Michelle Hunziker: Naslednji, prosim!

Je seksi in uspešna, v ljubezni pa Michelle Hunziker že leta spremlja smola. Zakaj ta sanjska ženska ne najde svojega sanjskega moškega?

7. 4. 2011

Pred nekaj dnevi je spet prišlo tako daleč.

'Konec ljubezni za Michelle Hunziker' so se razpisali časopisi zlasti v Nemčiji, Italiji in Švici. Njenega fanta, italijanskega igralca Daniela Peccija, so fotografirali, ko je na železniški postaji Termini v Rimu flirtal z lepo temnolasko. Svetlolasa televizijska voditeljica je kmalu zatem s kratko izjavo potrdila konec ljubezni. Tudi to nam je že znano.

Živahna svetlolaska se zaljubi in 'odljubi' z že kar žalostno rednostjo. V osmih letih in pol, kolikor je minilo od konca zakona z italijanskim glasbenim zvezdnikom Erosom Ramazzottijem, katerega plod je hčerkica Aurora, so se ob njej pojavili kar štirje resni partnerji. Kratkih flirtov, kot konec leta 2006 z nekim kanadskim pevcem ali v začetku leta 2009 z italijanskim glasbenim producentom, sploh ne štejemo. V povprečju torej nobeno od njenih resnih razmerij ne traja dlje kot dve leti. To seveda ni nič tragičnega za 34-letnico, a pri ženski, ki v vseh intervjujih poudarja, da si ničesar ne želi bolj goreče kot to, da bi imela resnega partnerja in še več otrok, dobi ta podatek povsem druge dimenzije. Z vsakim koncem zveze se namreč razblinijo tudi sanje o veliki sreči, ki jo je njen bivši mož Eros medtem očitno našel. S svojo punco Marico namreč pričakuje naraščaj.

Fant se ji mora 'podrediti'

Seveda ne smemo pozabiti niti tega, da je Michelle popolna – je prelepa, uspešna in ima smisel za humor. Zdi se, da je slaba volja zanjo španska vas. Tisti, ki se o njej pozanima v krogu njenih sodelavcev in prijateljev, posluša le navdušeno pripovedovanje v najlepših tonih. Ljudje, ki jo poznajo, kar ne morejo prehvaliti njenega izžarevanja, prijaznosti, družabnosti in nezapletenosti. Zakaj ta lepotička dosega sanjske televizijske kvote gledanosti, prejema številna priznanja in nagrade ter dobiva donosne oglaševalske ponudbe, ne more pa najti pravega moškega?

Dejstvo je, da se mora tisti, ki je z njo, integrirati. Lahko bi rekli tudi, da se mora podrediti. Med drugim se mora navaditi na zelo tesno razmerje mama-hčerka-babica-bivši mož. Michelle ima v lasti stanovanje v Rimu in počitniški domicil v 'jetseterski' vasici Varigotti pri Genovi, njena domača baza pa je Milano. Njena mama Ineke se je po ločitvi od Michellinega očeta leta 1995 preselila v italijansko prestolnico mode. Ineke ima hišo zunaj mesta, a večino časa preživi v hčerkinem stanovanju, ki je ob parku Sempione v središču mesta, v neposredni bližini Erosovega stanovanja. Trojica intenzivno skrbi za hčerko Auroro, ki prihaja v puberteto. Auri, kot jo ljubkovalno kličeta njena starša, trenutno obiskuje deveti razred zasebne šole International School of Milan. Aurora je seveda na vrhu Michelline lestvice prioritet, ima pa tudi pravico do soodločanja, ko gre za izbiro maminega partnerja, kot je Michelle povedala ob koncu leta 2009.

“Odkar sem se ločila od Erosa, še nikoli nisem pripeljala moškega v svoj dom,” je priznala. Ima morebitni partner sploh kakšne možnosti, da postane del tega uigranega Hunzikerjevega kozmosa? Merilna letvica za dosego tega cilja je precej visoko. Potem pa je tukaj še Michellina kariera z nabito polnim delovnim urnikom. V Nemčiji je sovoditeljica Thomasa Gottschalka v priljubljeni oddaji Stavite, da …?, v Italiji pa je v vseh teh letih napredovala v pravo televizijsko zvezdnico. Redno piše za tednik Oggi, vodi dnevno - politično kabaretno oddajo in šov z videoposnetki. In obe oddaji vodi z odliko, saj so kvote gledanosti izredno visoke. Poleg tega igra v gledališču in poje. Neki dobro obveščeni vir iz nemškega televizijskega posla ocenjuje, da dobi od 30 do 60 tisoč evrov honorarja za eno oddajo Stavite, da …? Njen skupni letni dohodek pa naj bi se gibal med tremi in štirimi milijoni evrov!

Ne najde dovolj pogumnega

“Je zelo vztrajna in zelo angažirana, zato lahko le redki držijo korak z njo,” pravi Sonia Zavattini, generalna menedžerka italijanske izpostave fotografske agencije Splash, ki je v preteklih letih prodala že veliko Michellinih fotografij. Neka ženska z italijanske televizije, ki je pogosto delala z njo, pa situacijo opisuje takole:

“Michelle je skrbna, že kar preveč urejena in stalno zaposlena. Sploh ne vem, kje bi našla prostor za še enega otroka in novo družino.”

Sta njena služba in posledična priljubljenost ubijalca ljubezni?

Michelle se te dileme zaveda.

“Moškim ni lahko sprejeti tega, da me morajo malo deliti tudi z gledalci in oboževalci. To prizadene njihov moški ponos,” pojasnjuje slavna lepotica in dodaja:

“Moja težava je v tem, da še nikoli nisem srečala moškega, ki bi imel toliko poguma, da bi bil z žensko, ki ima takšno službo, kot jo imam jaz.”

Vedno naleti na napačne

Kdor išče, ta najde? Ne, tako preprosto v ljubezenskem življenju pač ne gre. Poleg tega Michelle največkrat najde moške, ki sploh ne ustrezajo temu, kar išče. Na primer, Daniele Pecci je v kopalkah znamke Speedo veselo poskakoval na plaži ob svoji slavni punci, a je kmalu začel poudarjati, da ga otroci in družina sploh ne zanimajo. Michelle je ob tem delovala kot kakšna trofeja, ne pa kot njegova punca. Ali pa filmski producent in 'jetseter' Luigi De Laurentiis mlajši, ki ga je leta 2007 spoznala na snemanju filma. Užival je sloves notoričnega lomilca ženskih src. Salvatore Passaro? Ta je deset let starejši od nje in je bil pred tem partner Giulie Berghelle, čudežne zdravilke, ki se je leta 2002 vrinila med Michelle in njeno družino ter ju v veliki meri izolirala. Pred njim je bila Michelle v zvezi z Giuliejinim sinom Marcom Sconfienzo. Prav razmerje z Marcom, ki morda res ni bilo ravno najbolj srečno, se je pozneje izkazalo kot najbolj stabilno v njenem življenju. Ob zakonu z Erosom, seveda.

“On se ji je povsem posvetil, bil je njen menedžer, šofer in spremljevalec. Morda jima je šlo ravno zato tako dobro,” se spominja italijanski zvezdniški fotograf Marco Rossi, ki je pogosto sodeloval z Michelle. Ta svojega gospoda pravega opisuje takole:

“Biti mora poln humorja in šarmanten. Zelo mi je všeč, če mi moški dvori.”

Pa še namig za zainteresirane moške – Michelle trenutno dopustuje v Varigottiju, so dobro obveščeni pri reviji Lea. In kdo jo tam spremlja? Prijateljica.