Princ Albert II. komaj čaka, da bo znova očka

Monaški princ Albert II. se ne izogiba pogovorom in vprašanjem o naraščaju, ki ga s princeso Charlene pričakujeta konec leta. Vedno govori samo o superlativih, kako tudi ne, saj je to njegov prvi legitimni otrok. Dva ima že, vendar sta zunajzakonska ...

princ Albert  (foto: Profimedia) Profimedia
16. 8. 2014

Princ Albert II. je v nedavnem intervjuju dejal, da sta s soprogo Charlene presrečna in zelo vznemirjena zaradi dojenčka, ki bo razveselil vse Monačane. Odkrito je tudi priznal, da sta oba kar nekoliko živčna.

Na odprtju novega jahtnega kluba v Monaku je odkrito dejal, da sta s soprogo zelo previdna in da sledita vsem zdravniškim nasvetom, da le ne bi šlo kaj narobe.

Princ Albert ima danes 56 let in je bil dolga leta zakrknjen samec. No, v njegovi karieri osvajalca ženskih src mu je uspelo dobiti dva zunajzakonska otroka. Leta 1992 hčerko Jazmin Grace Grimaldi in leta 2003 Alexandra Costo.

Jazmin

Oba je pozneje priznal, vendar pa imata pravico le do njegovega osebnega premoženja. Na prestol se nikdar ne bi mogla zavihteti, ker sta zunajzakonska.

Kot oče ni prisoten

Preden je princ priznal oba otroka, je seveda zahteval test očetovstva. Ko so mu obakrat potrdili, da je oče, je priznal očetovstvo in tudi finančno poskrbel za oba otroka. To pa je bolj ali manj tudi vse.

Denimo, ko je njegova 22-letna hči Jazmine diplomirala, se ni dosti potrudil, da bi prišel na podelitev diplome. Imel je pomembnejše delo, kot je modna revija Louisa Vuitona ...

Tudi sicer princ nima ravno pogostih stikov s svojima otrokoma. Verjetno je tudi zato zdaj toliko bolj vznemirjen, ker prihaja otrok, ki bo postal sestavni del njegovega življenja. Albert se je za nezakonskega sina obvezal, da bo zanj mesečno plačeval 10 tisoč evrov, v Nici pa mu je zagotovil razkošno hišo.

Princ je tudi prosil novinarje, naj se obnašajo odgovorno in spoštujejo pravico do zasebnega življenja, še posebno, ker gre za mladoletno osebo.

Za zdaj mu gre dobro, saj o obeh njegovih nezakonskih otrocih ni veliko govora, niti se ne pojavljata v medijih. Jazmine mogoče nekoliko več, malega Alexandra pa ni videti.