Milla Jovovich nam je zaupala nekaj o sebi

Čudovita igralka s srbskimi in ruskimi koreninami, ki jo lahko občuduješ v novem delu znanstevnofantastične grozljivke Nevidno zlo: maščevanje, je eksluzivno za Cosmopolitan razpravljala o zvezdništvu, materinstvu in zdravem načinu življenja.

7. 1. 2013

Vemo, da tekoče govoriš rusko, a se bomo vseeno pogovarjali kar angleško.

Milla: Ja, res je! Ruščino obvladam, vseeno pa intervjuje najraje opravljam kar v angleščini. Rusko govorim večinoma doma pri večerjah. Ruskih knjig pa nisem brala vse od Mukha-Tsokotuhka (pravljice v verzih ruskega pesnika Korneya Chukovskyja). Celotno moje šolanje je namreč potekalo v angleškem jeziku.

Sama si oblikovala kos­tume za vse štri dele filma Nevidno zlo. Kako pa je bilo z oblikovanjem pri zadnjem filmu?

Milla: Za vlogo Alice, ki jo igram, sem res pomagala pri oblikovanju kostumov. Pri prvem in drugem delu sva delo opravila z oblikovalkcem, ki je sodeloval pri filmu, pri tretjem pa sem že ustanovila svojo linijo, ki jo imava s Carmen Hawk – najina linija oblačil se imenuje Jovovich-Hawk. Ko sem Carmen vprašala, ali bi želela sodelovati, je bila nad idejo navdušena. Tako vse od leta 2003 ustvarjava skupaj in tudi pri zadnjem filmu sva.

Kako je zate kot igralki delati za svojega moža? Je kdaj tudi neprijetno?

Milla: V bistvu ne. Najboljša stvar pri nama s Paulom je, da imava super odnos. Čutiva drug drugega. Najino delo nikoli ne postane preveč resno, čeprav je ogromno priprav in discipline. Čustveno pa nikoli ne delava drame iz vsega ne v zasebnem ne v službenem smislu. Vse je zelo sproš­čeno. Zdi se mi tudi prednost, saj imava za sabo veliko let izkušenj. Ko ga vidim ali ko zaslišim ton njegovega glasu, v trenutku vem, ali mu je določena stvar všeč ali ne. To, da delava skupaj, je krasno, še posebej zaradi najine neverbalne komunikacije, ki celotno zadevo precej poenostavi.

Kaj najraje počneš za sprostitev, ko si res zelo utrujena?

Milla: Če se želiva z možem resnično odklopiti, najraje počneva kaj zelo trapastega. Pogosto to vključuje igro s hčerko, če ta že spi, pa najraje gledava lahkotne TV-oddaje ali dokumentarce. Zadnje čase se navdušujem nad kuharskimi knjigami in si predstavljam živ­ljenje, ko bom imela dovolj časa, da sama naredim kruh in testenine ...

milla

V novem filmu je tvoje telo videti resnično popolno!

Milla: Spraviti postavo v red po tem, ko rodiš otroka, je kar velik izziv. Vem, da je to reklo že veliko žensk, ampak šele zdaj sem to dejansko občutila tudi sama. Stroge ukrepe sem morala uvesti tudi zaradi filma – lotila sem se prečiš­čevalne diete, uro in pol dnevno posvetila telovadbi – vse to je zame precej ekstremno. Odločila sem se, da hočem svoje telo nazaj, vseeno pa nisem želela pretiravati in nisem bila obremenjena z idejo, da mora biti moje telo takšno, kot je bilo pred nosečnostjo.

Sice pa je ta moja filozofija zelo povezana tudi z mojimi delovnimi navadami in bonusom, ki sem si ga ustvarila: ker sem začela delati zelo zgodaj, mi zdaj ni treba, če tega ne želim. Delam že vse življenje in zdaj dejansko imam izbiro, kar je super. Ukvarjam se predvsem s tistimi stvarmi, ki so mi v veselje, z modno linijo, vzgojo svoje hčere.

Zato se mi tudi nikamor ni mudilo s preoblikovanjem telesa. Ko pa smo začeli snemati nov film, sem stvari vzela skrajno resno: telovadila sem, bila na dieti, pri kateri je bila dovoljena le nepredelana hrana, torej nič belega sladkorja in bele moke. Veliko sem jedla ribe, praženo zelenjavo, vse je bilo zelo mediteransko, odlična dieta, vseeno pa je od mene terjalo veliko discipline.

Moje telo je spet izoblikovano, spremenil se je tudi moj metabolizem. Ker že po naravi precej zdravo jem, je potrebnega bistveno manj truda. Zato tudi obožujem branje kuharskih knjig. Ampak saj veste, prišel bo tudi čas, ko me bo hčerka prosila, da greva v McDonalds ...

Pa ji boš pustila jesti takšno hrano?

Milla: Nič nimam proti. Tudi sama sem hodila v McDonalds, ko sem bila otrok. Bilo je le ob posebnih priložnos­tih, in zato toliko bolj vznemerljivo. Tega ne bi želela vzeti svoji hčerki. Ne bo hodila tja vsak dan, občasno pa le – enkrat mesečno recimo.

Si tudi obraz Avonovega parfuma City Rush. Kako je prišlo do sodelovanja? Sicer si tudi L'Orealov obraz.

Milla: Gre za čudovito dišavo, ki je nastala v sodelovanju z Avonom. Na prvem sestanku v New Yorku sem spoznala ljudi, ki so pripravljali mešanico parfuma, ki mi bo pisana na kožo. Ena izmed njih je bila Annie, ki me je popolnoma očarala. O parfumu in njegovi vsebini je govorila tako kot glasbeniki opisujejo svojo prihajajočo skladbo. Bilo je zelo zanimivo, celo fenomenalno!

Navdih za sodobno žens­ko je našla v vonjavi črne dalije – in črna dalija ima res komaj zaznaven vonj. Razložila mi je, kako so pridobili ekstrat vonja, zaupala njeno interpretacijo te vonjave in kako je pravzaprav zahtevno oblikovati povsem novo dišavo. Bila sem navdušena! Dodala je še nekaj sadnih vonjav in celo 'pačuli musk'. Všeč mi je, ker ni preveč močna in zadušljiva, ko prideš v prostor. Je zelo lahka, moderna, preprosto čudovita dišava in res mi je všeč, kar so pripravili pri Avonu.

Kakšna glasba se te dni znajde na tvojem iPodu?

Milla: Veliko poslušam Junior Boys, Passion Pit, The Knife, Fever Ray, Daft Punk. Rada imam afriško glasbo, Orchestra Baobab ... Obožujem reggae, brazilsko glasbo, klasični rok. Ta trenutek pa se najraje prepustim ritmom elek­tronske glasbe.

Kaj pa sicer najraje ku­haš?

Milla: Rada imam sveže jedi, na splošno pa hrano veliko bolj cenim, odkar sem prenehala kaditi. Všeč mi je, če kupim svežo zelenjavo in jo skuham še isti dan. Veliko jedi pripravljam tudi na žaru, ki ga imamo doma, najraje pa si takšno hrano privoščimo ob vikendih. V bistvu rada kuham ogromno stvari, najraje pa lahke obroke, kot sta piščanec in riba, kot prilogo pa pogosto pripravljam kar mešano zelenjavo.

Vse jedi so zelo italijanske, saj ima moja prijateljica Margeret, ki tudi skrbi za mojo hčer, moža, ki prihaja iz Sardinije. Margeret potuje skupaj z nami, odkar se je rodila hči, zato se poznava res dolgo. Naučila me je kuhati, veliko pa mi je pripovedovala tudi o Sardiniji. Navdušila me je nad tamkajšnim živ­ljen­jem, svežimi šparglji, nad tamkajšno plažo, kjer lahko opazuješ moške, ki lovijo ribe, nato pa jih sveže skuhajo kar tam. Uau, tale intervju bo resnično zajemal vse: od akcijskih filmov, do oblikovanja, vzgoje, kuhanja ...

milla2

Imaš kakšen lepotni nas­vet za naše bralke? Kako si recimo lahko videti čudovito ne glede na vse?

Milla: Od kozmetike sem resnično preizkusila že čisto vse. Zame je skrb za kožo nekaj najbolj naravnega tako kot tudi umivanje obraza ter uporaba tonika in kreme. Naučila pa sem se lepotnega trika, ki ga uporabljajo Japonke: uporabiš robček in ga navlažiš s tonikom, ki ne vsebuje alkohola. Robček položiš na obraz za tri minute, pri tem pa lahko iztrgaš luknje za oči in usta. Gre za preprosto domačo masko, ki bo poskrbela, da tvoja koža dobi dovolj vlage, če imaš čas, pa jo lahko uporabiš vsako jutro.

Sicer so Japonke znane po svojih ritualih in na splošno se mi zdijo rituali zelo pomembni za ženske. Ker sicer nimamo veliko časa zase, sploh če vzgajamo otroke, če smo zaposlene s službo in drugimi stvarmi, si moramo vsaj nekaj časa vzeti za takšne rituale. Zelo je pomembno, da skrbimo zase. Vedno dobimo tisto, kar dajemo, in če ne dajemo ničesar ... Moramo znati poskrbeti zase. Jaz recimo sem prepričana, da ti nikoli ne sme biti dolgčas. Zato tudi ljudje zame niso dolgočasni.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri