Milla Jovovich nima lepih spominov na otroštvo

Milla Jovovich, ki je pred nekaj dnevi dopolnila okroglih 40 let, kot otrok ruskih priseljencev v Ameriki ni imela ravno najlepšega otroštva. Kljub pogostemu žaljenju vrstnikov pa se ni pustila vreči iz tira, nasprotno, kot igralka, model, glasbenica in modna oblikovalka si je ustvarila zavidanja vredno kariero.

Milla Jovovich nima lepih spominov na otroštvo (foto: Profimedia) Profimedia
17. 1. 2016

Čeprav Milla Jovovich kot popolna lepotica vedno znova blesti na oglasnih panojih, ta zvezdnica s prelepimi zelenimi očmi že dolgo časa ni več 'le' model.

Za svojo nekdanjo znamko Jovovich-Hawk, ki jo je leta 2003 ustanovila s prijateljico Carmen Hawk, je pet let ustvarjala romantično razigrane modne kreacije, na kinematografskih platnih je v vlogi Ivane Orleanske ravno tako prepričljiva kot v vlogi strenirane ubijalke vesoljcev, če bi si morala kruh služiti samo s petjem, pa prav tako ne bi stradala, saj je do danes med drugim izdala dva studijska albuma in štiri single.

Milla

Ena od najlepših žensk na svetu je torej še vsestransko nadarjena in izredno sposobna.

No, še ena srečnica, ki se ji je ljubi bog nekoliko bolj posvetil kot drugim, bi lahko ob tem pripomnili zavistneži.

Toda v resnici ji ni bilo prav vse položeno v zibko, Milla je namreč izredno močna ženska, ki si je pot proti vrhu utirala sama in v skladu z motom, da prav nič ni nemogoče.

Po njenem je že od nekdaj vse izvedljivo! In to čeprav je bila nekoč vse prej kot polna energije. Milla, ki se je kot Milica Bogdanovna 'Milla' Jovovich rodila 17. decembra 1975 v Kijevu, glavnem mestu Ukrajine, je namreč pol otroštva preživela v bolnišnicah.

V eni od njih je že kot dveletna deklica skoraj umrla za posledicami meningitisa, a sta jo starša z vasi še pravočasno spravila v neko boljšo moskovsko bolnišnico.

Ko je bila stara pet let, je z mamo Galino Mikhaylovno Loginovo, znano rusko igralko, in očetom, srbskim pediatrom Bogićem Jovovićem, zaradi političnih razlogov zapustila domovino in se najprej preselila v London, nato pa v kalifornijski Sacramento.

Po sedmih mesecih življenja v Sacramentu si je družina nov dom ustvarila v Los Angelesu, ki pa jim očitno ni prinesel sreče, saj sta se Bogić in Galina kmalu po prihodu v mesto angelov ločila.

Mimogrede, Milla ima še polbrata Marca Jovovicha, ki je plod razmerja njenega očeta z neko Argentinko.

Mama

Na fotografiji: Milla in njena mama - danes 65-letna Galina Mikhaylovna Loginova je znana ruska igralka.

Galina je v Los Angelesu poskušala dobiti kakšno vlogo, a je bila zaradi jezikovnih ovir precej neuspešna, zato je kruh nekaj časa služila s pospravljanjem hiš. Tako Galina kot Bogić sta nekaj časa delala kot kuharja in hišna oskrbnika slovitega režiserja Briana De Palme!

Leta 1994, ko je Milla postala naturalizirana Američanka, so Bogića zaradi sodelovanja pri nezakonitih poslih, povezanih z zdravstvenim zavarovanjem, obsodili na 20 let zapora, a so ga že po petih letih izpustili.

Po Millinih besedah mu je zapor koristil, saj mu je dal priložnost, da se umiri in razmisli, poleg tega pa je za rešetkami po njenem postal veliko boljša oseba.

Milla, ki je v Los Angelesu obiskovala javne šole in že po treh mesecih tekoče govorila angleško, torej ni imela ravno najlepšega otroštva.

Za nežno deklico, ki so jo že zelo zgodaj začeli nagovarjati, naj se udeleži igralskega tečaja, je prav šolski gledališki oder postal svet, v katerega se je najraje zatekla, kadar ji je bilo hudo.

Če si v tistih časih v Ameriki odraščal kot otrok ruskih priseljencev, namreč nisi mogel biti povsem neobremenjen. Ne nazadnje je takrat še trajala hladna vojna in tudi Ukrajina še ni bila samostojna.

"V šoli sem bila osamljena. Že zaradi priimka. Drugi otroci so me zmerjali s komunistko ali nacistko, to je bilo zanje isto.

Poleg tega sem bila videti veliko starejša, kot sem bila v resnici. Drugi otroci so se me vedno malo bali," se spominja zvezdnica, ki so jo označevali tudi za rusko vohunko in ki je pri 12 letih nehala hoditi v sedmi razred, ker se je hotela posvetiti poslu modela, s katerim se je začela ukvarjati že tri leta pred tem.

Milla

Na fotografiji: Mila leta 1991, ko se je izkazala v pustolovski romantični drami Vrnitev v modro laguno.

Milla, ki je bila izredno težavna najstnica, vpletena v jemanje mamil, vandalizem v nakupovalnih središčih in goljufijo s kreditnimi karticami, danes v intervjujih rada poudarja, da je že zelo zgodaj odrasla:

"Moja vzgoja je bila zelo evropejska. Brala sem veliko klasične literature in verjetno sem tudi zaradi tega hitreje odrasla. Ko sem bila stara 13 let, sem že brala Henryja Millerja in Émila Zolaja."

To, da je bila odrasla in da je bila predvsem videti starejša, pa je imelo tudi določene prednosti, na primer v primeru, ko ji je pot prekrižal zvezdniški fotograf Richard Avedon, ki jo je fotografiral za Revlonovo oglaševalsko kampanjo 'najbolj nepozabnih žensk na svetu'.

Leta 1988 je podpisala svojo prvo profesionalno manekensko pogodbo, in sicer kot zaščitni obraz kozmetičnega giganta L'Oréal, kar je pomenilo, da je že kot najstnica postala milijonarka!

Potem ko je ob koncu osemdesetih nastopila v epizodi izredno priljubljene humoristične serije Družina za umret, na začetku devetdesetih pa se izkazala v filmih, kot sta pustolovska romantična drama Vrnitev v modro laguno in biografska drama Chaplin, je tisti pravi preboj v filmski svet doživela leta 1997, in sicer z akcijskim znanstvenofantastičnim filmom Peti element, v katerem je upodobila Leeloo, vesoljko z ognjeno rdečimi lasmi.

Mila

Njeno razmerje z režiserjem tega filma Lucom Bessonom, v katerega se je zaljubila v resničnem življenju, pa ni bilo tako obstojno kot njen igralski uspeh.

Luc

Večno zvestobo sta si v Las Vegasu obljubila leta 1997 in šla takoj po poročni slovesnosti skočit s padalom, kar pa jima ni prineslo sreče, saj sta bila že dve leti pozneje ločena.

Luc pa ni bil prvi moški, ki mu je dahnila usodni 'da'. Leta 1992, ko je bila stara komaj 16 (!) let, se je do oltarja namreč sprehodila z igralcem Shawnom Andrewsom, s katerim je posnela komedijo Zadeti in zmedeni, a je njena mama zakon že dva meseca pozneje razveljavila.

Milla

Milla zaradi te mamine poteze verjetno ni bila pretirano jezna ali razočarana, saj o igralcih tako ali tako nima ravno najboljšega mnenja:

"Igralci so odvratni. To so domišljave primadone. Na snemanjih nisem spoznala še nikogar, ki ne bi bil zaskrbljen za svoj ten. In potem pridejo tja s svojimi torbicami, polnimi negovalnih izdelkov. Le kdo si želi fanta z vrečo, polno vode za obraz, krem in kopalnih olj?"

Kmalu po razveljavitvi poroke se je s prijateljem, glasbenikom Chrisom Brennerjem, vrnila v Evropo, kjer se je zaljubila v basista Stuarta Zenderja.

S tem nekdanjim članom popularne skupine Jamiroquai je med majem 1994 in oktobrom 1995 živela pod isto streho v Londonu. Med letoma 1995 in 1997 je na zmenke hodila s fotografom Mariom Sorrentijem, nato pa je v njeno življenje vstopil že omenjeni Besson.

Pravo ljubezensko srečo pa je našla v objemu drugega režiserja, Paula W. S. Andersona, ki je leta 2002 režiral akcijski znanstvenofantastični triler Nevidno zlo, v katerem je Milla upodobila Alice.

Milla

Vse od takrat je njeno zasebno življenje ravno tako uspešno kot poslovno.

Dvaindvajsetega avgusta 2009 se je s Paulom sprehodila do oltarja, 3. novembra 2007 pa se je simpatični parček, ki se je pred tem za nekaj časa razšel, razveselil prvega otročka.

Milla

Luč sveta je ugledala deklica, ki sta ji zvezdnika nadela ime Ever Gabo.

Mimogrede, usodni 'da' je Milla nameravala dahniti že prej, a je poroko preložila. Tega pa ni storila zaradi kakšnega spora s svojim dragim, ampak zato, ker ni hotela biti noseča nevesta:

"Nočem, da bi na dan poroke, oblečena v belo poročno obleko, do oltarja prišla s trebuhom do brade."

Med nosečnostjo, v kateri je sicer uživala, se je namreč zredila za kar 30 kilogramov, tehtnica se je ustavila malo pred številko 90.

Seveda pa je - kot večina njenih slavnih kolegic - po porodu ekspresno shujšala. Že štiri mesece po tem, ko je postala mamica, se je lahko pohvalila z novo staro postavo, a je marca 2009 priznala, da si je stežka povrnila staro telesno težo:

"Bila sem na dieti in veliko sem trenirala. Želim si še enega otroka, a bom še nekaj časa počakala. Šele pred kratkim sem shujšala, zato bi rada še malo uživala v svojem starem telesu, preden spet postanem nora Nezemljanka."

Med hujšanjem je angažirala slavnega hollywoodskega osebnega trenerja Harleyja Pasternaka, ki ji je s strogim dietnim načrtom pomagal, da se je znebila odvečnih kilogramov:

"Veliko sem delala s Harleyjem. Domov so mi vsak dan nosili hrano. V določenem obdobju diete sem prav vsak dan v tednu jedla kašo, lososa in artičoke. Vsekakor mi ni bilo lahko."

Kljub vsem tem naporom se je odločila za še enega otroka in prav letos, natančneje 1. aprila, je še drugič postala mamica. Za neizmerno srečo je poskrbela deklica Dashiel Edan.

otrok

Obe hčerkici zelo rada kaže javnosti, najraje na Instagramu, na katerem vedno znova objavlja njune fotografije. Tudi v prihodnje bo z oboževalci prav gotovo delila še kakšen vrhunec iz svojega zasebnega življenja, z možem pa bo zelo verjetno posnela še kakšen akcijski film, saj še kako uživa v vlogah neizprosnih junakinj.

Za vlogo v znanstvenofantastičnem trilerju Ultraviolet je naštudirala kar 800 različnih gibov, ker večino vratolomnih scen z lahkoto posname kar sama, brez pomoči kaskaderjev, pa se je je oprijel sloves žilave igralke.

Čeprav vse to počne z namenom, da bi se znebila strahov - muči jo klavstrofobija, boji pa se tudi višine in zobozdravnikov - ni čudno, da se vprašanje, ki ji ga zelo pogosto zastavljajo v intervjujih, glasi:

"Imate radi, če vas prikazujejo kot spolno privlačno žilavo žensko?"

In kako se Milla, ki tekoče govori kar štiri jezike, srbščino, ruščino, francoščino in seveda angleščino, odzove na takšno vprašanje? Navadno najprej spogledljivo privzdigne levo obrv, nato pa kot iz topa izstreli:

"Kako to mislite, 'prikazujejo'? Prav takšna vendar sem!"

O tem se tudi takrat, kadar nista skupaj, lahko vsakič znova prepriča njen soprog. Milla svežino v zakonu namreč ohranja s provokativnimi fotografijami, ki jih pošilja Paulu, da ne bi pozabil, koga ima ob sebi.

"Monotonija je lahko pogubna za vsak zakon, še posebno, če se zakonca zaradi posla redko videvata," pojasnjuje zvezdnica in dodaja:

"Gola ali v seksi perilu poziram pred ogledalom in se fotografiram. Paul je navdušen vsakič, ko dobi tak MMS."

Lepa, uspešna, nadarjena, bogata in slavna ženska, ki svojega dragega redno oskrbuje s svojimi razgaljenimi fotografijami ... Si kot moški sploh lahko predstavljaš kaj bolj idealnega?

Napisal: Tim Jeras
Fotografije: Profimedia

Preberi še: Princ William razkril, kako ga je spremenilo očetovstvo ali pa poglej modno fotozgodbo: Inja Zalta, kot je še nisi videla!