Michelle Pfeiffer: Z zmenkom na slepo do pravega

Kdo bi si mislil, da tudi slavne, bogate in lepe ženske težko najdejo pravega moškega. A je res in Michelle Pfeiffer je ena izmed njih. Po ločitvi in nekaj propadlih zvezah je mislila, da bo ostala sama ... Skorajda bi se že vdala v usodo, ko so njeni prijatelji vzeli vajeti v svoje roke in organizirali zmenek z Davidom E. Kellyjem. In uspelo je.

Michelle Pfeiffer (foto: Profimedia) Profimedia
14. 4. 2014

Kmalu sta ugotovila, da imata veliko skupnega in njuno prijateljstvo je preraslo v ljubezen, leta 1993 pa sta dahnila usodni da.

"David je najbolj sladek moški, kar sem jih spoznala. Je inteligenten in ima veliko srce. Poleg tega je enkraten oče in ... ne boste verjeli, skoraj vsak dan mi pošlje rože." Skoraj bi lahko rekli, da je preveč lepo, da bi bilo res. Ključ do uspešnega zakona je po njenem mnenju to, da vedno najdeta čas tudi zase, in vsaj enkrat na mesec si privoščita romantično večerjo brez otrok. Sicer pa sta pred kratkim ostala sama v hiši. Njun sin se je namreč odselil, saj je odšel študirat. "Tega trenutka sem se zelo bala, a zdaj vem, da je pač nastopilo novo obdobje v mojem življenju," pravi Michelle, ki dodaja, da je zelo srečna ženska. Pri 56 letih je namreč uspešna igralka, ima prekrasno družino in prijatelje, in to je vse, kar potrebuje.

Vedno pa ni bilo tako. Kot mladenka je bila namreč zelo nesrečna, še posebej, ker so jo v srednji šoli vsi zbadali, da je želva. In verjetno jo je prav to gnalo naprej in v nekakšno uporništvo. Mogoče zaradi tega danes ne bi bila ena od najboljših igralk, ki je bila kar štirikrat nominirana za oskarja, a se ji je ta žal vedno izmaknil. Kljub temu pa spada na A-seznam igralk. "Delala sem veliko stvari, da bi nasprotovala očetu Richardu, ki je bil zelo strog in konservativen," razmišlja Michelle, ki ima še starejšega brata Ricka ter dve mlajši sestri, Lori in Dedee, ki sta prav tako igralki.

Tudi ona je padla pod vpliv drog

Malo manj znano je, da je Michelle padla pod vpliv drog. "Ko sem odkrila drogo, se je zame odprl nov svet. Že v srednji šoli sem uživala različne substance. To je trajalo deset let, torej ves čas življenja v Los Angelesu," odkrito priznava. Poleg tega je na dan pokadila do dve škatli cigaret, pila pa je samo dietne sokove.

Ko se je preselila v Hollywood, je bila zato negotova in lahek plen. Padla je v kremplje nekega kulta, posvečenega metafiziki in vegetarijanstvu. Prepričali so jo celo, da mora ves denar, ki ga zasluži, predati kultu. Na srečo je pravočasno odkrila, da tako življenje ni pravo, in se je pri 22 letih vpisala v tečaj igralstva. Tam je tudi spoznala svojo prvo veliko ljubezen Petra Hortona, s katerim se je poročila leta 1981.

Vzpenjala se je tudi njena kariera, saj je dobivala vedno več vlog. Na žalost pa ljubezen s Petrom ni zdržala in sedem let po poroki sta se razšla. Imela je nekaj avantur, na primer z igralcem Valom Kilmerjem in režiserjem Fisherjem Stevensom. A vse se je končalo bolj ali manj klavrno in bila je prepričana, da nikoli ne bo več srečna v ljubezni. K sreči pa se je zgodilo ravno nasprotno.

Napisala: Sandra Bratuša za revijo Story