Zvezdnik filma Sam doma se je končno odzval na govorice o mamilih

Macaulay Culkin je dolga leta ignoriral medijska poročanja, da je odvisen od mamil in da ga ta odvisnost stane kar šest tisoč dolarjev na mesec. Pred kratkim pa mu je očitno prekipelo, saj se je v intervjuju odzval na te govorice.

Zvezdnik filma Sam doma se je končno odzval na govorice o mamilih (foto: Profimedia) Profimedia
4. 8. 2016

Ameriški igralec in glasbenik Macaulay Culkin je leta 1990 zaslovel v vlogi Kevina McCallisterja v kultni družinski komediji Sam doma.

V njej je upodabljal komaj osemletnega fantiča, čigar starši za božič odpotujejo in ga pozabijo doma. Nekoč majčken, drobčkan in srčkan deček, ki je vzbujal sočutje milijonov navdušenih gledalcev, je danes 35-letni moški, ki strani tabloidov polni z zanemarjenim videzom in domnevno odvisnostjo od mamil.

Sicer je vesel in zabaven, a hkrati tudi distanciran. O življenjskih načrtih, paparacih in javnosti nima ravno dobrega mnenja. Veliko bolj namreč uživa v spontanosti in veliko raje kot v Hollywoodu živi v Parizu, daleč stran od medijske pozornosti.

Tam, kjer ga nihče ne pozna in kjer se lahko sredi dneva povsem mirno sprehaja. Nekoč, ko je še živel v ZDA, tega namreč ni mogel početi.

"Če se sprehodim po napačni cesti, takoj naletim na 20 paparacev, ki jim sledijo ljudje, ki v rokah držijo mobilne telefone in fotografirajo,"

je obupani Macaulay razkril v pogovoru za britanski dnevnik The Guardian.

Zvezdnika so z mamili prvič povezali leta 2004, ko so ga v Oklahoma Cityju zasačili s 17,3 grama marihuane. Osem let pozneje pa so mu začeli očitati nekaj veliko hujšega.

"Macaulay Culkin je razvil pravo odvisnost od mamil in na mesec plačuje kar šest tisoč dolarjev za heroin," so zapisali v ameriškem tabloidu National Enquirer, ki slovi po tem, da je brez zadržkov.

Poleg tega se je govorilo in pisalo tudi o tem, da pokadi kar tri škatlice cigaret na dan. Njegovi sorodniki, prijatelji in oboževalci so bili že tako ali tako v skrbeh zanj, ko se je odločil za odmaknjeno življenje v Parizu, pa so njihovi strahovi in skrbi postali še večji.

Vse od takrat, torej kar štiri leta, je bil Macaulay modro tiho in je ignoriral te govorice, pred kratkim pa se je vendarle odzval.

V pogovoru za že omenjeni časnik The Guardian je izjavil, da govorice ne držijo:

"Seveda se je takrat zgodilo kar precej norih stvari. Ampak ne, nisem plačeval šest tisoč dolarjev mesečno za heroin ali kar koli drugega. Resnično pa me je motilo, da so tabloidi o tem pisali v smislu, da jih skrbi zame. Ni res, hoteli so le, da bi se časopisi dobro prodajali."

Čeprav je imel nekdanji otroški zvezdnik turbulenten odnos z mediji, pa danes ne bi prav ničesar spremenil v svoji preteklosti:

"Moja preteklost je iz mene naredila osebo, kakršna sem danes. In takšen sem si všeč. Zato ne bi prav ničesar spreminjal."

Preberi še, kako grdo je igralca, ko je zaslovel, izrabila njegova družina.