Lindsay Lohan spet dviguje prah

Čeprav je medije že preplavila novica, da je težavno igralko Lindsay Lohan med prepirom, ki se je razvnel zaradi mobilnega telefona, v njeni hotelski sobi napadel in davil 25-letni Christian LaBella, je newyorška policija zavrnila njeno obtožbo za napad in zlorabo.

10. 10. 2012

Namesto tega sta Christian LaBella, uslužbenec republikanskega kongresnika Johna Shimkusa, in Lindsay Lohan drug proti drugemu vložila tožbi zaradi zlorabljanja.

"Navzkrižni tožbi za zlorabljanje sta vloženi, LaBellova aretacija zaradi napada pa je po policijski preiskavi do nadaljnjega preklicana," so sporočili odgovorni pri newyorški policiji.

Kontradiktorni zgodbi

Vir iz policije je povedal, da je igralka, nagnjena k ekscesom, opijanju in uživanju mamil, izjavila, da je z žensko in dvema moškima, od katerih je bil eden LaBella, po koncu zabave v nekem nočnem klubu odšla v hotelsko sobo.

Od tega trenutka dalje pa se zgodbi obeh strani bistveno razlikujeta.

Lohanova je možem postave povedala, da je Christiana prosila, da ji posodi svoj mobilni telefon, ker se je njenemu izpraznila baterija. Isti vir je povedal, da je – ko je v roke vzela mobilni telefon – v njem našla svoje fotografije, ki jih je LaBella posnel v nočnem klubu. LaBella pa je policistom trdil, da je Lohanova brez dovoljenja vzela njegov mobilni telefon in mu ga ni hotela vrniti. Ker mu ga ni hotela dati nazaj, jo je LaBella – kot je razložila igralka – porinil na posteljo, da je prišlo do prerivanja, pa dokazujejo praske na njenih rokah. Lohanova je še povedala, da ji je po tem dogodku uspelo pobegniti iz sobe na stopnišče, LaBella pa je tekel za njo. Vir iz policije je še pripomnil, da je igralska zvezdnica povedala, da jo je LaBella med bojem za mobilni telefon tudi davil. Policisti, ki so reagirali na požarni alarm, ki ga je – kot trdijo uslužbenci – aktivirala Lindsay, so domnevnega nasilneža aretirali zaradi dveh prekrškov, napada in zlorabe, utemeljenih na izjavi Lohanove. Pozneje, ko so preiskovalci prišli do zaključka, da ni dovolj dokazov, so obe obtožbi zavrnili.

Ni šla k zdravniku

Tako Lohanova kot LaBella pa bi utegnila imeti v prihodnje kar veliko težav pri poskusu dokazovanja svojih zasebnih tožb, kot poudarja vir iz policije. LaBella bi lahko trdil, da mu je igralka vzela mobilni telefon brez njegovega dovoljenja, Lohanova pa bi v svojo korist lahko dokazovala, da jo je napadel, je pojasnil vir. Iz policije so še sporočili, da Lindsay po incidentu ni poiskala zdravniške pomoči.

"Čeprav je dejansko dobila nekaj poškodb, ni bila hospitalizirana," sporoča njen predstavnik za odnose z javnostmi Steve Honig. Kakorkoli že, policija v vsakem primeru nima več nobene zveze s spornim primerom med Christianom in leto dni starejšo Lindsay.

Bo dobil odpoved?

christianLohanova, ki je zaradi kraje trenutno na pogojnem izpustu, a tokrat brez nadzora, se je letos poleti preselila v New York, da bi lažje pozabila tudi nekatere druge kontroverzne dogodke z nočnih zabav v Los Angelesu. Igralka je tako in tako že vajena 'vlačenja' po sodiščih, povsem drugače pa je s Christianom, ki bi zaradi svojega izpada in noči, preživete v Lindsayjini družbi, lahko imel veliko resnejše težave, vsaj ko gre za njegovo službo. Ne nazadnje to dokazuje tudi dejstvo, da je mladenič policistom do zadnjega trenutka poskušal zatajiti, kje in za koga dela. Med zaslišanjem na policiji je najprej rekel, da dela kot uradnik v Valley Villageu, predmestju Los Angelesa. Toda predstavnik za stike z javnostmi republikanskega kongresnika Johna Shimkusa je pozneje za CNN potrdil, da je LaBella zaposlen pri kongresniku iz zvezne države Illinois, in sicer v njegovi pisarni v Washingtonu.

"Očitno mu kongresnik ne bo oprostil njegovega ravnanja," je izjavil Shimkusov predstavnik Steve Tomaszewski, ki pa ni hotel komentirati prav nič drugega, povezanega s primerom Lohan-LaBella.

Kot prvi zapisali v reviji Lea