Ločitve in razhodi: Je bila usodna razlika v letih?

Cindy Crawford, nekdanji supermodel, je javno spregovorila o tem, zakaj je razpadel njen zakon z Richardom Gerom. Glavni razlog naj bi bila velika razlika v letih.

24. 3. 2013

Konec osemdesetih in na začetku devetdesetih prejšnjega stoletja sta bila model Cindy Crawford in igralec Richard Gere eden izmed najbolj priljubljenih parov v Hollywoodu.

Par se je poročil leta 1990 in se ločil po komaj petih letih. Po skoraj 20 letih je lepotica, ki še vedno posname veliko modnih kampanj, spregovorila o neuspešnem zakonu. Priznala je, da je bil glavni krivec, da skupaj nista zdržala več kot pet let, velika razlika v letih.

Ko sta se poročila, je bila stara 25 let, Richard pa 42.

"Menim, da so dvajseta za ženske posebno obdobje, ko začnejo ugotavljati, kdo sploh so in kaj si želijo. Začutijo moč, ki jo imajo, in se z njo povežejo," je v oddaji Oprah's Master Class iskreno povedala 47-letna Cindy.

"V razmerju se je težko spremeniti. Kar nenadoma nisi več tista oseba, s katero se je tvoj partner poročil," je pojasnila težave v zakonu, ki sta jih imela z igralcem priljubljenega filma Čedno dekle. Leta 1987 sta se Richard in Cindy spoznala na pikniku slavnega fotografa Herba Rittsa, ko je ona imela komaj 21 let.

"Veliko zvezdnikov je bilo tam. Še dobro se spomnim, da sem bila vsa navdušena, ko sem srečala Jacka Nicholsona. To mi je bilo še zelo novo," se spominja. Cindy in Richard sta hitro postala par in s tem se je povečevala tudi njena prepoznavnost.

"Ker sem bila z njim, sem tudi jaz postajala vse bolj znana," razlaga. Štiri leta pozneje sta se se odločila, da se poročita, vendar je zakon, v katerem nista imela otrok, trajal komaj štiri leta. Njuno razmerje ni zdržalo sprememb, ko je Cindy začela postajati samosvoja ženska.

"Mislim, da sem bila pri 22 letih pripravljena slediti nekomu, potem pa sem ugotovila, da ne želim vedno samo slediti, ampak bi občasno rada tudi vodila, včasih pa bi rada, da s partnerjem hodiva drug ob drugem," je pojasnila rjavolaska. Čeprav njun zakon ni trajal dolgo, je Cindy hvaležna Richardu, da jo je naučil, kako se spopasti z nevarnostmi slave.

"Pogosto so ob napačnem trenutku k njemu pristopili oboževalci, ki so mu želeli le stisniti roko, dobiti avtogram ali pa se slikati z njim," se spominja in dodaja:

"Vendar je znal uspešno postaviti meje tako, da se je ob tem počutil dobro tako on kot oboževalec." Priznala je, da je sama s težavo postavila podobne meje, saj je bolj prizemljena.

"Kot prijazno dekle s podeželja sem bila navajena, da moram vedno ustreči ljudem, zato da jim bom všeč. Richard pa je bil bolj odločen, ko ni bil pri volji za druženje z oboževalci. Dal jim je vedeti, da se v tistem trenutku ne bo ukvarjal z njimi, vendar je to naredil zelo prijazno," se spominja. Igralec jo je naučil, kako pomembno je, da z oboževalcem naveže pristen stik, pa tudi če ta traja le nekaj sekund. Cindy in Richard sta kljub neuspešnemu zakonu ostala v dobrih odnosih:

"Richard je zelo pameten in zanimiv moški, ki ga veliko zanima. Življenje z njim je bilo lepo poglavje v mojem življenju," iskreno pove lepotica.

Leta 1999 se je Cindy spet poročila, tokrat s poslovnežem Randejem Gerberjem, s katerim imata 13-letnega Presleyja in 11-letno Kaio. Richard pa je ljubezen našel z manekenko Carey Lowell, s katero sta se poročila leta 2002 in imata 12-letnega sina Homerja.

Demi Moore in Ashton Kutcher

Nepremostljive razlike

Igralka Demi Moore ima izkušnje tako s starejšim kot z mlajšim moškim.

Leta 1980 se je poročila s pevcem Freddyjem Moorom, ki je 12 let starejši od nje. Že pred poroko je temnolasa zvezdnica uporabljala njegov priimek kot svoje umetniško ime. Zakon ni trajal dolgo, saj je leta 1984 vložila zahtevo za ločitev. Po ločitvi od Brucea Willisa se je začela leta 2003 videvati z Ashtonom Kutcherjem, ki je od nje mlajši 16 let. Poročila sta se dve leti pozneje in leta 2011, potem ko so mediji že mesece poročali, da med njima škriplje, je Demi razglasila, da se razhajata. Po več kot letu dni ločenega življenja je Ashton vložil zahtevo za ločitev, v kateri so bile kot razlog navedene nepremostljive razlike. Ločitev od Kutcherja je zvezdnico močno pretresla.

Tom Cruise in Katie Holmes

Za razpad kriva scientologija?

Igralec Tom Cruise je 16 let starejši od svoje nekdanje 34-letne žene Katie Holmes, kar pomeni, da je že vozil avto, preden se je ona sploh rodila.

Aprila leta 2005 sta se zaljubljenca začela videvati in kmalu postala eden izmed bolj priljubljenih hollywoodskih parov. Oktobra istega leta sta razglasila, da pričakujeta otroka, in leto dni po tem, ko postala par, sta že imela hčerko Suri. Novembra 2006 sta se poročila v Italiji. Že takrat so se širile govorice, da naj bi poroko organizirali vodje scientološke cerkve, scientologija pa naj bi bil tudi eden izmed razlogov, da je Katie lanskega junija vložila zahtevo za ločitev.

Napisala Meta Kač, fotografije Shutterstock, Getty Images