Marcia Cross in Tom Mahoney: Skupaj sta premagala hudo bolezen

Igralka Marcia Cross in njen soprog Tom Mahoney sta živ dokaz za to, da za ljubezensko srečo nikoli ni prepozno. Ko sta se spoznala, sta namreč oba že vstopila v peto desetletje življenja.

Marcia Cross in Tom Mahoney (foto: revija Lea) revija Lea
5. 5. 2014

M arcia Cross je v priljubljeni seriji Razočarane gospodinje igrala popolno gospodinjo Bree Van De Kamp in tudi v resničnem življenju ni daleč od tega. Je namreč vzorna soproga in mama dvojčkov.

Navadno neznane osebe zalezujejo slavne, v tej ljubezenski zgodbi pa je bila situacija ravno obratna. Dvainpetdesetletna igralka je namreč priznala, da je soproga, borznega posrednika Toma Mahoneyja, spoznala na zelo neobičajen način.

"Hodila sem za njim v cvetličarni in všeč mi je bil njegov glas. Pomislila sem: 'O, moj bog, nekoga zalezuješ, bolje zate, da greš ven iz trgovine.' Potem pa sem vprašala prodajalko, ali ve, kdo je ta moški, ona pa me je vprašala, ali sem ji pripravljena pustiti svojo telefonsko številko. To je noro. Tistega dne se je začelo moje povsem novo življenje. Če prodajalka ne bi rekla tega, nikoli ne bi pustila svoje telefonske številke," pravi Marcia, ki jo je Tom že teden dni pozneje poklical in povabil na prvi zmenek.

Do oltarja sta se sprehodila junija 2006, za oba pa je to prvi zakon. O tem, da je Tom tisti pravi zanjo, se je prepričala pred podelitvijo emmyjev, ko je vse jutro ostal z njo v postelji in se igral besedne igrice, da bi ji preusmeril misli in da ne bi bila živčna pred tem pomembnim dogodkom.

Živita hitro

Takoj po poroki se je zvezdnica odločila, da bo življenje prestavila v peto prestavo. Oba s Tomom se namreč zavedata, da nista več najmlajša, zato želita iz skupnega življenja izvleči čim več. Na žalost pa se je Marcia, ki je več kot deset let hrepenela po tem, da bi postala mamica, dolga leta bojevala z neplodnostjo.

"Leta so minevala, jaz pa sem bila tesnobna, ker mi je biološka ura tiktakala. Zdaj se mi zdi, da je vse tako, kot mora biti," pravi rdečelaska, ki je s Tomom že pred poroko poskušala spočeti otroka, a ni šlo. Le teden dni po tistem, ko sta si prisegla večno zvestobo, pa sta se zakonca odločila za oploditev in vitro.

"Morala bi iti v Grčijo ali Pariz in imeti imeniten medeni mesec, a sem rekla, da bova raje ostala in dala temu otroku možnost," pojasnjuje 'razočarana gospodinja', ki je februarja 2007, nekaj dni pred 45. rojstnim dnem, postala mama dvojčic Eden in Savannah.

Bolezen pokvarila popolno srečo

Zakonska sreča pa na žalost ni trajala dolgo. Že nekaj manj kot dve leti po rojstvu hčerkic, ko sta se presrečna zakonca še privajala na starševstvo, so Tomu namreč diagnosticirali raka na grlu. Za Marcio je bil to še toliko večji šok, ker je zaradi te zahrbtne bolezni že izgubila partnerja. Za igralca Richarda Jordana, ki je bil kar 25 let starejši od nje in s katerim je bila v dolgoletnem razmerju, je bil leta 1993 namreč usoden možganski tumor. Toda Marcia je zbrala vse moči in se trdno odločila, da bo dala vse od sebe in svojemu srčnemu izbrancu pomagala, da premaga to nevarno bolezen.

"Nisem si dovolila niti pomisliti, da ga bom izgubila. Doživela sem že grozno izgubo svojega prvega partnerja, zato sem se drugič odločila, da bom šla takoj v akcijo. Bila sem 'nadpartner', služkinja, ljubimka, vse," pripoveduje igralka, ki so jo čustva preplavila šele, ko je bilo vsega konec. Šele po letu dni, ko je bil Tom končno ozdravljen, si je dopustila solze in se razjokala še za vse v preteklosti. Danes se ukvarja z ozaveščanjem o pomembnosti preventive na področju rakavih obolenj.

Uživata

Zdaj se zakonca posvečata svoji družini in uživata v preživljanju časa s svojima hčerkicama. Marcia obžaluje le to, da ju ni povila že prej, v tridesetih letih, saj bi imela takrat več časa zanju. Hčerki pa sta zanjo in za Toma tudi motivacija, da nadaljujeta zdrav način življenja. Zanimivo je, da skrbna starša dvojčicama sploh nista povedala, da je njun očka bolan, kar Marcia pojasnjuje takole:

"Nima smisla, da to govoriva otrokoma. Bili sta tako majhni, da se jima je vse zdelo normalno, tako da nista niti vedeli, da stvari niso bile normalne. Uživata v življenju. Očka je v redu. To je preteklost in Tom o njej nima ničesar povedati."