Michael Douglas in Catherine Zeta Jones o tem, kako sta rešila zakon

Minilo je leto dni od trenutka, ko sta Michael Douglas in Catherine Zeta Jones sporočila javnosti, da ne živita več skupaj. Nekaj časa je res kazalo, da se je njuna ljubezen povsem ohladila, a na koncu jima je le uspelo ohraniti 14 let trajajoči zakon ...

Michael Douglas in Catherine Zeta Jones (foto: Profimedia) Profimedia
28. 6. 2014

Michael Douglas (69) in Catherine Zeta Jones (44) sta danes znova par, čeprav je vmes že kazalo, da se njune poti povsem razhajajo.

"Nikoli ne smete zakona jemati za gotovo stvar," danes pravi igralec, ki se je očitno ves čas, ko sta bila s Catherine narazen, veliko posvečal osebnostni rasti.

"Oba sva dolgo razmišljala o tem, ali naj pred drugimi igrava popoln par ali pa naj bova odkrita do sebe in drugih ter pač vsem dava vedeti, da med nama ni vse tako, kot bi moralo biti. In sva se odločila biti odkrita."

Michael je prepričan, da je tudi to ključ do uspeha, da jima je na koncu uspelo zgladiti vsa nesoglasja in ponovno najti ljubezen.

"Ko v karieri dosežete določen uspeh, niste več osredotočeni na svoje ambicije. In tako začnete bolj opazovati svojega partnerja in takrat ugotovite, kaj vam sploh pomeni. Vendar pa je bolje, da se to zgodi prej, in ne pozneje," razmišlja Michael, ki zakon primerja z orhidejo, pravi pa, da sta njegova prioriteta danes otroka, 13-letni Dylan in 11-letna Carys.

"Ne boste verjeli, a z otrokoma se vedno več pogovarjam o vsem, ker vem, da kljub rosni mladosti vse vesta in razumeta ..."

Žalosten je zaradi starejšega sina iz prvega zakona Camerona, ki je v zaporu zaradi preprodaje drog. Dve leti je bil celo v samici, zdaj pa ima pred seboj še nekaj let ječe. "Vem, da je veliko tega, kar se dogaja Cameronu, tudi moja krivda. In ne bi rad, da se to ponovi pri mlajših otrocih."

Napisala: Sandra Bratuša za revijo Story