Mama slavne raperke Nicki Minaj razkrila podrobnosti družinskih travm

Carol Maraj, mama slovite raperke Nicki Minaj, je spregovorila o nasilju v svoji družini in razkrila podrobnosti grozljivih dogodkov, ki jih je Nicki doživljala ob očetu narkomanu in alkoholiku.

Nicki Minaj (foto: Profimedia) Profimedia
13. 10. 2014

Enaintridesetletna raperka in igralka Nicki Minaj je sredi devetdesetih let pogosto preplašena sedela v svoji sobi, medtem ko je njen oče Robert v družinskem domovanju v New Yorku pretepal njeno mamo Carol. O teh travmatičnih izkušnjah je prav Carol pred nedavnim spregovorila v intervjuju za britanski dnevni tabloid The Sun. Med drugim je razkrila, da je šel njen soprog celo tako daleč, da je poskušal zažgati hišo, ko je bila v njej.

"Kadar je moj soprog domov prišel pod vplivom kokaina in alkohola, je teroriziral vso družino," je izjavila in pojasnila: "Neke noči sem se zbudila in zavohala dim. Šla sem dol in kuhinja je bila v plamenih. Morala sem steči iz hiše, ki je zgorela do temeljev."

Na srečo so bili Nicki ter njena brata Micaiah in Jelani na varnem, saj so ravno tisto noč spali pri sosedi. Njihova mama je imela namreč čudno slutnjo, da se bo zgodilo nekaj slabega.

"Bil je zelo nasilen. Grozil nam je in zaradi njega smo bili vse noči budni. Otroci so zaradi njega živeli v strahu. Jokali so, dokler se ni naposled zrušil zaradi alkohola. Pretepal je tudi otroke," je povedala nesrečna Carol, ki jo je soprogovo zlorabljanje na koncu pahnilo v odvisnost, posledice grozljivega dogajanja v družini pa so se seveda odrazile tudi na Nicki.

In prav Nicki, ki tabloide polni z raznimi ekscesi in sočnimi zgodbicami, je že pred tremi leti za isti tabloid razkrila, da njeno odraščanje ni potekalo ravno v idealnem družinskem vzdušju in da sta bila za to kriva očetovo opijanje in nasilno vedenje.

"Svoje otroštvo in najstniška leta sem preživljala v strahu, da bo oče ubil mojo mamo. Zaradi tega z moškimi ne morem razviti prijateljskega odnosa, ampak razmišljam o tem, kako bi jih prizadela," je priznala zvezdnica, ki pa je poudarila, da so jo težke okoliščine med odraščanjem tudi okrepile: "Po naravi sem občutljiva, a precej žilava. Ni bilo lahko biti priča zlorabam in odvisnostim obeh staršev od alkohola in mamil. Ta občutek nemoči je najhujši."

Leta 2012 je dušo izlila še v oddaji Nightline, v kateri je povedala, da je njen oče pod vplivom opiatov njeni mami pogosto grozil s smrtjo, sama pa si je želela, da bi umrl on:

"Ko sem bila majhna, sem vsak dan sanjarila o tem, da bi ga ubila. Želela sem njegovo smrt, ker je maltretiral mojo mamo in ker se nikoli nisva počutili varno." Takrat so se oglasili ljudje, ki so blizu njeni družini in ki so zatrdili, da gre za pretiravanje. "Nicki je pretiravala, da bi šokirala javnost, a je s temi lažmi globoko užalila družinske člane. Robertu je zlomila srce," je povedal eden od njih.

Spregovoril je tudi Robert, ki je sicer priznal, da je imel med odraščanjem svoje hčerke težave z odvisnostjo, a da situacija nikoli ni dosegla tako zaskrbljujočih razsežnosti. Kakorkoli že, dejstvo je, da so se tuji mediji lani dvakrat razpisali o njenem očetu, obakrat v negativnem kontekstu. Osemnajstega oktobra so ga aretirali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, enaka zgodba pa se je ponovila še 2. decembra. Pred kratkim je Nicki sicer izjavila, da se je šel njen oče zdravit in da mu gre na bolje, a to ni prav nič pomagalo njegovemu zakonu s Carol, ki ga je vrgla iz hiše.

Napisal: Tim Jeras