Melanija Trump bo praznovala 40 let

Melania Trump je bržkone najbolj znana Slovenka v visoki svetovni družbi. To je postala tisti hip, ko ji je uspel veliki met in je omrežila najbolj razvpitega ameriškega poslovneža Donalda Trumpa in postala njegova žena.

2. 4. 2010

Svoj položaj pa je po rojstvu sina Barrona samo še utrdila. In čez nekaj dni, bolj natančno 26. aprila, bo lepotica praznovala 40 let.

V vrhu svetovne smetane

Melania Trump, z dekliškim priimkom Knaus, spada v sam vrh svetovne smetane.

Svojega sedanjega moža Donalda Trumpa spoznala leta 1999 na modni reviji, na kateri je Sevničanka sodelovala kot manekenka.

Štiridesetletna slovenska lepotica in 64-letni bogataš sta se poročila leta 2005 po tem, ko sta bila osem mesecev zaročena. Marca leta 2006 pa se jima je rodil sin Barron. Donald je izjavil, da do Melanie ni bilo lahko priti, vendar pa se poslovnež drži svojih načel in uspelo mu je. Njegovo prvo načelo je, da je ključ do uspeha to, da delaš, kar ti je všeč. In drugič, da se ne smeš nikoli vdati. In pri Melanii se ni.

“V tem, ko so mi rekli, da je Slovenka neosvoj­ljiva, sem videl velik izziv.”

Vanjo se je zagledal takoj

Melania je lepotica, ki jo je odkril fotograf Stane Jerko, kmalu zatem pa je začela manekensko kariero v Milanu in Parizu, vmes pa je nekaj časa tudi študirala arhitekturo.

Donald pravi, da se je takoj zagledal v žensko slovanskega porekla, ki so očitno njegova slabost, saj je bila tudi prva žena Ivana Čehinja.

Pozneje se je govorilo, da je Melania hitro pozabila govoriti slovensko, ker naj bi postala prevzetna. Tudi s prijatelji, ki so prišli iz Slovenije, naj bi govorila smo po angleško. Vendar pa naj ne bi bilo povsem tako, saj Melania svojega sina baje uči slovensko. Želi si namreč, da bi se z babico in dedkom pogo­varjal v njenem materinem jeziku.

Začela je svoj posel

Melania pa se je očitno naveličala samo sprehajanja po rdečih preprogah in je hotela svojo ustvarjalno žilico tudi aktivirati. Zato je ustvarila linijo nakita in ur.

Dostopna bo vsakomur, saj bo naprodaj po televi­zijski prodajni mreži QVC. Prodaja se bo začela 30. aprila. Cena posamezne ure ali nakita se bo gibala od 30 do 200 ameriških dolarjev. Posamezni kosi pa naj bi bili odeti v ‘evropske kristalčke’, kot Melania imenuje kristale Swarovski. Na svoji uradni spletni strani je lepotica napisala pismo, v katerem pravi, da je zelo vznemirjena zaradi novega projekta, v katerega verjame, in da je prepričana, da bo velik uspeh.

Več o kolekciji pa si lahko prebereš na www.facebook.com/melaniatrump.

Baron

Tretji Donaldov sin

S prvo ženo Ivano Trump ima Donald tri otroke, in sicer Donalda mlajšega, Ivanko in Erica. Z drugo ženo Marlo Maples pa ima hčerko Tiffany. Ko se mu je rodil najmlajši Barron je Trump 20 minut po rojstvu svojega petega in Melanijinega prvega otroka povedal, da se mamica in sinček počutita odlično in da se zaradi veselega dogodka počuti še mlajšega.

Dobrodelnost

Na prvem mestu

Donald Trump in Melania sta dejavna tudi na dobrodelnem področju. Ena zadnjih večjih akcij je bila na posestvu, ki je v lasti zakoncev Trump in se imenuje Mar-A-Lago. Prisotnih je bilo 500 petičnih gostov.

“Ponosna sem, ker smo za fundacijo, ki se ukvarja z raziskavami srčnih obolenj, zbrali več kot milijon dolarjev in pol, in to prav na našem posestvu,” je na svoji spletni strani še zapisala Melanie.