Macaulay Culkin: Prekmalu postal zvezdnik

Nekoč otroška filmska zvezda, pred kate­ro je bila še vsa kariera, nato odvisnik od kokaina. Macaulay Culkin je res prehodil pot od raja do pekla. A zdaj naj bi se njegovo življenje počasi uredilo ...

Sredi 90. let je imel 30 milijonov evrov premoženja, danes pa ga ocenjujejo ‘le’ na devet milijonov evrov. (foto: Profimedia) Profimedia
22. 12. 2013

Na Macaulaya Culkina (32) se vedno spomnimo okoli božiča, saj se takrat praviloma na vsaj enem TV-programu pojavi film Sam doma, katerega zvezda je bil prav plavolasi igralec. Lani je pozornost zbudil predvsem zato, ker je bil skorajda blizu smrti, saj je bila njegova odvisnost od kokaina res prevelika. Nato se mu je uspelo izvleči iz tega pekla, a je Macaulay (32) padel v drugo odvisnost. Na dan naj bi namreč pokadil tudi do 60 cigaret. Njegovi najbližji so zaradi tega zelo zaskrbljeni. "Kadarkoli ga vidim, ima cigareto v ustih," pravi njegov prijatelj, ki dodaja, da so posledice te odvisnosti že vidne.

Kašlja kot starec, zobe ima rumene in zdi se, kot bi se počasi ubijal. Tudi večji fizični napori so zanj preveč, saj se takoj zadiha. Poleg cigaret ima nenehno v roki tudi konjak, pivo ali energetske napitke. Vse te slabe razvade so se še razplamtele, ko se je razšel z dekletom, ki je bila striptizeta. Bil je pod velikim stresom in iz dneva v dan je več kadil.

Ko je pokazal stanovanje v New Yorku, vredno milijon in pol evrov, je bilo v njem videti same ogorke cigaret, prazne steklenice alkohola in pločevinke Red Bulla. Poleg tega je bilo stanovanje, ki ga je takrat delil s prijateljema, kot velik umetniški atelje. Z njim sta živela Adam Green in Toby Goodshank, bivša člana indie rock skupine Moldy Peaches.

"Arhitekti so naredili vhod v moje stanovanje naravnost iz dvigala. To sem videl v filmu Veliki iz leta 1988, v katerem igra Tom Hanks. In moral sem ga kopirati," pravi Macaulay, ki je stanovanje okrasil z motivi iz videoigric. Pravi, da zato, ker se želi počutiti kot v otroški igralnici. V začetku leta pa se je intenzivno ukvarjal z zbirko pravljic o prijateljih. To je nadaljevanje romana Junior iz leta 2006.

Slava je prišla prekmalu ...

Povsem očitno je, da je slava za Macaulaya prišla prekmalu. "Že do 12. leta sem zaslužil toliko denarja, da mi nikoli več ne bi bilo treba delati," pravi igralec. Po ameriški zvezdnici, ki je do zdaj veljala za največjo otroško zvezdo, Shirley Temple, je Macaulay najuspešnejši otrok v filmski industriji.

A ker nekaj mora početi, se je začel ukvarjati tudi s slikanjem in načrtuje razstavo svojih del. Njegov najljubši motiv so rokerji, na primer pokojni pevec Nirvane Kurt Cobain, psi, ki igrajo poker, igralci iz nanizanke Seinfeld. "Moja platna so smešna, odbita in povsem nora," pravi igralec, ki je v stanovnaju odprl tudi pravo slikarsko komuno.

Trenutno živi v Parizu

Ameriška igralka Jordan Lane Price, ki se je spomnimo iz serije Vsi moji otroci, je trenutno nova ljubezen divjega igralca. Kot pravijo njegovi prijatelji, naj bi bil do ušes zaljubljen in izvoljenki na vsakem koraku izkazuje nežnosti. Skupaj pohajata po Parizu, opazili so ju v centru Pompidou, kjer sta si ogledovala umetniške slike, nato pa sta si privoščila kosilo v znani restavraciji George. Jordan je neverjetno podobna Mili Kunis ...