Michael Douglas: Življenjska drama rešila njegov zakon s Catherine Zeta-Jones

Zakon hollywoodskih zvezdnikov Catherine Zeta-Jones in Michaela Douglasa se je nekoč znašel tik pred razpadom. Pred kratkim je igralec pojasnil, v kako zelo dramatičnih okoliščinah jima ga je uspelo rešiti.

Michael Douglas: Življenjska drama rešila njegov zakon s Catherine Zeta-Jones (foto: Profimedia) Profimedia
10. 2. 2016

Avgusta 2013 sta igralca Catherine Zeta-Jones in Michael Douglas naznanila, da sta po 13 zakonskih letih naredila premor. Šestinštiridesetletna Valižanka in 25 let starejši Američan sta se že maja istega leta razšla in zaživela ločeno, a na koncu jima je vendarle uspelo rešiti zakon.

Michael je pred kratkim v nekem intervjuju spregovoril o tem temačnem obdobju in pojasnil, kako je prišlo do tega, da ljubezni svojega življenja ni spustil iz rok.

Za to, da je rešil zakon, se lahko zahvali več tragedijam, ki bi morale pravzaprav še dodatno omajati družinsko življenje slavnega parčka.

V njunem primeru pa so imeli rak na grlu, za katerim je leta 2010 zbolel Michael, bipolarna motnja, zaradi katere se je morala Catherine zdraviti v kliniki, in aretacija njegovega sina Camerona Douglasa ravno nasprotni učinek – življenjska drama jima je pomagala priti do ugotovitve, da je vez med njima še vedno zelo močna.

Rešiti zakon pa kljub temu ni bila ravno najlažja naloga na svetu.

"Oba sva garala za to," je pojasnil Michael in dodal: "Menim, da ni veliko možnosti, da popraviš razmerje, če eden že prestopi izhodna vrata. Danes sva oba zrelejša in modrejša. To sčasoma pride samo od sebe. Ceniva svoje blagoslove."

Z leti je zvezdnik spoznal tudi to, da se je v preteklosti zelo malo posvečal svojemu najstarejšemu sinu, 37-letnemu Cameronu (na fotografiji spodaj). In to obžaluje še danes.

Cameron

Na srečo pa je tudi njegov odnos s Cameronom, ki sedi za rešetkami, danes boljši kot kdaj prej:

"Vidim ga dvakrat na mesec, saj je zdaj v naši bližini. Je odvisnik od mamil, a zaradi tega je v zaporu preživel več kot dovolj časa."

Michael in Catherine, ki sta se prek skupnega prijatelja, igralca Dannyja DeVita, seznanila leta 1998, sta se do oltarja sprehodila dve leti pozneje. Od takrat sta doživela veliko vzponov in padcev.

Jones

V zakonu sta se jima rodila dva otroka – sin Dylan Michael je luč sveta ugledal 8. avgusta 2000, hčerka Carys Zeta pa 20. aprila 2003 –, veliko uspehov pa sta požela tudi na poslovnem področju.

Catherine si je z vlogo v filmu Chicago leta 2003 priborila oskarja v kategoriji najboljše igralke v stranski vlogi, Michaelu pa je ta podvig uspel že veliko prej.

Najprestižnejšo igralsko nagrado na svetu je domov odnesel leta 1976, in sicer kot eden od producentov drame Let nad kukavičjim gnezdom, ki je bila razglašena za najboljši film.

Drugega oskarja, tokrat v kategoriji najboljšega igralca, si je z upodobitvijo pohlepnega poslovneža Gordona Gekka v filmu Wall Street prislužil leta 1988.

Preberi še: Igralki Denise Richards po ločitvi Charlie Sheen še vedno greni življenje ali pa si oglej, kako brilijantno je Lady Gaga odpela ameriško himno!

Priporočamo tudi: Igrice s psom z veliko domišljije