Meryl Streep je v vlogi Margaret Thatcher veličastna

Meryl Streep je v Londonu s simboličnim odkritjem tovornjaka z reklamnim plakatom, na katerem je igralka v podobi nekdanje britanske premierke Margaret Thatcher, začela promocijo filma The Iron Lady, ki bo svojo premiero doživel v začetku januarja. Kritiki so že navdušeni.

21. 11. 2011

No, v Angliji so pred meseci še vsi sitnarili, kako lahko eno od njihovih najbolj slavnih zgodovinskih oseb igra Američanka. Dobro, je sicer slavna in priznana Merly Streep, a vseeno, Američanka pač ni Angležinja.

A zdaj so si tisti, ki so film že videli, praktično enotni – veličasten film in veličastna igra Meryl Streep.
Neki kritik je celo napisal, da je igralka s to vlogo postavila povsem nove standarde igralske umetnosti.

V Železni lady spoznamo že ostarelo premierko, ki se ozira na vzpone in padce v svoji karieri ter razmišlja o visokem davku na zasebno življenje, ki ga je morala plačati.

Celotno dogajanje filma je postavljeno v leto 1982, natančneje dva tedna pred začetkom vojne za Falklandsko otočje. Thatcherjeva, ki se je takrat nepriljubljena bojevala za rešitev lastnega položaja, je na otočje poslala 36 vojnih ladij s pet tisoč možmi. Vojna z Argentino je trajala mesec in pol ter se izkazala za pomembno prelomnico v premierkini politični karieri, saj je po britanski zmagi ugled Thatcherjeve zrasel in osvojila je še en premierski mandat.

Povzeto po reviji Nova