Madonna: Se kraljica popa laže?

Madonna trdi, da je njena humanitarna organizacija zgradila deset šol v siromašnem Malaviju, pred kratkim pa se je oglasila tamkajšnja ministrica za izobraževanje in zanikala njene trditve.

23. 1. 2013

"Ni res, da je Madonnina organizacija Raising Malawi zgradila deset šol. Te šole so obstajale že prej, zgradili so samo deset novih učilnic. Verjetno bodo ljudje dojeli razliko," je izjavila Eunice Kazembe.

Pevkina organizacija je že decembra naznanila, da bo zgradila omenjene šole, in sicer v sodelovanju z globalno neprofitno organizacijo buildOn. S skupnimi močmi naj bi zagotovili možnost izobraževanja za 4871 otrok.

"Presrečna sem, da bom lahko sodelovala pri takšnem projektu," je tedaj izjavila Madonna, ki je v tej afriški deželi posvojila dva otroka.

To pa ni prvi težaven primer izobraževalnih projektov, ki jih je imela v Malaviju.

Leta 2010 je položila temeljni kamen za akademijo za deklice v vasi Chinkota. Leto dni pozneje so projekt odpovedali zaradi slabega upravljanja in kraj lokalnih uslužbencev. Prav takrat se je rodila ideja o gradnji desetih šol, a očitno Madonna z dobrodelnimi aktivnostmi v Malaviju nikakor ne more priti na zeleno vejo.