Michelle Williams: Velika vloga, velika sreča

V poklicnem življenju briljira kot žalostna filmska diva Marilyn Monroe, a tudi v zasebnem življenju Michelle Williams dobro ve, kaj pomenita žalost in bolečina. Danes po dolgem času končno znova deluje sproščena in vesela.

29. 4. 2012

Rek, da so oči ogledalo duše, skoraj za nobeno igralko ne drži tako kot za Michelle Williams. Tudi novinarji na letošnjem berlinskem filmskem festivalu Berlinale so se takoj znašli v vrtincu te 31-letnice, ki je v nemški prestolnici ponosno predstavljala svoj aktualni film, biografsko dramo Moj teden z Marilyn, ki 26. aprila prihaja v naša kina.

Delovala je tako zelo melanholično in zlomljivo. Ko je režiser Simon Curtis izbiral idealno igralko za vlogo Marilyn Monroe, so le redki pomislili, da bi to utegnila biti prav Michelle. Ta zdaj na velikem platnu dokazuje, da je Curtis s svojo izbiro zadel v polno. Gre za neko notranjo žalost, ki povezuje obe slavni dami.

Jokala med intervjujem

Med snemanjem filma je bila Michelle stara natančno toliko kot Marilyn v času, ko jo upodablja.

In ravno tako kot verjetno največja hollywoodska diva takrat, leta 1956, je Williamsova danes v neki fazi transformacije, levitve. Marilyn je odšla v Anglijo, da bi se na novo definirala in se znebila imidža seks bombe.

Za Michelle pa ostaja 22. januar 2008 dan, ko je zaradi prevelikega odmerka tablet umrl igralec Heath Ledger, oče njene hčerke Matilde, nekakšno jedro vsega skupaj – vsi dogodki pred tem dnem in vsi dogodki po tem dnevu so dobili nov pomen. "Kot si lahko predstavljate, je nastala luknja v najinih življenjih," je lani potožila novinarjem revije Marie Claire in dodala: "In ne obstaja nič, kar bi lahko napolnilo to luknjo, saj te osebe, ki jo hočeva nazaj, ni več tukaj." Michelle je med tem intervjujem celo jokala.

Imata veliko stičnih točk

Danes pa vidimo žensko, ki sicer pozna bolečino, a se lahko kljub temu ponovno smeji – marca so medije prvič polnile fotografije igralke z njenim stanovskim kolegom Jasonom Seglom, zvezdnikom humoristične serije Kako sem spoznal vajino mamo.

Na njih je Michelle videti vesela, njen mladostni obraz kar žari, ko pod roko drži Jasona. Zvezdnik komedij, ki je z romantično komedijo Pozabi Saro leta 2008 presenetljivo požel velikanski uspeh, je Michelle spoznal prek njene najboljše prijateljice Busy Philips.

Philipsova in Segel sta leta 1999 skupaj igrala v najstniški komični seriji Freaks and Geeks in vse od takrat sta tesna prijatelja. Toda med Jasonom in Michelle je še več stičnih točk – Michelle je v uspešnici Gora Brokeback zaigrala ob njegovi nekdanji punci Lindi Cardellini, v drami Take This Waltz pa igra soprogo Setha Rogena, prav tako dobrega Jasonovega prijatelja. Jason in Michelle pa imata poleg kroga prijateljev skupnih še nekaj stvari – ne marata mestnega vrveža, ljubita anonimnost, ki jo zagotavlja New York, in oba sta bila po veliki ljubezni dolgo samska. Ona je po razpadlem razmerju in pozneje še smrti Heatha Ledgerja tolažbo iskala v objemih režiserja Spika Jonza in Ryana Goslinga, soigralca iz romantične drame Otožno valentinovo, a se iz teh razmerij ni razvilo nič resnejšega in dolgoročnejšega.

Kaj pa on?

Dvaintridesetletnik je imel po koncu razmerja z Lindo Cardellini le nekaj nepomembnih zmenkov, pred kratkim pa je v nekem ameriškem pogovornem šovu povedal:

"Moje edino pravo razmerje je bilo pred osmimi leti. Čas je že, da se na tem področju kaj zgodi!" Na vprašanje, kaj najbolj pogreša kot samski moški, pa je ljubljenec žensk, ki v seriji Kako sem spoznal vajino mamo navdušuje kot ljubek Marshall Eriksen, odgovoril takole: "Pogrešam stiskanje."

Dobro se razume z Matildo

Segel ima torej kar nekaj adutov – je zabaven in romantičen, poleg tega pa ni neresen in lahkomiseln tip, ki bi živel nekje med oblaki, ampak je z obema nogama na realnih tleh.

Zvezdnik, ki je napisal scenarij za glasbeno družinsko komedijo Muppetki, obožuje otroke, ker je tudi sam v srcu pravzaprav ostal velik otrok. Ob tem dejstvu postane jasno in logično, da je tako hitro vzljubil Michellino šestletno hčerkico Matildo. In seveda ona njega. Prav pred kratkim sta se nasmejana podila po ulicah Velikega jabolka. To je scena, ki je še v posebej dobro voljo prav gotovo spravila Michelle. Ta namreč stalno poudarja, da je blagor njene hčerke na prvem mestu:

"Gledam svojo hčerko in vidim veselo majhno deklico. To mi daje pogum, saj imam tudi jaz nekaj pri tem njenem veselju."