Lindsay Lohan bo Elizabeth Taylor

Po uspehu filma Just My Luck se je zdelo, da nič več ne more ustaviti Lindsay Lohan, takrat še komaj 20-letne filmske igralke, glasbenice in občasne manekenke. Nič, razen nje same, se je hitro izkazalo.

5. 5. 2012

Kmalu ga namreč skoraj ni bilo večjega škandala, ob katerem ne bi bilo omenjeno njeno ime.

Že leta 2006, med snemanjem filma Georgia Rule, v katerem je igrala ob še veliko bolj uveljavljenima Felicity Huffman in Jane Fonda, se je Lohanova vedla nenavadno, nekaj ur je bila povsem na tleh, nato so v valovih prihajali izbruhi evforije, celo pretiranega narcisizma. Owen Gleiberman, filmski kritik pri tedniku Entertainment Weekly, je ob tem zapisal, da se vse bolj zdi, da Lohanova postaja kraljica narcisizma. Med snemanjem, ki so ga motili tudi dolgi igralkini telefonski pogovori z intimnim prijateljem, lastnikom restavracije Harryjem Mortonon, s katerim se je želela raziti, so jo morali nenadoma odpeljati v bolnišnico, in čeprav je njena predstavnica za odnose z javnostmi trdila, da je šlo zgolj za posledice dela na pekočem soncu in posledično dehidracijo, ji je malokdo verjel. Direktor snemanja James G. Robinson je nekaj časa še krotil jezo, ki je v njem naraščala z vsako Lindsayino kaprico, a si je dal duška po koncu snemanja, ko je Lohanovo označil za neodgovorno in neprofesionalno.

»Skoraj vsak dan je zamujala na začetek snemanja, zgodilo se je tudi, da je sploh ni bilo, in vsem nam je bilo jasno, da je njena izčrpanost posledica ponočevanj in divjih zabav v prevelikih odmerkih,« je tudi dejal Robinson.

Lohanovi v bran je stopila 49 let starejša Jane Fonda, ki je potrdila Robinsonove izjave, da je bila Lindsay pogosto pozna na prizorišču snemanja, a ko je prišla, »je bila vedno pripravljena in je tudi vse kadre odlično odigrala«.

Pri komaj 20 letih se je Lohanova udeležila prvega srečanja anonimnih alkoholikov, februarja 2007 so jo za 30 dni že vzeli v oskrbo v oskrbovalnem luksuznem središču Wonderland Center.

Maja 2007, le štiri dni pred začetkom snemanja filma Poor Thing, so jo policisti že drugič aretirali zaradi vožnje pod vplivom alkohola in drugih prepovedanih substanc, kokainski prah je bil namreč nemarno raztresen po njenem terencu. Pomoč je Lohanova tokrat poiskala v centru Promises Treatment, a vse bolj je postajalo jasno – dogodki v naslednjih tednih, mesecih in letih so to le potrjevali –, da ima Lindsay Lohan globlje osebnostne težave, kot se je sprva zdelo, in da je vprašanje, kdaj se bo izkopala iz nereda. Vse več hollywoodskih režiserjev in direktorjev studiev je izrazilo bojazen, da bo Lohanova le stežka dobivala nove vloge, če ji z vedenjem in zdravniškimi potrdili ne bo uspelo dokazati, da je sposobna biti trezna. Robinson, ki jo je kritiziral med snemanjem filma Georgia Rule, je ob tem povedal, da je »Lohanova vsekakor med najbolj nadarjenimi mladimi igralkami na svetu«.

Potem je ta svet čakal. Da izhlapijo alkoholni hlapi. Da se kokainski prah dvigne iz njenih misli. Da se izteče njena zaporna kazen. Da pride k sebi. Da se namesto v omamo spet zateče v resno delo. In se je k sreči zares zgodilo.

Lohanova bo namreč v biografski filmski upodobitvi ene največjih div Hollywooda sploh, stopila bo v življenje Elizabeth Taylor.

»Vedno sem občudovala Elizabeth Taylor in do nje gojila ogromno spoštovanja. Ni bila le izjemna igralka, ampak tudi čudovita ženska. Zelo počaščena sem, da so me izbrali za to vlogo,« je v izjavi za britanske medije ob tem povedala Lohanova.

Pet zvezdniških o Lindsay Lohan

  • Film o Taylorjevi se bo osredotočal na romanco Elizabeth Taylor in Richarda Burtona.
  • V slogu Taylorjeve so Lohanovo fotografirali že leta 2006.
  • Po novici, da je dobila vlogo, je Lindsay na Twitterju takoj objavila fotografijo, na kateri posnema Taylorjevo iz filma Mačka na vroči pločevinasti strehi.
  • Imela je zelo oblastno mater.
  • Barack Obama je med kampanjo leta 2008 zavrnil njeno pomoč, saj je bila le redko trezna.