L'Wren Scott in Mick Jagger: Razmerje ni bilo idilično

Kot strela z jasnega je pred kratkim odjeknila novica, da je dolgoletna partnerica Micka Jaggerja storila samomor. Pevec je takoj prekinil turnejo pa Avstraliji in je povsem strt ... Še posebej, ker na površje prihajajo podrobnosti iz njunega razmerja.

L'Wren Scott in Mick Jagger (foto: Profimedia) Profimedia
30. 3. 2014

Potem ko je manekenka L'Wren Scott pri 49 letih storila samomor, so se seveda pojavile številne zgodbe iz razmerja z Mickom Jaggerjem (70). Zanimivo, kako imamo navadni ljudje o bogatih ponavadi povsem drugačno predstavo, saj se za fasado blišča velikokrat skriva beda. In zdi se, da je bil v njunem razmerju res kamen spotike denar. Čeprav je neverjetno, da L'Wren Micka ni prosila za finančno pomoč, saj ima slednji več kot 300 milijonov dolarjev vredno premoženje.

L'Wren je leta 2012 vzela hipoteko na stanovanje, v katerem so jo tudi našli. Štirisobno stanovanje je v elitni stavbi na Manhattnu, kjer živita tudi Nicole Kidman in Amy Adams, kupil pa ji ga je Mick in zanj odštel štiri milijone evrov. Nato je L'Wren vzela hipoteko na stanovanje, za kar je Mick izvedel šele pozneje, in ko ni mogla plačati dolga, ga je poravnal kar on. Njegovi prijatelji sicer pravijo, da je bil ta denar zanj drobiž, njeni prijatelji pa, da sta se zaradi tega prepirala. Mick naj bi imel občutek, da meče denar v luknjo brez dna, enako pa so menili tudi tisti, od katerih si je denar nenehno izposojala. Eden od njih je bil tudi oblikovalec Tommy Hilfiger.

Očitno je, da se je za fasado glamurja skrivalo vse kaj drugega. L'Wren je resda živela življenje, ki bi ji ga marsikdo zavidal, a ni bila srečna, kar potrjuje njena sestra, s katero ni imela veliko stikov. V zadnjih 13 letih sta se videli le dvakrat, enkrat, ko je umrl oče, in drugič, ko je umrla njuna mati. Takrat sta izmenjali nekaj besed, sicer pa stikov nista imeli. "Vedno se mi je zdelo, da sestra živi sanjsko življenje," pravi Jan Shane (53). "Celo na očetov pogreb je prišla z varnostniki," dodaja sestra. "Vseeno pa mi je nekoč dejala, da mi zavida moje preprosto življenje." Jan se je to zdelo nenavadno, saj je sestra živela z edino živečo rok legendo, potovala, se vozila v najboljših avtomobilih, živela v razkošnih stanovanjih, obiskovala prestižne prireditve ...

L'Wren je bila sicer posvojena, enako kot njena sestra in brat. Iz malega mesteca, kjer so živeli, se je s 17 leti odselila v New York in se ni več vrnila. Vedno je sanjala, da bo postala uspešna manekenka in modna oblikovalka. Uspelo ji je, celo najbolj slavnega rokerja je ujela. Vendar pa ni bila srečna. Želela si je otrok, a jih ni imela, želela je, da bi ljudje verjeli v njeno popolno življenje. In nekaj časa ji je res uspevalo. A kaj, ko se je za nasmeški skrivala depresija. Vse skupaj je nato pripeljalo tako daleč, da ni več videla izhoda in si je vzela življenje.

Mickove nesrečne ženske

Pevec Mick se do žensk očitno ne obnaša preveč lepo in kavalirsko. Vsako je varal in jih menjaval kot za šalo. Čeprav ni lep moški, je za ženske usoden, saj ima izjemno karizmo. Spal je z mnogo oboževalkami, imel pa je tudi nekaj resnih zvez. Nekatere celo istočasno. Vse pa je zapustil s strtim srcem. Dve ženski sta zaradi njega hoteli tudi umreti.

Prva resna ženska v njegovem življenju je bila danes 68-letna Chrissie Shrimpton, s katero se je nameraval poročiti, a jo je pozneje zapustil zaradi Marianne Faithfull (67). Chrissie je nato zaužila tablete, našel pa jo je Mick in odpeljal v bolnišnico.

Samo tri leta po tem, ko je spoznal Marianne, je tudi ta skorajda končala življenje z uspavalnimi tabletami. Rešili so jo zadnji hip, pozneje pa je zapadla v alkoholizem in heroin. Edina med njegovimi ženskami, ki je dopuščala prevare, je bila Jerry Hall, ki mu je rodila štiri otroke. A tudi njuna zveza ni zdržala.

Sandra Bratuša za revijo Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri