Mick Jagger: Velik plejboj z majhno moškostjo

Legendarna rokovska zasedba The Rolling Stones prav v teh dneh praznuje 50 let obstoja. Ob tej priložnosti smo se ozrli v preteklost in se spomnili turbulentnih ljubezenskih podvigov 'šefa' skupine Micka Jaggerja.

18. 7. 2012

Širni svet ve veliko o Micku Jaggerju in njegovem ljubezenskem življenju.

Na primer, njegova moškost naj bi bila – kot je med drugim izdal tudi Keith Richards, njegov kolega iz skupine – smešno majhna. To pa še ni vse.

Ne more se namreč pohvaliti niti s tem, da ima – kljub majhnemu 'prijatelju' – vsaj dobro tehniko.

Janice Dickinson, ena izmed njegovih številnih afer, je namreč raztrobila, da Mick niti slučajno ne zna seksati. V nekem pogovornem šovu je z užitkom razložila, da je seks s šefom skupine The Rolling Stones še najbolj podoben boksarskemu dvoboju. A očitno Janice boks ni všeč, saj se ji Mick med rjuhami ni zdel niti najmanj uspešen. Zanjo naj bi bil le 'trofeja', torej tip, s katerim ženske spijo zaradi prestiža, nikakor pa si ne želijo deliti življenja z njim.

Keith je bil njegov tekmec

Da so številne ženske, ki jih je osvojil, skočile v posteljo z njim le zaradi prestiža, pa glavnega 'kotalečega kamenčka' sploh ni motilo.

V svoji skupini je od nekdaj slovel kot seksualni manijak, medtem ko so si Keith Richards, Ron Wood in predvsem Charlie Watts privoščili precej manj afer. Zlasti Ron in Charlie sta po koncertih veliko raje zvrnila nekaj viskijev.

S pomanjkanjem voljnih deklet in žensk pa skupina nikoli ni imela težav.

Že na njihovem prvem nastopu v živo, ki so ga imeli 12. julija 1962 v londonskem klubu Marquee, so na veliko veselje fantov – Mick in Keith sta bila takrat stara komaj 18 let – na oder leteli modrčki in spodnje hlačke. Prevzemanje najlepših deklet drug drugemu se je za oba 'alfa samčka' iz skupine kmalu prelevilo v pravo športno disciplino.

Med drugim sta se zagrizeno borila za naklonjenost Uschi Obermaier, Nemke z našobljenimi ustnicami in nedolžnim pogledom. Po nekem koncertu v Švici ob koncu šestdesetih let je Mick šoferju naročil, naj ga odpelje v München, kjer je imela Uschi stanovanje. Enako je svojemu šoferju naročil tudi Keith. Uschi se še vedno živo spominja, kako so vsi trije sedeli v kuhinji in za sprostitev pokadili nekaj džojntov. Potem pa je Mick prevzel pobudo in svojemu kolegu 'ukazal', naj se čim prej pobere. Mick je svoji zahtevi dodal še logično obrazložitev – naslednji dan je v mesto pripotovala njegova soproga Bianca, kar je pomenilo, da mu preostane le še ena noč z Uschi, ki je dogodke, ki so sledili, pozneje komentirala takole:

"To je bilo nasploh nekaj najbolj čudovitega, eden od najbolj sijočih trenutkov v mojem življenju." Mimogrede, Keith se je pri njej lahko ponovno oglasil že naslednji dan ...

'Kradel' ženske in jim posvečal pesmi

Resnici na ljubo pa ni šlo z vsemi ženskami tako preprosto in sproščeno kot z Uschi.

Ko je bila Jaggerjeva dolgoletna življenjska sopotnica Marianne Faithfull, s katero sta stalno prekinjala razmerje in ga nato obnavljala, noseča z njim, je spolno nenasiten Mick seksal z njeno najboljšo prijateljico Anito Pallenberg, ki je v tistem času hodila s Keithom Richardsom.

V 'krajah' žensk je bil Mick tako in tako svetovni prvak – glasbeniku Ericu Claptonu je na primer speljal takrat še izredno kul lepotico Carlo Bruni.

Njegov dober prijatelj, pevec Bryan Ferry, pa mu je moral odstopiti manekenko Jerry Hall, ki je bila med letoma 1990 in 1999 njegova soproga. Zelo aktiven rokovski zvezdnik pa se – v nasprotju s svojimi kolegi iz skupine – pri osvajalskih pohodih ni omejeval le na nasprotni spol. Nekoč ga je Angela Bowie, takratna soproga pevca Davida Bowieja, zalotila v postelji s svojim možem. Da bi bilo vse skupaj še bolj bizarno, se je to zgodilo ravno v času, ko je imela z Mickom afero ... Menda ji je Mick kot majhno 'odškodnino' za skok čez plot posvetil pesem Angie, ki je postala prava himna ljubezenskega hrepenenja. Tudi slovito uspešnico Brown Sugar je napisal po burni aferi.

Z afroameriško pevko Marsho Hunt, ki naj bi ji prvih nekaj vrstic pesmi nakracal neposredno na telo, ima hčerko, danes 41-letno Karis. Na začetku je deklico tajil in ni hotel priznati, da je oče. To je bilo pravzaprav tipično zanj. Če so imele njegove ljubice kakršnekoli zahteve ali pa so hotele uveljavljati svoje pravice, je največkrat izginil hitreje kot sklepni akord katere od pesmi njegove skupine. Njegov večni tekmec Keith pa se je v tem pogledu izkazal za manj okorelega – tudi po tem, ko so njegove partnerice postale bivše, se je oglasil pri njih in poklepetal z njimi, snemal jim je kasete z njihovo najljubšo glasbo in naslovnice teh kaset pogosto krasil s šaljivimi slikami, ki jih je ustvaril sam.

Varal že takoj po poroki

Veliko pa so morale pretrpeti tiste ženske, ki so imele z Mickom dolgotrajna razmerja. Njegova prva soproga Bianca se je pozneje streznila in ugotovila, da se je njen zakon pravzaprav končal že na poroki. Razlog? Novopečeni ženin se je kmalu po tem, ko je dahnil usodni 'da', v Saint-Tropezu zabaval z grupi dekleti, ki so postopale po vili članov njegove skupine in si čas med čakanjem na mojstra krajšale s kajenjem marihuane. Najslabše pa jo je odnesla Jerry Hall, soproga številka dve. Kmalu je razvila zanesljiv občutek za situacije, v katerih je njen mož skakal čez plot. Nekoč je vsa besna privihrala v njegovo hotelsko sobo in ga zalotila med seksom z modelom Nicole Kruk. Ta je vrešče zbežala iz sobe, a se je že naslednji dan pritihotapila nazaj v Mickovo posteljo. Pozneje je Nicole novinarjem povedala, da jo je ugriznil 'kot vampir', ko se je pred seksom povsem brez zavor strastno 'zakadil' vanjo. Ko je po dolgih letih varanja spočel še otroka z brazilskim modelom Luciano Morad, je Jerry zahtevala ločitev.

Ko je vrgla puško v koruzo, je vsa obupana ugotovila:

"Nič ni bolj ponižujočega kot to, da nekoga tako močno ljubiš, da mu oprostiš vse skoke čez plot." Skoraj vse.

Od žensk se je tudi učil

Najbolj nori in neobrzdani dnevi pa so zdaj za Micka le še stvar preteklosti. Že 11 let je v zvezi s 45-letno britansko modno oblikovalko L'Wren Scott in o aferah ni ne duha ne sluha. Kljub vsemu pa se roker, ki bo 26. julija dopolnil 69 let, noče poročiti:

"Če sem povsem iskren, o poroki sploh ne razmišljam več."

Zahvaljujoč L'Wren, je odkril povsem nove strani sebe, pod njenim vplivom je na primer opremil njuno stanovanje v Parizu, ki ga krasijo številni umetniški predmeti. Ne nazadnje svojim ženskam že od nekdaj rad dopušča, da ga naučijo kaj novega. S tega vidika je daleč pred vsemi njegova nekdanja kratkotrajna ljubica Tina Turner – učila ga je namreč novih plesnih korakov, ki jih je moral tako dolgo ponavljati pred njenimi očmi, dokler jih ni v popolnosti osvojil. Morda je Tina prva in zadnja ženska, ki ji je uspelo doseči, da je Mick Jagger plesal tako, kot je ona žvižgala.