Lindsay Lohan: Življenje padlega angela

Že veliko predolgo je Lindsay Lohan znana predvsem po škandalih, ki jih povzroča. Kakšna pa je ženska, o kateri se tako veliko šušlja, v resnici? Novinarji so se z njo dobili v Italiji.

8. 10. 2011

Čudovita kulisa jezera Como, razburljivo spremstvo, bleščeče rdeča obleka …

Vse to človeka ne sme preslepiti. Resnici na ljubo so vse, kar je še lepega na Lindsay Lohan, njene oči in nasmeh. Oči so zelene in imajo neobičajne črne pegice. Ko se nasmeje, zveni prisrčno, a nekako zamolklo, kar je najverjetneje posledica razuzdanega življenja v znamenju pretiranega uživanja cigaret in alkohola. Nevarnih razvad je v njenem življenju veliko preveč, vsekakor več kot lahko prenese komaj 25-letno dekle.

Srečanje z zvezdnico, ki je nekoč veljala za zelo obetavno igralko, zdaj pa že dolga leta izstopa predvsem s škandali, je za radovedne predstavnike sedme sile, med katerimi so nekateri tudi njeni oboževalci, seveda velika čast. Z jasnim pogledom jim sedi naproti in se resnično razveseli, ko ji eden od njih reče, kako zelo je vesel, da se je lahko srečal z njo. Lindsay namreč ne dobiva več veliko komplimentov, saj se je ljudem veliko preprosteje norčevati iz nje.

Ona je padli angel, posmeh Hollywooda.

Zadovoljna s svojim življenjem

Za vsako ceno si želi slavo in pri tem vse počne narobe. Seen it all, done it all, can't remember most of it (Videla sem vse, naredila sem vse, večine se ne morem spomniti) je zapisano na steni izložbe 33-letnega modnega oblikovalca Philippa Pleina, ki je Lindsay prav pred kratkim angažiral kot zaščitni obraz svoje modne znamke. Če človek verjame vsem zgodbicami o LiLo, potem je 'stenski okrasek' pravi in zelo ustrezen povzetek njenega življenja.

Lindsay dejansko ne deluje le negotovo, ampak predvsem že kar zastrašujoče izumetničeno in obnemoglo. Pobarvani blond lasje, lasni podaljški, trepalnice, nekoliko pretirano odebeljena zgornja ustnica … Je kot kakšna ženska iz bara, ki se zdi ponoči privlačna, v dnevni svetlobi pa se verjetno noben moški ne bi obrnil za njo.

"Lindsay je rokenrol," zatrjuje Philipp Plein. Lindsay pa njegovo stališče z nasmeškom potrdi:

"Da, vsaj včasih znam to res biti."

Potem pa razloži, da ni tukaj, da bi govorila o svojih napakah.

"O svoji preteklosti ne govorim."

Namesto tega vse skupaj raje potlači in izjavi, da ne nazadnje vsi delamo napake in da je vsako življenje sestavljeno iz vzponov in padcev. Kljub temu pa ne gre prezreti tega, da je bil njen zadnji pomembnejši in odmevnejši film Radijski šov, ki je nastal pod režisersko taktirko slovitega Roberta Altmana. To je bilo 'davnega' leta 2006, njena vloga pa je bila majhna. Sledili so mamila, alkohol, zdravljenje, družinske in ljubezenske drame. Toda Lilo vztraja:

"Devetindevetdeset odstotkov zgodbic o meni je izmišljenih."

Meni, da o tej temi ni nič več povedati. Le še to:

"Trenutno sem zelo srečna in zadovoljna s sabo in svojim življenjem."

Igralka, ki se preveč rada zabava

Zdi se, da je opoldansko srečanje z novinarji Lindsay stalo kar precej moči. Grize si nohte in se pozanima o tem, kaj vse jo še čaka na urniku. Pozneje, na novinarski konferenci, bi se radi ponovno vsi pogovarjali le o njenih škandalih. Neko vprašanje, povezano z njenim razvpitim slovesom, je celo tako zelo nespoštljivo, da ga italijanska novinarka sploh noče prevesti. LiLo pa si nadene svoj lep nasmešek in reče:

"S tem se že lahko soočim."

Takšnih stvari je vajena in po naravi je prava borka.

"Samo sebe še vedno dojemam predvsem kot igralko," pravi. In prav je tako. Različni projekti jo že čakajo. Ob tem pogleda svojega menedžerja, ki zmaje z glavo:

"O tem na žalost še ne morem govoriti, a kmalu boste vse slišali!"

Njena največja težava je, da še vedno veliko preveč rada raziskuje nočno življenje. Drugi igralci to počnejo občasno, 'v fazah', Lindsay pa dosledno, kadar je 'čista' in tudi kadar ni. Na tak način izgubi veliko energije, potrebne za kariero, ki jo je treba jemati resno.

Neprimerno vedenje

Zvečer, na modnem šovu Philippa Pleina, deluje zelo suvereno.

Razlega se glasna glasba, zvezdnica pa se v prvi vrsti pozibava v ritmu. Njena naloga je le, da je tam in da je videti dobro. Zanjo torej lahka naloga na dobro znanem terenu.

Toda tudi na tem dogodku ima po določenem času dovolj stalnega fotografiranja, zato se vedno znova skrije za pahljačo, zabavo v zaodrju pa zapusti že deset minut pred pol enajsto. Verjetno prav zaradi tega, ker ima vsega dovolj, niti ne pogleda šestih najstnic, ki ob izhodu čakajo na njen avtogram. Namesto da bi jim namenila nasmešek in podpis, jih odrine na stran, s čimer ponovno zapravi priložnost, da bi si izboljšala imidž. In tako znova nastanejo fotografije, na katerih se zdi, kot da nekaj skriva, kot bi bila na begu in kot da ne bi bila povsem pri sebi. V resnici pa si želi le čim prej priti v hotel in končno imeti nekaj miru. Do naslednje zabave, do naslednjega snemanja ali pa do zelo velikega uspeha. Vsi bi bili veseli, če bi ji uspelo zadnje. Dokler se to ne bo zgodilo, pa Lindsay na žalost ostaja dokaz za to, da je tudi v Hollywoodu vsake zabave enkrat konec.

Povzeto po reviji Lea