Ljubezenska zgodba angela

Pred tednom dni nas je presunila vest, da je komaj 26-letni pevec Toše Proeski tragično preminul v prometni nesreči.

26. 10. 2007

Prvi hip človek sploh noče verjeti, a žal je resnica lahko zelo kruta. Življenje v Makedoniji, rodni deželi pevca, je obstalo. Žalost je bila in je še nepopisna. Večina jih je njegovo smrt občutila, kot bi izgubila nekoga, ki mu je blizu, zelo blizu.

Osnovnošolska ljubezen

O Tošetu smo vedeli veliko, a še vedno ne vsega. Fant, ki je že kot otrok dokazal, da bo nekoč velik pevec, je v pevskem zboru tako izstopal, da so ga že z desetimi leti pripravili na prvi samostojni koncert.

Ko je zapel Ave Mario, so jokali vsi v dvorani, vedo povedati tisti, ki se ga spominjajo kot fantiča. Romantik od mladih dni se je prvič zaljubil že v osnovni šoli. Srce mu je močno bilo za Despino, s katero je pozneje ostal zelo dober prijatelj. Njuna ljubezen je bila seveda premlada in prenežna, poleg tega pa je po končani osnovni šoli Toše odšel v internat v Bitolo. Pozneje je študij nadaljeval na univerzi v Skopju in diplomiral kot eden najboljših študentov. V tretjem letniku srednje šole se je zaljubil v Blagico, s katero je hodil kar pet let.

Medtem je postal priljubljen in oboževalke so ga obletavale na vsakem koraku. Ker dekle tega ni preneslo, sta se sporazumno odločila zvezo prekiniti.

Njegova ljubezen - Andrijana

Pred tremi leti pa je Toše spoznal 27-letno srbsko rokometno reprezentantko Andrijano Budimir. Vendar naj bi zvezo z njo skrival, ker ga je k temu nagovorila menadžerka, češ da je to bolje za njegovo kariero. Sam se s tem ni najbolj strinjal, a je svojemu dekletu govoril, naj še malo potrpi. Da bodo stvari kmalu drugačne. Skrivala naj bi tudi to, da živita skupaj v Skopju. A dejstvo je, da sta bila Toše in Andrijana zelo zaljubljena. Tako zelo, da sta že razmišljala o družini, vendar pa naj bi z otroki vseeno še malo počakala. Da ne bi bila tako zelo osamljena, ker je bil Toše pogosto na poti, ji je pevec zato kupil zlatega prinašalca.

Po njegovi smrti so se pojavile številne govorice, tudi ta, da Andrijani Tošetovi sorodniki niso pustili v skupno stanovanje, češ da se bo polastila posnetkov za nov album in z njimi obogatela. Vse te govorice je zanikala tudi Andrijanina mati, ki je prosila ljudi, naj pustijo hčerki v miru žalovati za fantom, ki ji je bil vse na svetu.

“Le kaj mi bodo njegove stvari, ko njega ni več. Bil je moj angel,” pravi strto dekle.

Tošetovi sms-i

Zadnja Tošetova SMS-sporočila, ki so jih objavili na hrvaškem portalu www.24sata.hr

  • “Angel moj, ljubim te. Angel moj, pogrešam te, princesa moja.”
  • “Ti si moja podpora in ljubezen, ki mi pomaga, da prebrodim vse prepreke, nekatere pa niti ne opazim.”
  • “Princesa moja, če me ljubiš, vozi počasi. Če greš več kot 140 km/h pomeni, da me ne ljubiš. Ljubim te, angel moj.”
  • “Pazi, kako voziš, še posebej na tistem ovinku. Živim zate, ljubezen moja edina, ljubim te bolj kot kogarkoli.”
  • “Lepo spančkaj! Tudi meni se spi,” so bile zadnje besede, ki jih je Andrijana slišala od svojega Tošeta. Poklical jo je, ko so tistega usodnega jutra prestopili mejo s hrvaško, in ko je volan prepustil prijatelju.

Vir: Lea