Mame samohranilke tudi v Hollywoodu

Vse več zvezdniških mamic se spopada z enostarševskimi družinami. Razlogov je več – ločitev, nezanesljivost partnerjev in posvojitev.

25. 4. 2012

Zadnja med zvezdnicami, ki je postala samska mati, je oskarjevka Charlize Theron, ki se je odločila za posvojitev in se tako priključila dolgi vrsti slavnih mam samohranilk.

Charlize Theron

Oskarjevka Charlize Theron je zadnja med zvezdnicami, ki je posvojila otroka.

Igralka je pred kratkim ponosno sporočila, da je postala mamica štirimesečnega dečka Jacksona.

»Prav neverjetno, koliko elektronskih pisem in čestitk sem dobila. Vsi so tako prijazni – vse je prelepo.«

Sandra Bullock

Za Sandro Bullock je bilo neverjetno – v slabem in dobrem smislu – leto 2010.

Dobila je oskarja, preživela ločitev in v svojem življenju pozdravila sina Louisa. Sandrin sin je posvojenec iz ZDA, na kar je še posebno ponosna:

»Prvič, ko sem zagledala Louisa, je svet okoli mene utihnil. Bilo je, kot da bi bil že od nekdaj del mojega življenja. Ko sem ga zagledala, sem mu rekla le: O, tukaj si. Popoln je, ne znam ga drugače opisati.«

Halle Berry

Oskarjevka Halle Berry je imela zelo rokersko življenje.

Že vse od leta 2010 pa se z nekdanjim možem Gabrielom Aubreyjem bori za skupno skrbništvo nad štiriletno hčerko Nahlo. Še preden je med nekdanjima zakoncema postalo grdo, je Halle izjavila:

»Sicer nisva našla prave ljubezni, a je bil prava oseba, s katero sem imela otroka, saj bo imela moja deklica čudovitega očeta. In to je zame res pomembno. Vedno bova naredila vse, kar je prav zanjo, in vedno bo na prvem mestu. Ko bo starejša, bo tudi videla, da se imava z njenim očkom zelo rada.«

Denise Richards

Igralka Denise Richards je bila poročena s slabim dečkom Hollywooda Charliejem Sheenom. Od ločitve se oba trudita biti skrbna starša deklicama Sam, ki ima osem let, in Loli, ki je stara šest. 41-letna igralka je junija 2011 posvojila še deklico Eloise.

»Vedno sem hotela imeti veliko otrok, torej sem morala sprejeti odločitev – ali najdem pravega partnerja ali pa to naredim kar sama. In sem posvojila kar sama,« je povedala Denise.

Minnie Driver

Igralka Minnie Driver je pred kratkim razkrila, kdo je oče njenega triletnega sina Henryja. Torej, oče je 52-letni škotski producent Timothy Jonathan Lea (koproducent serij The Riches, Na kraju zločina New York in Zakon in red).

Ali je dober oče?

»No, ja. Še razmišlja ... Mislim, no, ni tako močno vpleten v vzgojo, a počasi postaja tudi pravi oče.«

Minnie je še povedala, da bi imela več otrok, a le če bo našla pravega partnerja:

»Imeti dva otroka sam – to bi bilo zame preveč.«

Bridget Moynahan

Manekenka in igralka Bridget Moynahan si zagotovo ni tako predstavljala materinstva, a v enem od svojih intervjujev je povedala, da prav ničesar ne obžaluje. Lepotica ima štiriletnega sina Jacka s svojim bivšim fantom Tomom Bradyjem. Tom je končal njuno razmerje, ko je bila Bridget v tretjem mesecu nosečnosti, očarala pa ga je super manekenka Gisele Bündchen, s katero ima zdaj tudi otroka. A Bridget nikoli ni povedala ničesar grdega o Tomu in Gisele, vedno poudarja le, da ima njen sin zelo ljubečo razširjeno družino.

»Moj sin je obkrožen z ljubeznijo,« je iskrena Bridget.

Sheryl Crow

Po ločitvi od Lancea Armstronga in borbi z rakom je pevka Sheryl Crow posvojila sina Wyatta, ki je zdaj star že štiri leta.

»Vedno sem želela biti mama, imam močan materinski čut,« je povedala Sheryl, ki je nato posvojila še enega sina Levija, ki je 2. aprila dopolnil dve leti.

Michelle Williams

Za oskarja nominirana igralka Michelle Williams je bila sicer že pred smrtjo Heatha Ledgerja, očeta šestletne hčerkice Matilde, mama samohranilka.

No, po Heathovi smrti je postalo še huje, zdaj mora biti mama in oče hkrati. Kot mama, pravi, ima kar nekaj težav pri iskanju partnerja, želi pa si, da bi njena hčerkica dobila še bratca ali sestrico.

Madonna

Kraljica popa Madonna je pred kratkim dejala, da je vzgoja štirih otrok,15-letne Lourdes, 12-letnega Rocca, šestletnega Davida in petletne Mercy, težko delo.

»Ne bom lagala, vzgoja štirih otrok je težko delo, posebno če je človek sam in še živi tako kot jaz. Včasih je lažje, včasih je težje. A vedno je izziv - postajam pravi multipraktik.«

Oče Lourdes je Carlos Leone, Rocco se je Madonni rodil v zakonu z režiserjem Guyem Ritchiejem, s katerim sta posvojila tudi Davida, Mercy pa je Madonna posvojila sama.