Matt Damon: Srečno zaljubljen

Matt Damon je seksi, ljubek, bister in, zahvaljujoč filmoma Bournova premoč in Oceanovih dvanajst, zelo uspešen. Z drugimi besedami, je popoln paket. Berite naprej!

27. 1. 2005

Če ste se jeseni ‘slinil e ob Bournovi premoči, vedite, da niste bile edine. Matt Damon se je še posebej zaradi prizorov, v katerih je zgoraj brez, vsidral v misli mnogo žensk.

In rade volje vam povemo, da 34-letni Bostončan v resnici ni prav nič manj seksi kot v nadaljevanju uspešne akcijske kriminalke o tajnemu agentu Jasonu Bournu. V kavbojkah in oprijeti majici, s kratko pristri ženimi lasmi brez dodatnih negovalnih sredstev, je na prvi pogled bolj podoben najbolj seksi srednješolcu kot pa holivudskemu zvezdniku. Toda ko se na njegovem obrazu zariše brezhibni filmski smehljaj, se v trenutku zaveš, da pred teboj čisto zares stoji Matt Damon.

Poleg tega, da je privlačen, ne smemo zanemariti dejstva, da se je po nekaj opaznih razmerjih s film skimi igralkami zagledal v čisto ‘navadno’ dekle: Lucy Barroso, 28-letno točajko argentinskega rodu iz Miamija. Ločena mama samohranilka je s svojo šestletno hčerko več mesecev potovala z Mattom, medtem ko je ta snemal film Oceanovih dvanajst. Čeprav se je na moč trudil, da se ne bi preveč razgovoril o vsebini filma in o svoji novi ljubezenski zvezi, je bil za Cosmo precej zgovoren.

Kaj lahko poveste o vsebini filma Oceanovih dvanajst?

Junak, ki ga igra Andy Garcia, izve, da smo ga ogoljufali. Denar mu moramo vrniti v določenem časovnem roku ali pa bomo šli v zapor ... ali pa še kaj hujšega. Ker nas v Ameriki vsi poznajo, moramo v Evropo in tam naropati dovolj denarja, da mu ga vrnemo. Vrsta manjših kraj tako pripelje do velikega ropa.

Nekaj igralcev, s katerimi ste sodelovali pri snemanju, je znanih po svojih potegavščinah. Je kdo ušpičil kaj takšnega?

George (Clooney) ima hišo ob jezero Como v Italiji, blizu kraja, kjer smo snemali. Je zelo preprost človek in rad naredi dober vtis na ljudi. Tako je Brad Pitt za hec poslal snemalni ekipi sporočilo, za katerega je bilo videti, kot da ga je poslal George, in ga prevedel v italijanščino. Na njem je pisalo: “Med snemanjem me prosim kličite Danny ali g. Ocean. Pod nobenim pogojem mi ne recite George.” Tako so mu ljudje cele mesece govorili: “Zdravo, g. Ocean,” on pa jih je ves čas popravljal, “Ne, ne, George, George.” Nazadnje se mu je le posvetilo, za kaj gre. Ni bil preveč vesel.

Je Bradu vrnil milo za drago?

Ja, ko smo posneli vse prizore (v Los Angelesu) in se je Brad že skoraj odpeljal, je George šel do njega, da bi se poslovil. Brad je sedel v svojem avtu in George je potrkal na njegov avto, rekoč: “Pazi nase.” Ko je odmaknil roko, se je na avtu zasvetila nalepka, na kateri je pisalo: Majhen penis v avtomobilu. Tako se je Brad sredi največjega prometnega zamaška peljal po Los Angelesu s to nalepko na avtu, ljudje pa so se ozirali za njim in mu mahali.

Ko že govorimo o filmih – verjetno ste zelo veseli uspeha, ki ga je imel film Bournova premoč.

To pomeni, da imam za nekaj let zagotovljeno delo. Če tvoji filmi prinašajo denar, se studii lažje odločijo, da boš zaigral v njihovem filmu. Igralstvo je zelo negotov poklic. Zdi se mi, da imam zdajle prvič nekaj časa za počitek.

Leta 1996 ste dobesedno stradali za vlogo v filmu Pravi pogum, potem pa spet za Nadarjenega gospoda Ripleyja. Ali obstaja kaj, česar ne bi storili, da bi dobili vlogo?

Za vlogo ne bi kadil. Zdaj ne. Petnajst let sem pokadil po dve škatlici na dan, pred dvema dnevoma pa sem nehal. Že prej sem dvakrat poskusil nehati, toda način, kako sem nehal zdaj ... super je. Hodim k hipnotizerju.

Bi se pred kamero slekli do golega?

Če bi bilo to dobro za film, seveda.

Kje hranite zlati kipec, ki ste ga dobili za film Dobri Will Hunting?

V New Yorku je, v mojem stanovanju, v katerem nisem bil že dve leti.

Ali je mesto New York zdaj vaš dom?

Ja, to je edino mesto, v katerem imam stanovanje. Toda od božiča 2002 sem bil tam mogoče vsega skupaj 14 dni. Zadnja leta sem še posebej trdno delal. Tako bo še eno leto, potem pa si nameravam vzeti nekaj časa zase in se seznaniti s svojim stanovanjem.

Ali imate ob takšnem urniku sploh čas, da se družite z Benom toliko, kolikor sta se včasih?

Zelo veliko sem bil zdoma, pa tudi on je veliko delal. Veže naju globoko in traj no prijateljstvo, toda odkar sva postala slavna, se vidiva manj pogosto kot kdaj koli prej. O najinem prijateljstvu govoriva več (z mediji), kot pa se dejansko vidiva, toda on ve, kaj čutim, in jaz vem, kaj čuti on.

Kako sta se spoznala z Lucy?

Prvič sva se spoznala leto ... naj pomislim ... več kot leto dni nazaj v Miamiju. Začela sva se pogovarjati in izmenjala sva si elektronska naslova.

Kaj rada počneta, kadar sta na zmenku?

To se spreminja. Zaradi mojega urnika sva potovala povsod po svetu, do zdaj sva bila v šestih ali sedmih državah. Zelo zabavno je. Tako včasih ob večerih večerjava sama ali pa se druživa s kopico drugih ljudi, smejiva se in noriva. Toda če bi lahko vedno znova počela eno stvar, bi po moje hodila na tekme Red Soxov.

Kakšen tip ženske vas privlači?

Če se ozrem na ženske, s katerimi sem hodil, me ne privlači noben tip ženske posebej. Privlačijo me zelo različne ženske. Ves čas se oziram. In še vedno imam pravico, da gledam.

Kolikokrat ste bili zaljubljeni?

No ... nekajkrat (smeh).

Verjamete v sorodne duše, v to, da vam je namenjena samo ena ženska?

Ne, čeprav vem, da obstajajo ljudje, ki doživijo skorajda noro ljubezen. Toda ne, mislim, da je vsem nam namenjenih več ljudi.

Vas je kdaj ženska dala na čevelj?

O ja. Na maturantskem plesu me je dekle na precej grob način dalo na čevelj. Po plesu smo šli na zabavo na Cape Cod, ki je dve uri oddaljen od Bostona, moje dekle pa je tam srečalo svojega bivšega. Vsi skupaj smo potem šli v majhno brunarico in njena sestra mi je dejala, naj spim na fotelju. Moje dekle in njen bivši sta skočila na posteljo ob fotelju in tako sem bil celo noč ob vznožju postelje, medtem ko sta se onadva na njej zbliževala. Nisem imel avta ... Obtičal sem tam. Bilo je grozno.

Česa ste se naučili o razmerjih?

Bolje je, da si takšen, kakršen si, kot da si nekakšna različica tega, kar misliš, da želi drugi.

Bi še kdaj hodili s kakšno zvezdnico?

Nikoli ne bi več hodil z zvezdnico. Vse to prinese napačno pozornost in to bi vplivalo na tista področja mojega življenja, ki jih imam najraje. Prav zoprno je, ko ti (paparaci) sledijo na vsakem koraku. Preveč temperamenten sem, da bi se sprijaznil s tem, in zadnje, kar si želim, je, da bi me fotografirali takšnega. Priprav ljeni so reči marsikaj, da bi te pripravili do tega, da izgubiš živce in da bi dobili dobro fotografijo. Spomnim se, kako je bilo, ko sva z Benom postala slavna in je Ben z Gwyneth odhajal iz restavracije. Fotografi so hoteli njuno reakcijo, zato je eden od njih zaklical: “Ben, na Oskarjih sem te videl s tvojo mamo, videti je bila kot kurba.”

Kaj je najbolj čudaška stvar, ki ste jo kdaj slišali od oboževalke?

Najbolj smešno je bilo, ko je do mene prišla neka ženska in rekla: “Matt Damon.” Odvrnil sem: “Ja,” ona pa je rekla: “Moram reči, da nikoli nisem razumela. Videla sem vse vaše filme in preprosto ne razumem, kaj je tako posebnega na vas.” In rekel sem ji: “Oh, dobro, žal mi je, da tako mislite.” In je rekla: “Potem pa sem videla film Kdo je Bourne in cel mesec se že samozadovoljujem in mislim samo na vas.”

Kaj mislite, kako je Ben preživel vso to medijsko pozornost v zadnjem času?

Veliko bolje, kot bi jo jaz. Mislim, da jo je zelo dobro prenesel, glede na to, koliko je je bilo. Ljudje težko razumejo, kako kruto je, če nekdo 24 ur na dan preži pred tvojo hišo.

Obstaja kaj, kar bi spremenili pri sebi?

Preveč se obremenjujem s tem, kaj drugi mislijo o meni. To je to, pa tudi konfliktom se izogibam. Psihiater bi vam lahko bolje povedal, zakaj je tako, toda glede na to, da izhajam iz družine z ločenimi starši in sem povrh še mlajši sin, mi je veliko do tega, da se vsi dobro počutijo. Toda včasih se drugi počutijo bolje, če jih pustiš, da se sprejo in spet pobotajo.

Kateri je najboljši nasvet, ki ste ga dobili?

Ko sem postal slaven, mi je Clooney nekoč dejal nekaj, kar je njemu pred časom povedal Paul Newman: “Ne dovoli, da te omejujejo.” Mislim, da je bil to res dober nasvet.

Kakšno življenje bi radi živeli čez deset let?

Nekaj takšnega kot zdaj. Rad bi več pisal in režiral, pa tudi igral s svojimi najljubšimi režiserji. Zasebno pa bom čez deset let star 44 let in rad bi imel otroke.

Kdaj v življenju ste bili najbolj srečni?

Prav zdajle. Zdaj sem srečen.

Lesley Goober, Janka Menart

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri