasebnih stvareh ...

Monica Bellucci: Pri 50 letih igra Bondovo dekle (foto: Profimedia) Profimedia
11. 3. 2015

Čeprav je po mnenju številnih moških ena najlepših in najbolj seksi žensk na svetu, je Monica Bellucci – vsaj ko gre za leta – še vedno nekoliko negotova.

Črnolasa italijanska igralka in model, ki v akcijski avanturi Spectre igra Bondovo dekle Lucio Sciarra, o sebi dvomi zato, ker je septembra lani dopolnila 50 let.

"Ko so me najeli, sem najprej pomislila: 'Kako sem lahko pri 50 letih Bondovo dekle?'

Po avdiciji mi je režiser Sam Mendes rekel, da je prvič v zgodovini snemanja filmov o Jamesu Bondu želel, da bi bila ženska istih let kot igralec, ki upodablja Bonda. Odgovorila sem mu, da bodo ženske nanj – če me bo najel – gledale kot na heroja. V primerjavi z ženskami, ki so pred mano utelešale Bondova dekleta, sem veliko zrelejša. Celo ljubše bi mi bilo, če bi me klicali Bondova ženska ali Bondova gospa," je Monica v pogovoru za britanski tabloidni dnevnik Daily Mail opisala, kako se je počutila, ko je izvedela, da ji je pripadla med igralkami zelo zaželena vloga v filmu, ki ga še snemajo.

Evropejke so zaprte

Leta pa niso težava le v svetu šovbiznisa, ampak – kot je poudarila ta uspešna lepotica – včasih tudi v ljubezenskih odnosih:

"Številne petdesetletnice so za moške nevidne. Toda ni treba, da je tako. Moraš si zapomniti, da to, kar izžarevaš navzven, pravzaprav prihaja od znotraj.

Kadar sem v Braziliji, opazujem dekleta, ki sploh niso vitka, a tako čutno in ženstveno plešejo po ulicah, da so njihova telesa nenadoma videti prelepa. V Evropi so ženske zelo zaprte, bojimo se odpreti na ta način. Ta senzualnost, občutek svobode, ki ga vidimo pri Brazilkah, ne prihaja iz popolnosti telesa. Prihaja iz svobode, iz njihove notranjosti. Pomembno je, kako se nosiš. Ni pomembno, kako si videti, ampak kako se počutiš. Kot je rekel Oscar Wilde, lepota je oblika umetnosti, a se je lahko človek naveliča po dveh sekundah, če nimaš nič drugega, kar bi ohranilo radovednost."

Monica

Monica, ki je bila 14 let poročena s francoskim kolegom Vincentom Casselom, s katerim ima dve hčerki, je že od avgusta 2013 samska, a ne bi imela prav nič proti, če bi v njeno življenje slučajno vstopil moški, ki bi bil občutno mlajši od nje:

"Ne vidim težave, če je 30-letni moški v razmerju s 50-letno žensko. Stvar je v energiji in duši, ne pa v letih in telesu.

Prava spolna privlačnost je v možganih, v domišljiji, ne pa v starosti telesa. Ne preseneča me, da moški v dvajsetih in tridesetih letih iščejo starejše partnerice. Ne preseneča me niti to, da se zdijo moškim še vedno privlačne ženske, kot so Isabelle Huppert, Catherine Deneuve in Charlotte Rampling. Moški gledajo Judi Dench in vidijo moč, ki prihaja od znotraj. In to je privlačno. Gledam vse te ženske in upam, da bom – ko se bom starala – tudi jaz imela tako bogato dušo, tisto nekaj, česar ne moreš videti z očmi."