Maja Keuc: Z Jonahom prestavila poroko!

Odlična glasbenica Maja Keuc je v začetku letošnjega leta potrdila, da sta se s partnerjem Jonahom Nilssonom zaročila, a poroka je za zdaj prestavljena, o čemer so se razpisali v reviji Lea, kjer so razkrili tudi pravi razlog za to. 

Maja Keuc: Z Jonahom prestavila poroko! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
16. 11. 2016

Maja in Jonah sta se na začetku leta zaročila v Španiji.

“Bila sva v res lepem resortu na prvih skupnih počitnicah po skoraj štirih letih, ker je končno napočil čas, da sva si to oba lahko privoščila. Zadnji dan me je zvečer odpeljal na streho hotela, bila sva pod zvezdami in imela pogled na gore in morje.

No, potem si lahko predstavljate, kaj se je zgodilo! (smeh)

Ko sva šla nazaj na večerjo, naju je v dvigalu pričakala najina sobarica, ki se je režala do ušes in trepljala Jonaha po rami ter govorila v španščini, verjetno nekaj veselega,” se spominja Maja.

“Glede tega nisem imela nobenih pričakovanj ali slik v glavi. Rekla sem si, bo, ko bo, in kjerkoli bo, moj Jonah je za vedno moj ne glede na karkoli. Poroka pa je mogoče en poseben mejnik.

Ključ do dobrega zakona ali na splošno partnerske zveze so zame dobra komunikacija, veliko komunikacije, iskrenost, poslušnost, sprejemanje drug drugega in skupno razvijanje.

Odkar sem spoznala Jonaha, se mi zdi, da sem postala tudi boljša oseba, in to mi veliko pomeni,” doda Maja.

Zaradi številnih prelomnic prestavila poroko!

Sicer naj bi se po starih šegah zaročenci poročili v letu dni od zaroke. Ampak burno življenje mlademu parčku ponuja še druge izzive, ki jih morata izpeljati pred poroko.

“Dejansko bova morala s poroko še malce počakati, ker morava videti, kako bo prihodnje leto. Verjetno se bova tudi selila, kar pa je v Stockholmu noro drago, in tudi težko je najti stanovanje zaradi prenaseljenosti, tako da sva v središču številnih prelomnic v življenju,” razlaga Maja.

In res. Pred kratkim je Maja recimo doživela dogodivščino v središču New Yorka, kamor je odpotovala.

“V New Yorku sem imela nastop za privaten dogodek – bilo je pa res enkratno. Zaljubila sem se v to mesto. Res je veličastno in zagotovo mesto, ki nikoli ne spi. Ne znam si predstavljati, da bi tam živela, ker bi me ta tempo in gneča verjetno začela utrujati, se pa ne bi branila tam preživeti nekaj dni na leto.

Ogledala sem si veliko znamenitosti. Zaljubila sem se v Central Park, sploh ker je ravno jesenski čas izjemen in so drevesa barv mavrice. Bilo je tudi neverjetno toplo, 28 stopinj Celzija prvi dan!

To mesto ti res lahko da toliko navdiha, po drugi strani pa ti pokaže, da tamkajšnje življenje ni preprosto.

Vsaj kar se tiče življenjskega standarda, saj se mi zdi, da moraš imeti kar nekaj denarja, da tam preživiš. Dejstvo pa je, da se bom zagotovo še vrnila!”

Maja zdaj po diplomi precej potuje in piše glasbo za azijski trg.

“Azija je prava meka za glasbeno industrijo in ljudje tam še vedno na veliko kupujejo plošče. Ta trg mi je všeč, ker je odprt za veliko različnih žanrov glasbe (džez je na primer skoraj mainstream), ljudje so izjemno spoštljivi in prijazni.”

Prav zaradi tega Maja dvakrat na leto odpotuje v Seul.

“Tam s švedsko ekipo sodelujemo neposredno z njihovimi izvajalci in pisci glasbe. Hkrati sem končala svoj prvi mini album ali EP, ki je trenutno v fazi miksanja/masteriziranja. Zelo se veselim, da bo končno ugledal luč sveta.

Veliko stvari je še v povojih in res me zanima, kaj se bo iz tega izcimilo. Trenutno sem res še v nekakšnem prelomnem obdobju. Na Stockholm sem se zdaj resnično navadila in res imam občutek, da sem našla svojo oazo miru, kreativnosti in priložnosti.

Vsak dan se naučim nekaj novega in hvaležna sem za vse, kar me obdaja!” prizna Maja, ki nam je zaupala tudi, česa se najbolj veseli, ko bo prišel dan poroke ...

“Čisto vsake malenkosti. Najbolj pa tega, da bo to en velik dan ljubezni z vsemi, ki mi v življenju največ pomenijo, in samo misel na to je dovolj, da se milo razjočem.

Verjetno bom morala imeti super vodoodporen make up, drugače ne vem, kako bom preživela ta dan. (smeh) Oba sva zelo v stiku s svojimi čustvi!” (smeh)

Preberi še: Princ Harry se je noro zaljubil v čudovito lepotico ali pa poglej, kako zgleda 90-letna mama 70-letne pevke Cher (tole je to čisto šokiralo).