Maja Keuc: "Zaradi njega sem oddaljila od same sebe, sedaj pa iščem pot nazaj k samoljubezni"

Naša odlična glasbenica Maja Keuc je ob izidu novega albua Fairytales iskreno spregovorila o tistem delu sebe in življenja, o katerem vsi govorimo zelo težko. 

Maja Keuc: "Zaradi njega sem oddaljila od same sebe, sedaj pa iščem pot nazaj k samoljubezni" (foto: facebook.com/MajaKeuc) facebook.com/MajaKeuc
1. 6. 2017

Ko drvimo vsak po svoji avtocesti življenja, se srečujemo s časi, ko nam gre dobro in časi, ko nam na pot pridejo ovire. Časi, ko se nam zdi, da stvari nekako niso tako kot morajo biti.

Zvezdniki niso nič drugačni od nas, le da se nam kdaj za trenutek zazdi, da so pravzaprav oni tisti redki srečneži, ki imajo v življenju malo problemov.

Maja Keuc, ki že nekaj časa živi Stockholmu, kjer je lani z odliko zaključila študij glasbe, je pred kratkim izdala nov glasbeni projekt - prvi internacionalni mini album pod imenom 'Fairytales'.

Prva skladba z albuma ima naslovChase me’, v sebi pa ta pesem nosi zanimivo razkritje o naši glasbenici. Maja opisuje svoje besedilo takole:

“V tej pesmi izpostavljam Majo v meni, ki mi ni pustila, da bi bila srečna, zadovoljna in si kadarkoli priznala, da je kaj dosegla. Tista, ki bi morala biti boljša, lepša, takšna in drugačna.

Na koncu sem spoznala, da je to le glas v moji glavi, ki ni resničen in da sem se zaradi njega oddaljila od same sebe, sedaj pa iščem pot nazaj k samoljubezni.”

Maja je spregovorila tudi to, kaj se ji je dogajalo vsa ta leta:

“Ko sem odšla študirati glasbo v tujini z željo, da se lahko še precej razvijem kot glasbenica ter najdem trg, ki je strpnejši do več stilov glasbe, je sledilo eno izmed najtežjih in najlepših obdobij v mojem življenju. 

Najprej selitev v Rotterdam, nato v Stockholm. Dvakrat nova kultura, nov jezik, novo socialno življenje, veliko osamljenosti, veliko trdega dela in dokazovanja v glasbenem svetu.

Večinoma sem bila obkrožena z glasbenimi genialci, ki so bili del družbe mojega fanta in študija jazz glasbe. Vse to je vplivalo na moja nova merila v glasbi... Vseeno prihajam iz Svečine pri Kungoti ;).

Hote ali nehote sem si postavila zelo visoka kriterije kaj moram doseči in se mnogokrat do sebe obnašala precej kruto in neprizanesljivo.”

"Na novem albumu vsaka pesem nosi osebno zgodbo"

O ustvarjanju albuma Fairytales Maja pravi: “Ta EP sem ustvarila s producentom / instrumentalistom / skladateljem Orphée Noahom, ki ga kličem kar ‘glasbeni čarovnik’. Od nekdaj sem ga občudovala in do njega gojila veliko spoštovanje in preden sem si ga upala vprašati za sodelovanje, sta minili dve leti.  

Ko je privolil, se je zame začelo eno izmed najlepših glasbenih potovanj. Ta leta v tujini so mi končno dala čas in možnosti, da sem se lahko kot glasbenica razvijala in raziskovala daleč od oči javnosti ter da sem lahko potiskala omejitve glasbe do najglobljih soban moje domišljije.

Zagotovo so to bila najtežja in hkrati najdragocenejša leta v mojem življenju, in to na vseh področjih. Refleksija tega je tudi moja nova glasba. Vsaka pesem nosi osebno zgodbo, kar nekaj pa je tudi humorja, s katerim se v težkih časih ponavadi spopadam s svojo bolečino.

Na albumu je šest pesmi, ki vsebujejo elemente soul/rnb/hiphop/pop/jazz glasbe! Končno sem napisala celó skladbo o ljubezni do čokolade!”

EP Fairytales lahko dobite na iTunes, Spotify in SoundCloud glasbenih kanalih. 

Glede na rezultate, ki jih prinaša, je Maja očitno našla samo sebe in glasbeni izraz, ki jo osrečuje, priznanj za uspešno glasbeno ustvarjanje pa ji ne manjka.

Maja, zelo smo veseli zate!

Preberi še: Maja Keuc iskeno o lepoti: "Pritiski današnjega sveta se mi zdijo povsem nori" ali pa poslušaj Luka Sešek (Slovenija ima talent) navdušuje z novo skladbo Rad bi jo videl (VIDEO).