Michelle Obama za ameriške otroke

Michelle Obama bi rada kot prva ameriška dama nekaj zapustila prihodnjim rodovom. Pri svoji nameri se je namreč osredotočila predvsem na ameriške otroke.

27. 1. 2010

Michelle Obama je našla svojo pravo nalogo – po tem, ko je ameriška prva dama v prvem letu predsedovanja svojega moža Baracka Obame poskrbela za to, da sta se njeni hčerkici Malia in Sasha dobro vživeli v novo okolje, bi se zdaj rada posvetila še drugim ameriškim otrokom.

Če smo bolj natančni – lotila se bo njihove maščobe.

Pomembna je zdrava prehrana

Prekomerne telesne teže ameriških otrok in mladostnikov se nikakor ne sme več ignorirati in za to se bo zavzela Michelle. Če bo treba, se bo s svojimi prošnjami obrnila celo na vlado. Še dobro, da je njen soprog ameriški predsednik, saj lahko ameriški otroci s prekomerno telesno težo zdaj upravičeno upajo, da uradne poti ne bodo ravno dolge.

Michelle, ki je 17. januarja dopolnila 46 let, pa pri svojem udejstvovanju stavi predvsem na energijo.

Že oktobra lani je z otroki vrtela priljubljene obroče hulahup okoli bokov, mesec dni pred tem pa je mlade povabila na skupno zasajevanje vrta pred Belo hišo. Pomembna točka v njenem načrtu boja proti odvečni maščobi ameriških otrok je konec koncev tudi to, da jasno ponazori, kako zelo pomembna elementa zdravega prehranjevanja sta sadje in zelenjava. Ko gre za prehranjevanje, bi se mama dveh otrok tako in tako rada bolj angažirala ter poskrbela za to, da bodo tudi ameriški šolarji na jedilno mizo dobili čim več dobre in zdrave hrane. Zdrava hrana – zdrave družine se glasi njen življenjski moto, če gre verjeti ameriškemu časniku U.S. News.

Ima svoj načrt

V naslednjih tednih bi Michelle rada predstavila obsežen načrt, s katerim bi se bilo po njenem mnenju mogoče bojevati proti prekomerni telesni teži ameriških otrok in mladostnikov. Pri uresničevanju tega načrta naj bi pomembno vlogo igrale tako zasebne kot tudi vladne ustanove.

Akcija, vredna vseh pohval, naj bi potekala v skladu z geslom:

  • skupaj smo močni, a ne debeli.

... so še zapisali v novi Lei.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri