Mila Kunis: Ukrajinka, ki skriva zasebnost

Revija za moške Maxim jo je leta 2009 uvrstila na peto mesto najbolj vročih slavnih žensk na svetu.

19. 3. 2011

Eni pravijo, da je mala noro seksi, drugim se je prikupila, ker rada igra priljubljeno spletno igrico World of Warcraft, tretji menijo, da odlično pleše balet.

Zakaj je Mila Kunis ime, ki si ga je treba zapomniti?

Judje v Sovjetski zvezi

Milena Markivna ‘Mila’ Kunis se je rodila 14. avgusta 1983 v mestu Černivci v Ukrajini. Kot judovska družina so imeli Kunisovi v tedanji Sovjetski zvezi veliko težav, med drugim so bili tarče antisemitizma. Prav to je bil eden od glavnih razlogov, da so se leta 1991 v iskanju svobode preselili v obljubljeno deželo Ameriko. Pozneje je Mila pojasnila, da je njeni družini selitev omogočil loterijski sistem:

“Trajalo je približno pet let. Če si bil prvič izbran, si šel v Moskvo, kjer je bil drugi loterijski sistem, in tam si imel možnosti, da te ponovno izberejo. Če si imel srečo, si dobil zeleno karto in lahko si odšel v ZDA.”

Selitev v Los Angeles je bila za tedaj sedemletno Milo, ki ima še starejšega brata Michaela, precej šokantna izkušnja, saj je že drugi dan bivanja v sončni Kaliforniji začela hoditi v osnovno šolo Rosewood Elementary School, čeprav ni znala niti besedice angleškega jezika.

“Tega se sicer ne spominjam, a mama mi je povedala, da sem vsak dan jokala, ko sem se vrnila iz šole. Toda nisem imela travm, bil je le šok,” je izjavila in dodala:

“Nisem razumela kulture. Nisem razumela ljudi. Nisem razumela jezika. Ko sem morala pozneje ob vpisu na kolidž napisati esej, se je prvi stavek glasil: Predstavljajte si, da ste pri sedmih letih slepi in gluhi.”

In tako se je tudi počutila, ko se je preselila v Ameriko. Pozneje je v Los Angelesu obiskovala srednjo šolo Hubert Howe Bancroft Middle School. V srednješolskih letih jo je v glavnem poučeval zasebni učitelj, kar je počel kar na prizorišču snemanja humoristične serije Oh, ta sedemdeseta. Leta 2001 je maturirala, potem pa nekaj časa obiskovala univerzi UCLA in Loyola Marymont University.

Prepoznala talent

Njena ambiciozna starša, učiteljica fizike in vodja lekarne Elvira ter mehanski inženir in šef taksi podjetja Mark, sta očitno slutila, da ima njuna hčerka igralski talent, saj sta jo že kot devetletno deklico vpisala v igralski tečaj, ki ga je obiskovala po pouku. Prav tam je spoznala svojo prvo in še vedno aktualno menedžerko Susan Curtis.

“Moja starša sta ji rekla: Poslušajte, ne moreva si privoščiti fotografiranja, ne moreva si privoščiti ničesar. Ne moreva je voziti na avdicije, ker ves čas delava … Susan pa jima je odgovorila: Ne skrbita, vse bom uredila,” se spominja Mila. In obljubo je Susan tudi držala. Že na prvi avdiciji ji je namreč priskrbela vlogo, o kateri lahko deklice po vsem svetu le sanjajo - nastopila je v reklami, a ne v kakršnikoli, oglaševala je svetovno znano lutko barbiko!

“Ko se je to zgodilo, sta mi starša rekla le: Počneš lahko vse, kar želiš, a le dokler hodiš v šolo in dobivaš petice.”

Potem se je začela pojavljati v tiskanih oglasih, katalogih in televizijskih reklamah za otroške izdelke, kot so Lisa Frank, Mattel in Payless Shoes. Kot model je posnela tudi kampanjo za dekliško linijo oblačil znamke Guess. Televizijski igralski prvenec je doživela v vlogi mlade Hope Williams v priljubljeni žajfnici Days of our Lives, sledile pa so še manjše vloge v serijah, med katerimi sta najbolj znani Obalna straža in Sedma nebesa. Potem ko smo jo osem sezon gledali, ko je v čevljih z lesenimi platformami in hlačah na zvonec skakala okoli Ashtona Kutcherja in ga prosila, naj da njene plišaste medvedke v svoj kombi, se je za igralko, znano le po tej vlogi, kariera na velikih platnih zdela le malo verjetna. Da, Milo smo poznali le kot egoistično in manipulativno Jackie Burkhart iz humoristične serije Oh, ta sedemdeseta, katere najljubši konjiček je, da se vede kot šefinja. Pa še to vlogo je dobila na temelju laži! Vsi, ki so se udeležili avdicije za omenjeno serijo, so morali biti stari najmanj 18 let, Mila je samozavestno izjavila, da bo stara 18, ni pa povedala, kdaj se bo to zgodilo. Takrat je bila namreč stara komaj 14 let! Čeprav so avtorji serije kmalu ugotovili, da nadobudna igralka laže, je dobila vlogo.

Kot sama pravi, je bilo včasih zelo frustrirajoče stalno igrati isti lik, zato se je začela preskušati še v filmskih vlogah.

Klavrni začetki

Resnici na ljubo pa lahko njene začetke med letoma 2000 in 2005 mirno pozabimo in se pretvarjamo, da filmi, v katerih je igrala, sploh nikoli niso bili posneti. Večina filmov, kot so triler Ameriški psiho 2, za katerega je celo sama rekla, da se ga sramuje, komedija Tony n’ Tina’s Wedding in animirana komedija Stewie Griffin: The Untold Story, ki ji je ‘posodila’ glas, je pristala direktno na DVD-jih, v najboljšem primeru in z obilo sreče pa so jih predvajali na televiziji. Po zaslugi vizionarskih avdicijskih sposobnosti kralja komedije Judda Apatowa pa je Mila končno začela beležiti vzpone v svoji karieri. Res je, nihče ji ne more oporekati glasovnega angažmaja v ameriški animirani televizijski seriji Family Guy, a moramo priznati, da Milo raje gledamo, kot (le) poslušamo. To seveda še posebej velja za moške.

Po neuspešni avdiciji za komedijo Napumpana, v katerem je vlogo, za katero se je potegovala Mila, dobila Katherine Heigl, se je leta 2008 izkazala kot popolna izbira za vlogo lepotice, zaposlene v počitniškem naselju, ki zdravi srce dolgonogemu suhcu v romantični komediji Pozabi Saro. Vloga je od nje zahtevala precej improvizacije, kritiki pa so jo opisali kot svežo, osredotočeno in energično lepotico. Deležna je bila torej dobrih kritik, poleg tega pa je tudi film požel komercialni uspeh, saj je ‘pri­igral’ kar 105 milijonov dolarjev. Sledile so vloge v akcijskem trilerju Max Payne, komediji Izvleček, akcijski pustolovski drami Knjiga odrešitve, komediji Zmenek in aktualni drami Črni labod.

No, Mila pa ni dokazala le tega, da zna dobro igrati, ampak tudi to, da je pripravljena vložiti ogromno truda v priprave na posamezno vlogo.

In tako se je pred snemanjem filma Max Payne učila streljati s pištolo, poleg tega pa se je resno posvetila treniranju borilnih veščin. Čeprav je film požel razmeroma velik uspeh, so nekateri kritiki njeno vlogo označili za čisto brco v temo. Kakorkoli že, mahanje s pištolo je v primerjavi s tistim, kar je morala prestajati med pripravami za vlogo balerine v Črnem labodu, mačji kašelj.

Devet kilogramov do laboda

Shujšati je morala namreč za devet kilogramov in priznala je, da je za ta podvig potrebovala kar pet mesecev.

Kako ji je uspelo?

Odrekla se je hitri hrani in začela vsak dan po minimalno štiri ure trenirati s svojim osebnim trenerjem. Na koncu je tehtnica kazala številko 45 kg in Mila pravi, da je takrat še najbolj spominjala na okostnjaka oziroma Golluma iz filma Gospodar prstanov. Toda vse to se je splačalo, saj je odlično opravila svoje delo in soigralki Natalie Portman dokazala, da se je odločila pravilno, ko je ustvarjalcem filma za vlogo priporočila prav njo. Priznala pa je, da je bilo snemanje zdaj že slovite lezbične scene z Natalie zanjo izredno neprijetna izkušnja. Komu mar, ko pa je s tem številnim frajerjem izpolnila najbolj vroče seksualne fantazije?!

Nekaterim moškim pa se je še dodatno prikupila, ko so izvedeli, da je velika oboževalka priljubljene spletne igrice World of Warcraft. S tem je na svojo stran pridobila ogromno zagretih privržencev te igre. Čeprav priznava, da je ‘computer nerd’, kar bi lahko prevedli kot računalniška piflarka, nima profila niti na Facebooku niti na Twitterju niti na MySpaceu. Kapo dol!

V zadnjem obdobju, ko je kar precej zaposlena, pa ne posveča več toliko časa računalniškim igricam, saj prosti čas raje izkoristi za druženje s prijatelji.

“Ko imamo ‘prijateljske večere’ in se vsi zberemo, igramo družabne igrice, kot je Naseljenci otoka Catan.”

Omenila pa je tudi, da si s prijatelji radi privoščijo pustolovske izlete, ki so jih poimenovali Murder Mystery (skrivnost umora). Takrat se vozijo po Los Angelesu in raziskujejo prizorišča znanih umorov. Mila uživa tudi v daljših potovanjih, na katera se najraje poda s svojim bratom, ki je po poklicu biokemik in s katerim sta med drugim obiskala tudi Fidži in Korejo.

“Všeč mi je način njegovih potovanj,” je pojasnila in dodala: “Zgrabi zemljevid, reče, pojdiva peš, in poskrbi za raziskovanje.”

Kakšen pa bi bil njen idealni dan?

“Šla bi plavat, potem pa bi lenobno postavala po hiši, se igrala s psi, pila brezalkoholno zeliščno pivo, pogledala kakšen film na DVD-ju, nekaj pojedla, popila kozarec vina in šla spat.”

Ker je tako lepa in privlačna, ni čudno, da so jo že številne revije in spletne strani za moške uvrščale na različne lestvice najbolj seksi žensk na svetu. In kaj si ona misli o tem?

“Kariera mora temeljiti še na čem drugem, ne samo na tem, da si prva punca na top lestvici 100 najbolj vročih žensk revije FHM. Videz zbledi, kaj pa ti potem ostane?” je nekoč izjavila. Da ji videz res ni tako zelo pomemben, ne nazadnje dokazuje tudi njeno dolgoletno razmerje z Macaulayjem ‘sam doma’ Culkinom, ki ne sodi ravno med najbolj vroče holivudske žrebce.

Brani svojo zasebnost

Mila in Macaulay sta se zaljubila leta 2002 in nekaj časa so se širile govorice, da se nameravata poročiti, kar pa je igralka cinično zanikala:

“Bila sem zaročena. Mislim, da sem bila tudi že poročena. In prepričana sem, da imam nekje otroka. Zdaj čakam, da se zgodi še kaj drugega. Ne, nisem poročena. Ne, nisem zaročena. In ne, nimam otroka. Zdi se, da nihče ne posluša. Naslednji teden bom že spet zaročena. Občutek imam, da bodo nenadoma začeli pisati, da so naju videli, ko sva v Beverly Hillsu kupovala zaročna prstana. V resnici pa sva na Japonskem delala. Kaj je narobe s temi ljudmi? Lahko rečem, da si v polovici primerov napačno razlagajo dejstva. Zelo pogosto pa si kar izmišljujejo stvari.”

V nekem intervjuju je zatrdila, da zakon ni nekaj, kar bi ji bilo pomembno. Pojasnila je še, da se trudi po najboljših močeh, da bi zaščitila svojo in zasebnost svojega fanta:

“Z novinarji se ne pogovarjava o zasebnosti. Že tako se o tem govori in piše več, kot bi si želela.”

Ko so jo vprašali, ali je težko ohranjati zasebno življenje daleč stran od rumenega tiska in drugih medijev, pa je odgovorila:

“Svoje zasebno življenje ohranjam toliko zasebno, kot sem le zmožna v fizičnem in psihičnem smislu. Ni mi mar, če je to težko. Zasebnost bom ščitila do groba. To je sicer res težko, a na koncu bom šla verjetno v bar bogu za hrbtom, namesto da bi šla tja, kjer je središče dogajanja.”

Kljub tej odločnosti pa je delček svoje zasebnosti vendarle delila z javnostjo, ko je razkrila, da se je njen najdražji, ki se ga vsi spominjamo po vlogi v komediji Sam doma, iz najstniškega zvezdnika prelevil v gospodinjca, in pojasnila, da ji vsak večer skuha večerjo. Pohvalila se je še, da imata zelo lep odnos in da uživata v času, ki ga preživljata skupaj. Da gre ljubezen skozi želodec, pa v njunem primeru očitno ne drži, saj je 3. januarja igralkina predstavnica sporočila, da sta Mila in Macaulay prekinila razmerje. Razšla naj bi se kot prijatelja, prijateljske stike pa menda nameravata ohranjati tudi v prihodnje. Bolj pomembno za vse, ki imamo dober okus za ženske, pa je to, da lahko že pred poletjem pričakujemo njen najnovejši film, romantično komedijo Friends with Benefits, v katerem igra z Justinom Timberlakom. Zgodba govori o dveh zelo zaposlenih ljudeh, ki nimata časa za resno zvezo, zato se dogovorita, da bosta le prijatelja s posebnimi ‘ugodnostmi’, kar pomeni, da bosta sem ter tja skočila v posteljo. Težava nastane, ko se on zaljubi vanjo, ona pa se začne videvati z drugim.

Mila nam je zelo všeč in všeč nam je tudi to, da se preizkuša v različnih filmskih žanrih. Če bo 160 centimetrov visoka zvezdnica tako nadaljevala, lahko pričakujemo, da bo začela dobivati čedalje boljše vloge. V prid pa ji govori tudi to, da so modni kritiki navdušeni nad njeno edinstveno izbiro oblek za rdečo preprogo.

Tim Jeras za revijo Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri