Marilyn Monroe: Do zdaj skrito očem

Dokumenti, ki jih je FBI razkril 18. junija 2010, so razkrili, da so se bratje Kennedy v družbi ekipe, zbrane okoli neponovljivega Franka Sinatre, udeleževali razuzdanih seksualnih zabav, na katerih je bila osrednja zvezdnica Marilyn Monroe.

28. 6. 2010

Mafijski obveščevalec je namreč policiji dostavljal podatke, iz katerih je razvidno, da je Frank Sinatra v sodelovanju z mafijo Kennedyjem dostavljal seksu naklonjene ženske, da bi 'osramotil politični klan'.

Sinatra je tako pri družabnikih v mafijskih krogih naročal ženske, s katerimi so se potem John, Edward in Robert zabavali v enem izmed newyorških hotelov.

Mafijski posli

A to ni bilo vse, niti približno ne. Da bi zabave dobile še bolj obscene razsežnosti, so se v družbi javnosti manj ali sploh popolnoma neznanih žensk redno pojavljali tudi Sinatra, znano je namreč bilo, da je prosti čas najraje preživljal v družbi prostitutk, Sammy Davis jr., Peter Lawford in njegova žena Patricia, sestra bratov Kennedy.

Mafija – družina Kennedy jo je namreč pred volitvami prosila za glasove sindikatov, ki so jih nadzirali prijatelji prijateljev, in v zameno obljubila, da se administracija Johna Kennedyja ne bo vtikala v njihove ilegalne posle, potem pa obljubo požrla – je poskušala prek Sinatre, ki je bil prijatelj vseh, a v prvi vrsti eden izmed mafijcev, Roberta in Edwarda Kennedyja ter holivudskega zvezdnika Lawforda s fotografskim aparatom zasačiti v kočljivih položajih. Zakaj?

Izsiljevalska taktika

Da bi lahko s pomočjo fotografij izsiljevala predsednika Kennedyja in izsiljevala spremembe na področju sprejemanja zakonov. In da bi se maščevali za prelomljeno obljubo ter s tem kaznovali predvsem Roberta, ker je bil na čelu javno napovedane gonje proti organiziranemu kriminalu.

Čeprav so se zavedali nevarnosti, so bili bratje Kennedy preveč podvrženi veseljačenju, menda tudi odvisniki od seksa. V suiti hotela Carlyle na Manhattnu, kjer je ponavadi bival predsednik Kennedy, so praznili steklenice šampanjca in uporabili velikansko število kondomov. V kolikor se seks seveda ni končal že prej. V ustih katere od dobrovoljnih udeleženk zabave, jasno. In ker se je predsednik
Kennedy tako zelo rad zadrževal v suiti takrat še razkošnega hotela Carlyle, se je uprava rada pohvalila, da se ga drži vzdevek 'Bela hiša v New Yorku'. In zgodilo se je ravno v tej znameniti suiti hotela Carlyle, kjer naj bi John F. Kennedy in Marilyn Monroe preživela noč po njegovi zabavi za 45. rojstni dan.

In ta zabava seveda ni bila običajna, bila je v slogu šestdesetih, saj je Marilyn predsedniku v Madison Square Gardnu pred nekaj tisoč povabljenimi gosti zapela Happy Birthday Mr. President.

Dodobra zaprašeni arhivi

V arhivih FBI je zapisano tudi, da je bila na zabave povabljena tudi nadvse bogata ločenka Jacqueline Hammond. Ob razkritju dokumentov iz arhiva FBI se seveda postavlja vprašanje, kako je medijem za njih tako unovčljiv razvrat ostal tako dolgo skrit.

Premeteni Kennedyji naj bi se z upravo hotela dogovorili, da jim postavi poseben sistem javnosti dobro skritih hodnikov, po katerih je v sobo prihajala tudi Marilyn Monroe. Hotel Carlyle je slovel kot zelo diskreten, časnik The New York Times ga je označil za 'palačo skrivnosti'. V tej palači se je Marilyn najprej zaljubila v Johna, ko jo je ta zaradi političnih pritiskov zapustil, se je obesila na Roberta. Oba sta bila na videz srečno poročena.

Si vedela, da je Marilyn Monroe ...

  • Ves čas je želela biti nekdo drug.
  • Opijala se je do nezavesti.
  • Bila je ljubica vseh Kennedyjev.
  • Umrla je zaradi prevelikega odmerka zdravil.
  • Zaljubljala se je tudi v profesionalne igralce bejzbola.

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri