Matej svojo ženo Vesno (s Kmetije) spoštuje, jo ima rad, še več - jo ljubi!

Ko se je njegova žena, Vesna Krajnc Franc, odločila, da se udeleži resničnostnega šova Kmetija išče lastnika, si še zdaleč ni predstavljala, kako se bo njuno življenje zaradi tega obrnilo.

8. 12. 2011

Medijske pozornosti, ki sta jo Vesna in Matej Franc deležna v zadnjih tednih, še zdaleč nista pričakovala in je niti nista vajena.

Za revijo Story, v kateri boš - če je resničnostni šov Kmetija išče lastnika pritegnil kaj tvoje pozornosti - našla tudi posebno prilogo, ki je namenjena prav Kmetiji, nje tekmovalcem (tako izpadlih kot še neizpadlih) in strogi žiriji, je Vesnin Matej odkrito spregovoril tudi o njunem zakonu in pokazal poročne fotografije.

Novinarjem revije Story je med drugim povedal:

"Zagotovim vam lahko, da je Vesna odšla na Kmetijo zgolj delat, in sicer tako, kot dela doma, in če bo vse po sreči, osvojit tisti košček zemlje, na katerem bo lahko uresničila svojo idejo. To je vse, kar je želela. Zavedala se je, da bo zaradi tega požela vsaj malo medijske pozornosti, ki pa jo bo mogoče lahko uporabila za pomoč različnim društvom, med njimi tudi Društvu za pomoč konjem in društvu Animal angels, ki rešuje živali. Toda misel na to, da bo zaradi Kmetije slavna, nekako ne sodi v njen kontekst razmišljanja. Je pa vseskozi bila Vesna, ni se vtikala v druge. Če ni imela povedati česa lepega o nekom, je bila rajši tiho, ker se še predobro zaveda, da strup nikoli ne pride v človeka skozi usta, ampak iz njih pride. Držala se je pravil, ko je bilo treba podati izjavo, jo je podala in ni preračunljivo izbirala besed, kako bo izpadla pred gledalci, temveč je povedala, kar je čutila. Če je bila žalostna, je jokala, če pa je občutila srečo, je to evforično pokazala. Ni se skrivala za masko igre. Ker jo že dovolj časa poznam, v njeni mimiki prepoznam njeno občutenje - po tem, kako drži žlico, vem, kakšne so njene misli in tudi v razvpitem prizoru z gugalnikom sem prepoznal geste, ki so prizor postavile v drugačno luč in drugačen kontekst. Njene izjave imajo rep in glavo, globino misli, ki jih je izoblikovala med življenjem in je tudi mene marsikdaj presenetila s komentarji. In to so seveda ustvarjalci Kmetije s pridom uporabili, saj so imeli dejansko v rokah čisto zlato. Sicer njenega prijateljevanja s Simonom in zaljubljenosti ne odobravam, sem pa na njena dejanja na kmetiji ponosen, ponosen sem, da je bila vseskozi takšna, kot je v resnici, in to je Vesna."

Matej, ki je v izčrpnem intervjuju razkril tudi, kaj v življenju sicer počne in kaj bi še želel početi, kaj je po poklicu in kako se dopolnjujeta z Vesno, je povedal, da se je v Vesno zaljubil že na prvi pogled. In to dobesedno. Zaljubil se je v modrino njenih oči.

"Vedel sem, da se za njimi skriva zanimiva oseba, polna potenciala, ki je skrit za plahostjo dekleta, ki je vseskozi imelo relativno slabo samopodobo. Štiri leta sva živela vsak na svojem koncu Slovenije, Vesna v Celju, jaz pa v Ljubljani, in to še v času, preden so se pojavili mobiteli. Ko je Vesna odšla študirat, pa sva začela živeti skupaj. Poroka je sledila kot nadaljevanje in potrditev nekega odnosa."

Več o tem, kaj vse je Vesna pretrpela v življenju, kako je on sam videl dogajanje na Kmetiji in kaj si nenazadnje misli o Esadinem obsojanju njegove žene, si boš morala prebrati v novi Story (ali pa počakati, da ga morda objavi portala govori.se).

Na tem mestu bomo namreč iz intervjuja povzeli le še naslednjo Matejevo izjavo:

"Vesni je slava tuja in po mojem mnenju v vsem tem medijskem blišču ne bo uživala. Ni dekle, ki bi hodilo na zabave in se kazalo v novih čevljih in lepi obleki, mnogo bolje se počuti v trenirki in z vrtalnikom v roki. Veliko več kot druženje s poznanimi osebami ji pomeni ježa konja po terenu okoli doma. Če bo z medijsko prepoznavnostjo lahko storila kaj dobrega za sočloveka ali živali, pa vem, da ne bo oklevala in ne bo zavrnila sodelovanja z mediji. Če bo s svojim sodelovanjem pomagala rušiti tabuje o spolnem nasilju nad otroki, če bo zaradi tega katera deklica ali deček spregovoril o svoji izkušnji, vem, da bo Vesna zraven, in vem, da zaradi tega njena izkušnja s kmetijo ne bo zaman. Vesna je pač človek, ki ne ljubi ljudi malo ali površno. Vesna ljubi na polno. Vesna je pač posebna in edinstvena, prav takšna, kot ste jo spoznali na kmetiji, in prav zaradi tega jo spoštujem, imam jo rad, še več - ljubim jo."