Manuella je spregovorila o izjemno težki preizkušnji, ki jo je marsikaj naučila

Manuella, ki se danes podaja v boj za evrovizijski finale, ima za seboj zelo težko preizkušnjo. Njena zgodba, zakaj se je prijavila na Emo, te bo globoko ganila in tudi navdihnila. 

Manuella je spregovorila o izjemno težki preizkušnji, ki jo je marsikaj naučila (foto: Profimedia) Profimedia
12. 5. 2016

Utrinek Manuelle iz druge vaje v Stockholmu

Pevka Manuella je bila pred nekaj dnevi gostja v oddaji Zvezdana na RTV Slovenija, v kateri se je izkazala kot izjemno pogumno, navdihujoče in topline polno dekle. Njun pogovor je bil izjemno čustven. Manuella je ob zanjo zelo težki temi tudi zajokala in Zvezdana Mlakar jo je prav materinsko potolažila.

Zvezdana in Manuella

foto: Screenshot Rtvslo.si

Manuelli je namreč pred letom dni za rakom prostate umrl oče in Manuella je bila z njim do zadnjega diha. Odpeljala ga je domov iz bolnišnice, da se je poslovil doma. Bila je ob njem, ko je zapustil ta svet.  Manuella je v oddaji povedala, da je bil njen oče zelo dober človek, prava dobričina, da je vsakemu pomagal, a je življenje pokazalo, da bi moral predvsem pomagati sebi in poslušati svoje telo.

"Bilo je res kruto obdobje za mene, veliko sem se morala naučiti. Da je življenje krasno, da ga moramo izkoristiti, da se moramo naučiti uživati. Tukaj smo, da se smejimo. Vsa negativna čustva se moramo naučiti transformirati. Ne gre čez noč, tudi pri meni ne, a se trudim. Prehitro gre čas, imeti se moramo lepo, imeti se moramo radi. /../ Z očetom sva si še premalokrat povedala, da se imava rada." 

Manuella se je zlomila ob zanjo zelo težki temi

Zvezdana je Manuelli pomagala, da je lahko nadaljevala s pogovorom (foto: Screenshot Rtvslo.si)

Med drugim je še povedala, da čuti sedaj, ko je zmagala na Emi, od marsikoga tudi nevoščljivost. A dodala, da se ji takšni ljudje smilijo, ker tudi sebi ne privoščijo, in imajo verjetno v sebi veliko jeze.

"Rada slišim konstruktivno kritiko, žaljivi komentarji pa res niso potrebni."

Zdaj komentarjev ne bere, to ji je prepovedal fant, a sliši od prijateljev, kako slabe stvari ljudje pišejo.

"Potem se spomnim, da ta čustva niso moja, ampak pripadajo njim,"

je v pogovoru modro dejala Manuella.

Očetova smrt ji je prinesla darilo

Oče je Manuelli zapustil njemu zelo ljubega Audija. Z njim se je vozila en mesec, nato je ugotovila, da od tega nima nič. Namreč, da se vozi naokrog z Audijem, dela pa ne tistega, kar si želi.

"Prodala sem avto in ves denar vložila v svojo skladbo Blue and Red, se prijavila na Emo in bila hvala bogu izbrana, ker ne vem, kaj bi bilo, če ne bi bila izbrana. Na to si nisem upala niti pomisliti, verjela sem v skladbo, ker je prišla res iz srca. Tako mi je oče pomagal. To si je celo življenje želel, da bi mi pomagal, in na koncu mi res je."Manuella je vse vložila v zmagovalno skladbo Blue and Red

Manuella je vse vložila v zmagovalno skladbo Blue and Red

Ko je ob zmagi na Emi še enkrat zapela zmagovalno skladbo, je pela svojemu očetu in vsem ljudem odprtega srca. "Takrat sem jo zapela najbolje," je še v oddaji Zvezdana povedala Manuella. 

Danes bomo stiskali pesti zanjo in na njeno pesem gledali povsem drugače. Srečno, Manuella!

Sanja Macur

Oglej si še Manuellin videz na rdeči preprogi in naših top 10 letošnje Evrovizije