Ljubezen je v zraku

Harry Potter se v šestem letu na čarovniški šoli Bradavičarki z modrim čarodejem Dumbledorjem odpravi po sledeh velike in nevarne skrivnosti, ki utegne razkriti bistvo Harryjevega smrtnega sovražnika Mrlakensteina.

12. 7. 2009

Ta je za izvrševanje svojih zlobnih načrtov izbral Harryjevega vrstnika Draca, medtem ko se Harryjeva najboljša prijatelja Ron in Hermiona soočata s težavami prvih najstniških ljubezni. Toda obetajo se tragični dogodki, ki bodo za vedno spremenili čarovniški svet.

Končno dočakali

Julij je pomemben mesec ne le za vse dopustnike in počitnikarje, ampak tudi za vse ljubitelje sage o najstniškem čarovniku Harryju Potterju. Šesti film, posnet po literarni predlogi J. K. Rowling z naslovom Harry Potter in Princ mešane krvi v režiji Davida Yatesa, je svetovno premiero doživel 6. julija v Tokiu, evropsko 7. julija v Londonu in ameriško 8. julija v New Yorku.

V Ljubljano prihaja že ta teden, 16. julija.

Znana zasedba

V glavni vlogi mladega čarovnika Harryja Potterja bo spet nastopil Daniel Radcliffe, manj­kala pa ne bosta niti Emma Watson (Hermiona) in Rupert Grint (Ron). V filmski zasedbi so med drugimi še Michael Gambon, Alan Rickman in Helena Bonham Carter.

Film bo v slovenske kinematografe prispel dober teden po evropski premieri.

Filmska saga

Harry Potter in Princ mešane krvi je nastal osem let po prvem delu filmske serije z naslovom Kamen modrosti. Z njim se saga v filmski različici približuje koncu, saj sledi samo še del, ki nastaja po knjigi Svetinje smrti.

V slovenskem prevodu je zadnja knjiga iz serije o Potterju izšla februarja lani pri Mladinski knjigi.

Navdušenci

  • "Komaj čakam!! Doma imam vse DVD-je in prebrala sem vse knjige! Škoda, da bomo dolgo čakali na 7. del. HARRY POTTER je zakon! :D" Anja
  • "Glede na to, da so dve leti čarali s tem filmom, je bolje za njih, da je fantastičen ... i love Harry so muchhh. Komaaaj čakaammmm!" Emm
  • "Res je škoda, ker bo umrl ... sam film bo pa hud. Komaj čakam ... še nekaj dni!!! Can't wait! Yaaay ..." Jurch

Vir: Nova

www.govori.se