Mladoletniki, ki so ropali hiše slavnih

Oropali so vile največjih hollywoodskih zvezdnikov, Paris Hilton, Megan Fox in Briana Austina Greena, Rachel Bilson, Audrine Patridge, Orlanda Blooma in Mirande Kerr, aretirali pa so jih šele na pohodu na domovanje težavne igralke Lindsay Lohan. Spoznaj najslavnejšo najstniško roparsko tolpo.

Alexis Neiers, ena 
od članic zloglasne 
tolpe, je imela celo 
svoj resničnostni 
šov z naslovom 
Pretty Wild. (foto: Blitz Film, Profimedia) Blitz Film, Profimedia
9. 7. 2013

Vsak si želi življenje, kakršnega ima Paris Hilton ali Lindsay Lohan. To je misel, ki je vodila skupino predrznih mladoletnih tatov, ki so od oktobra 2008 do avgusta 2009 iz domov bogatih in slavnih na Hollywood Hillsu in v Los Angelesu odnesli več kot tri milijone dolarjev v gotovini in predmetih!

Uspelo jim je vlomiti v razkošne vile Paris Hilton, Megan Fox in Briana Austina Greena, Rachel Bilson, Audrine Patridge, Orlanda Blooma in Mirande Kerr, ko so se lotili pohoda na domovanje težavne igralke Lindsay Lohan, pa so jih možje postave končno zasačili in jim odvzeli prostost. Svojega cilja, da bi oropali kar 50 hiš, torej niso izpolnili. Ropali pa so iz povsem preprostega razloga – na sodišču so pojasnili, da so želeli nositi lepe obleke in imeti lepe stvari.

Se sprašuješ, kako je mogoče, da je skupinici najstnikov uspelo uresničiti tako uspešen roparski pohod? Akcijo jim je v veliki meri olajšalo to, da je večina zvezdnikov med odsotnostjo svoje domove puščala odklenjene. Zgodbo o tem razburljivem, a tudi vznemirjujočem kriminalnem pohodu po hollywoodskih gričih je slovita režiserka Sofia Coppola pretvorila v film, kriminalno dramo The Bling Ring, kakor so poimenovali razvpito bando.

Dobitnica oskarja nas v tem filmu seznanja s svetom, v katerem na mladostno naivnost in vzhičenje močno vpliva današnja kultura, obsedena z luksuznimi znamkami in slavnimi. Člani bande pa nam predstavljajo skušnjavo, ki se ji vsak najstnik težko upre. To, kar se konča kot mladostna zabava, pa kmalu uide izpod nadzora. Člane bande so med drugim upodobile mlade in uveljavljene igralke, Emma Watson, Taissa Farmiga in Leslie Mann, na drugi strani pa Israel Broussard, Katie Chang, Claire Julien in Georgia Rock, za katere je to prva filmska vloga.

Zanimivo je, da prav vsi člani bande izhajajo iz dobro situiranih družin in so obsedeni z resničnostnimi šovi. Ena od njih, Alexis Neiers, je imela celo svoj resničnostni šov Pretty Wild, ki ga je Emma Watson redno spremljala, saj njen lik Nicki temelji na tej punci, ki je danes stara 22 let in ki je bila zaradi ropov obsojena na šest mesecev zapora. Poleg tega je Watsonova v sklopu priprav na vlogo pozorno poslušala album Britney Spears z naslovom Femme Fatale, ker je poskušala doumeti, kaj se je pletlo po glavi dekletu, ki ga upodablja.

"Kako razumeti mlado žensko, ki ima tako rada lepe stvari, da je pripravljena storiti zločin, da bi jih imela? Ko sem jo igrala, mi je pravi izziv predstavljalo to, da nekateri njeni stavki, ki so tako nori in absurdni, ne bi zveneli kot parodija," pravi Emma, ki so ji – kako ironično – na prizorišču snemanja filma ukradi denarnico.

Tim Jeras za revijo Nova