Maria Bello ljubi svojo najboljšo prijateljico

V čustvenem pismu, objavljenem v dnevniku The New York Times, je hollywoodska igralka Maria Bello opisala, kako se je rodila romantična ljubezenska zveza med njo in njeno najboljšo prijateljico.

Maria se je pred kratkim 
povsem nepričakovano 
zaljubila v svojo najboljšo 
prijateljico Clare Munn. (foto: Profimedia) Profimedia
9. 12. 2013

Šestinštiridesetletna igralka Maria Bello je napisala čustveno pismo za časnik The New York Times, v katerem je odkrito priznala, da je lezbijka. Še več, v pismu je natančno opisala, kako se je rodila romantična ljubezen med njo in njeno najboljšo prijateljico Clare Munn in kako je na lezbično ljubezen reagirala njena družina, predvsem njen 12-letni sin Jackson Blue McDermott, ki ga je dobila v razmerju z nekdanjim partnerjem Danom McDermottom.

"Sin me je vprašal, ali sem s kom v romantičnem razmerju, in rekla sem mu, da nisem. To je bila laž, a moj terapevt mi je svetoval, naj nekaj časa počakam, preden mu to povem. Takrat sem že začela romantično zvezo z žensko, ki je bila moja najboljša prijateljica, a hkrati tudi oseba, ki je bila moji družini zelo blizu," je pojasnila igralka in dodala:

"Spoznali sva se že davno tega, privlačnost med nama se je občutila v istem trenutku, a ne na neki ljubezenski ali seksualni način, ampak sva 'kliknili' kot osebi. Bila je ena od najlepših, najbolj šarmantnih in najbolj zabavnih ljudi, ki sem jih kdaj spoznala, a nikoli mi ni šinilo v glavo, da bi lahko bili kaj več. Vse do nekega trenutka na mojem vrtu, ko sva občutili iskrico."

Maria je še odkrito priznala, da jo je skrbelo, kako bo njena spolna usmerjenost vplivala na njenega sina in igralsko kariero, zlasti pa se je bala, kako bodo novico sprejeli njeni konservativni starši. "Ko sem očetu povedala, da sem v zvezi s Clare, mi je odgovoril: 'Ona je dobra punca, ona je dobra zate.' Mama pa ga je podprla. To me je na neki način presenetilo, saj so moji starši precej konservativni," je razložila zvezdnica, ki je razkrila tudi, kako se je na vse skupaj odzval njen sin:

"Ko sem mu povedala, da sem s Clare, me je pogledal in zdelo se mi je, da je ta pogled trajal celo večnost, nato pa mi je podaril velik, topel nasmešek. 'Mami, ljubezen je ljubezen, ne glede na to, kaj si ti,' mi je rekel. Neskončno ga imam rada zaradi tega." Čeprav je sin njeno priznanje sprejel zelo odraslo, pa je v pismu še napisala: "Toda, Jack, malo me je strah. Ko sem bila mlajša, so te ljudje obsojali, če si bil v zvezi z osebo istega spola, in isto počnejo še danes. Tako da nisem prepričana, kako se soočati s tem. Toda to bova odkrila skupaj."

V iskrenem pismu 'spovedi' je Maria razkrila tudi, da je med letošnjim poletjem dolgo obdobje preživela v bolnišnici. Takrat je bila prav Clare tista, ki je bila stalno ob njej, poleg tega pa je klicala vse zdravnike in uporabila vse svoje zveze in poznanstva, da bi čim prej ugotovili vzrok za bolezen. Bilo je tako hudo, da se nekaj časa celo ni vedelo, ali bo preživela ali ne, ni pa hotela izdati, za katero bolezen je šlo. "Moji starši, Clare, sin Jackson in moj nekdanji partner Dan McDermott so bili vsak dan ob moji bolniški postelji in mi bili v močno oporo," je skrb svojih bližnjih pohvalila igralka, ki je v svoji dolgoletni karieri odigrala številne vloge v televizijskih serijah, kot sta Zakon in red: Oddelek za žrtve in Urgenca, in filmih, med drugim tudi v komediji Odrasli, drami Strings, romantični drami Third Person, kriminalni drami Ugrabljeni in trilerju Skrivnostno okno. Njena prva kinematografska uspešnica pa je bila komedija Dobre mrhe.

Tim Jeras za revijo Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri