Maestro Sista'z: 'Sezule' bodo še kaj več kot Slovenijo!

Predstavljamo dekleta iz najbolj vroče plesne skupine šova Slovenija ima talent, ki smo jih obiskali na enem od zadnjih treningov pred velikim finalom.

11. 6. 2013

O sem deklet iz različnih delov Slovenije, starih od 14 do 16 let, se je samo za šov Slovenija ima talent združilo v plesno skupino nove generacije – Maestro Sista'z. Po uspehu svojih trenerjev – fantov plesne skupine Maestro – so ugotovile, da Slovenija še premalo pozna ples in ga ne jemlje dovolj resno.

"To bomo spremenile. Želimo dokazati, da prihodnost gradimo mladi in da Slovenija premore veliko mladega talenta. Ker gradimo na perfekcionizmu, tudi z našim videzom, nas pogosto primerjajo s starejšimi plesalci. V resnici pa smo vse še v osnovni šoli oz. smo komaj prestopile prag gimnazije. Imamo najstniški naboj, ki ga usmerjamo v ples," so energično spregovorile plesalke, ki po več ur na dan že tri tedne trenirajo točko za finalno oddajo, ki bo njihova najboljša točka doslej.

"Skrajni čas je, da se Slovenija zbudi in svoje glasove nameni še drugim talentom. Konkurenca je huda, vsi finalisti so odlični, ampak zdi se nam, da je v zraku tokrat drugačna energija. Sista'z bomo dale vse od sebe, da prepričamo ne samo žirante, ampak vso Slovenijo."

Imajo svoje vzornike

Navihane plesale ne skrivajo, da so njihovi vzorniki prav njihovi mentorji iz skupine Maestro, kar povedo v en glas. "Maestrovci so naš vzor! Preprosti fantje, ki imajo neverjeten talent in željo po plesu. Še nobeni slovenski plesni skupini ni uspelo, kar je njim, in še kar se vrstijo ti neverjetni nastopi. Imamo srečo, da so naši mentorji, saj nam predajajo svoje znanje in izkušnje, ki bi jih težko dobile drugje. Maestrova vzgoja je najboljša vzgoja! Lahko pa si predstavljate, da fantje robotske usklajenosti niso dosegli brez trdega dela. Učimo se od najboljših, in to nam je v čast, ker pa je med nami samo 10 let razlike, se tudi oni marsikdaj nalezejo naše razigranosti. Treningi so res zelo zelo zabavni," so povedale punce, ki se zavedajo, kaj pomeni nositi ime Maestro.

"Pričakovanja so zaradi tega seveda nadpovprečna in seveda nas primerjajo z njimi. Ob tem vsi pozabljajo, da smo maestrovci ena družina, in seveda se učenec ne more primerjati z učiteljem! Nas pa fantje ob tem ves čas opominjajo, da sami pri teh letih niso imeli takšnega znanja ali izkušenj, kot jih pridobivamo same, zato verjamejo, da bomo nekoč lahko stopile v njihove čevlje in 'sezule' še kaj več kot Slovenijo."

Rade nagajajo mentorjema

Na njih imata velik vpliv predvsem njuna mentorja Anže Zalar in Nejc Darovec, ki imata, o čemer smo se lahko prepričali tudi sami na njihovem treningu, stvari večino časa pod popolnim nadzorom, seveda pa podležeta njihovi najstniški razigranosti. "Najraje ponagajamo prav Nejcu in Anžetu. Nazadnje smo vrata od znotraj zabarikadirale s fitnes utežmi, žogami in vso drugo kramo, ki smo jo lahko našle. Deset minut sta se borila, preden jima je uspelo vstopiti. (smeh) No ja, trening je bil potem izključno kondicijski," so še v smehu priznala dekleta, o katerih sta se razgovorila tudi mentorja.

"Biti mentor osmim pubertetnicam je vse prej kot lahka naloga. Ena nori za nekim fantom, druga se ne mora nehati smejati, tretja pade po tleh, ker se spotakne sama ob sebe. Tako je v prostem času, treningi pa zahtevajo veliko koncentracije, ki jo punce vedno tudi namenijo, saj imajo vse isti cilj – odnesti od treninga čim več. Sicer pa vedno zaleže 'good cop – bad cop' tretma. (smeh) Imava pa s puncami dogovor – one nama zaupajo, da jih bodo treningi in trdo delo pripeljali do uresničitve njihovih sanj, v zameno pa punce iz sebe vedno dajo maksimum. Delo je tako precej olajšano, saj smo na treningu vsi z istim ciljem."

Imajo že stilistko in sponzorje

Modna oblikovalka Nina Šušnjara, ki je sodelovala že s fantovsko zasedbo, se je odločila podpreti tudi dekleta. ž

"Name so naredile vtis že s svojo energijo, so tako male in tako dobre! Punce smo se odločili poenotiti in v KSFH hair ateljeju so nam zelo pomagali z lasuljami, s čimer so dosegle prepoznaven imidž. Vedno presenetijo z nečim novim in tudi tokrat bomo poskrbeli za to, s pomočjo podjetja Lights ON. S pomočjo Hip Hop Shopa in s kapami znamke New Era smo lahko obdržali ulični videz, ki je pri tovrstni plesni zvrsti zelo pomemben. Vse skupaj povežem v celoto in vključim še elemente mode ter seveda prepoznaven videz Maestra. In Maestro Sista'z so rojene," je povedala Nina.

Nejc Simšič za revijo Nova