Michael Douglas odpovedal v vlogi očeta

Igralec Michael Douglas se v zadnjem času muči z očitki, povezanimi z njegovim sinom Cameronom in mamili. Seveda enako počnejo tudi težavni Cameron in njegovi odvetniki.

10. 3. 2010

Cameron Douglas, 31-letni sin slavnega igralca Michaela Douglasa, je pred kratkim stal v sodni dvorani sodišča na Manhattnu, kjer se je moral zagovarjati zaradi svojih kaznivih dejanj, povezanih z mamili.

'Vsega je kriv oče!'

Namesto da bi prevzel odgovornost za svoja dejanja, je v potokih točil solze.

Odvetniki slavnega sina so pojasnjevali, da Cameron v senci svojega bogatega, vplivnega in stalno odsotnega očeta nikoli ni mogel odrasti. Disfunkcionalne družinske razmere naj bi ga oropale samozavesti in prisilile k temu, da je posegel po mamilih.

Za sinove težave naj bi bil torej kriv Michael Douglas, ki se počuti krivega za sinovo usodo in je večkrat poudaril, da je bil v sinovi mladosti preveč odsoten in da mu zaradi družinskih težav ni namenjal dovolj pozornosti.

Po njegovem mnenju bi bilo vse veliko bolje, če bi bil lahko fantu pogosteje na razpolago.

"Moje prioritete so bile zelo podobne prioritetam mojega očeta (prav tako slavnega igralca Kirka Douglasa, op. p.). Kariera je bila na prvem mestu," se je 65-letni zvezdnik pred kratkim izpovedal v intervjuju za ameriško revijo Vanity Fair.

Ti občutki krivde pa vplivajo celo na njegovo poslovno življenje.

Tik pred popolnim zlomom

Njegov kolega Shia LaBeouf je v nekem intervjuju razlagal o snemanju skupnega filma Wall Street: Denar nikoli ne spi.

"Spoznal sem 'zlomljenega' moškega, ne pa zvezdnika Michaela Douglasa. Človek trpi in tiči v zelo globoki krizi. Michael Douglas tik pred popolnim zlomom – to je neverjetno razburljivo. Skrbi ga za svojega sina! Konec koncev Camerona trenutno preiskujejo zaradi trgovanja z mamili. Michaelov delovni dan je bil videti tako, da je najprej obiskal svojega sina v zaporu, potem pa se nam je pridružil na prizorišču snemanja. To je bilo precej težko zanj. Naš režiser Oliver Stone je bil sicer precej sočuten, a hkrati je moral vendarle dokončati svoj film. Ravno zato je bilo zelo malo časa, da bi lahko tolažili Michaela. Vse skupaj je bilo precej težko," je situacijo slikovito opisal Shia.

Grozi mu dosmrtna ječa

Solzava zgodba ubogega sina pa ni prepričala sodnika, ki je zavrnil izpustitev na prostost ob plačilu varščine z opozorilom, da bi njegova nastanitev doma, torej hišni pripor, lahko – tako kot ob zadnjem poskusu – pripeljala do ponovne storitve kaznivega dejanja. Came­ron pa domnevno še nikoli ni bil tako dolgo 'čist', kot je ravno zdaj.

Zaradi posedovanja kokaina so ga aretirali že leta 2007, kmalu zatem pa se je ponovno veliko pisalo in govorilo o njem. Njegov najemodajalec je namreč trdil, da je moral Camerona in njegovega sostanovalca vreči iz stanovanja, ker več mesecev nista plačevala najemnine. Povedal je sicer, da je njegov oče Michael plačal nekaj mesecev najemnine vnaprej, a ne dovolj, poleg tega pa sta mu fanta povsem razdejala stanovanje.

Camerona so lanskega julija po triletnih preiskavah zaradi posedovanja velikih količin mamil, natančneje metamfetamina in kokaina, aretirali v njegovih hotelski sobi. Med hišnim priporom v domu njegove mame Diandre mu je njegova punca v hišo pretihotapila kokain, ki ga je skrila v zobno kremo, česar pred sodnikom ni zanikal, zato je pristal za rešetkami. Konec letošnjega januarja pa je občasni igralec na sodišču priznal, da je redno prodajal večje količine metamfetamina in kokaina. Povsem odkrito je povedal tudi to, da je začel mamila preprodajati leta 2006, ko ga je znanec v New Yorku vprašal, ali mu jih lahko priskrbi.

Po zaslišanju v New Yorku so ga poslali nazaj v metropolitanski kazensko-popravni center, kjer bo do 27. aprila čakal odločitev sodišča.

Minimalna kazen, ki jo lahko dobi za posedovanje metamfetamina, kokaina in heroina, je 10 let zapora, v najhujšem primeru pa ga lahko doleti celo dosmrtna ječa.