Minevajo štiri leta od smrti Coreya Haima

Igralec Corey Haim v odraslem obdobju na žalost ni nadaljeval tistega, kar je začel kot najstnik. Zaradi propadle kariere je bil več kot 15-krat na zdravljenju odvisnosti, 10. marca pa bodo minila natančno štiri leta od njegove smrti.

Usodna zanj je bila
pljučnica. (foto: Profimedia) Profimedia
7. 3. 2014

Kanadski igralec Corey Haim se je proslavil v osemdesetih letih, svojo najbolj odmevno vlogo je odigral v komični grozljivki Izgubljeni fantje, v središču medijske pozornosti pa je bil nekaj časa tudi zaradi kratkotrajnega razmerja z Victorio Adams, ki je danes bolj znana kot Victoria Beckham.

Dolgoletna bitka z odvisnostjo

Že devet let pred smrtjo se je onesvestil in pristal v bolnišnici, s čimer je sprožil govorice, da se je to zgodilo zaradi jemanja mamil. Odvisnosti se je ves čas poskušal ozdraviti, menda je bil na zdravljenju več kot 15-krat! Tudi njegova starša sta bila v glavnem osredotočena le na to, da bi mu pomagala pri odvajanju od mamil. A na žalost ni prav nič pomagalo in kmalu je prišlo do tragedije. Desetega marca 2010 ga je v njegovem stanovanju našla njegova mama, ki je takoj poklicala reševalce, a mu tudi bogovi v belem niso mogli več pomagati.

Igralec, ki je dočakal le 38 pomladi, je dva dni pred smrtjo tožil, da se ne počuti najbolje, med drugim je imel povišano telesno temperaturo. Tisto noč je celo zbudil svojo mamo in jo prosil, naj se uleže zraven njega. Malo po polnoči se je odločil za krajši sprehod, na katerem pa mu je postalo slabo. Obdukcija je pokazala, da je umrl za posledicami pljučnice. Njegova pljuča naj bi bila tako močno poškodovana, da je to vplivalo na delovanje srca in jeter. Čeprav so bili vsi prepričani, da je vzel prevelik odmerek mamil, je zdravnik pojasnil, da v njegovem organizmu ni bilo mamil in protibolečinskih tablet, od katerih je bil odvisen.

Sam sebi največji sovražnik

Menda je bil Corey že dva tedna pred smrtjo povsem čist. Sloviti televizijski voditelj Larry King se je prav na dan Haimove smrti pogovarjal z njegovim kolegom in prijateljem Coreyjem Feldmanom. "Sam sebi je bil največji sovražnik. Večina umetnikov je nagnjena k temu, ker smo strastni ljudje," je pojasnil Feldman in dodal, da je Corey umrl sam in v bedi. Smrt nekdanjega najstniškega zvezdnika je urad glavnega kalifornijskega tožilca Jerryja Browna takrat povezal z mamilarsko verigo, ki je ilegalno preprodajala zdravniške recepte.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri