Linda Evangelista zahteva astronomsko preživnino

Še malo, pa se bo začelo sojenje, na katerem bo poskušala manekenka Linda Evangelista dokazati, da za varnost in vzgojo svojega petletnega sina nujno potrebuje oborožene varnostnike.

11. 5. 2012

To je samo ena od zahtev, ki jih poskuša izsiliti od Francoisa-Henrija Pinaulta, sicer moža Salme Hayek, s katerim ima otroka ...

Mogoče bi lahko zapisali, da gre kar za sojenje stoletja. Kdo bi si mislil, da bo glavna akterka prav nežno bitje, nekoč vrhunski supermodel, danes 46-letna Linda Evangelista. Takrat, ko je Linda rodila sina Augieja, je francoski milijarder Francois-Henri Pinault (49) že hodil  z igralko Salmo Hayek (45), s katero imata danes štiriletno hčerko.

Premoženje enega izmed najbogatejših Francozov ocenjujejo na 12 milijard dolarjev. Linda pa meni, da je njen sin mesečno upravičen do 46 tisoč dolarjev. V to sta všteta alimentacija in strošek oboroženih varnostnikov.

"Svojega sina moram zaščititi," pravi lepotica in s tem opravičuje tak zahtevek. Lani je na primer zahtevala varuške, ki bi bile otroku na voljo kar 24 ur.

"Včasih delam tudi po 16 ur skupaj, kdo bo takrat pazil otroka? Poleg tega moram, tudi ko ne delam, skrbeti za svoj videz. To pomeni, da redno obiskujem fitnes," razlaga Linda.

"Vedno moram biti pripravljena na naslednji posel, ki me čaka. Včasih se mi zdi, da telovadim kot profesionalni športniki."

Neverjetno, kakšne zahteve so se porodile v Lindini glavi. Med drugim želi, da svojemu prvorojencu omogoči identičen dom, v kakršnem živita Salma Hayek in njena hčerka. No, ta dom ocenjujejo na 13 milijonov dolarjev.

Vendar pa odvetnik iz New Yorka, ki je specializiran za ločitve, Roul Felder, pravi, da bo Linda zelo težko iztržila vse, kar si je zamislila. Sodišče namreč ne odreja preživnine po vrednosti premoženja, temveč glede na otrokove potrebe. Očitno Linda meni, da njen sin potrebuje veliko denarja, da bo lahko normalno živel, čeprav mu tudi sama lahko omogoči zelo lagodno življenje. Kanadski supermodel je bila svoje čase ena izmed najbolje plačanih manekenk na svetu, bila je obraz kozmetičnega imperija L'Oréal, letos pa se je vrnila na sceno kot model za Chanelova sončna očala. Kot muza svetovno priznanega fotografa Stevena Meisela pa je še vedno tista manekenka, ki se je največkrat pojavila na naslovnici italijanske izdaje revije Vogue. Lindino premoženje ocenjujejo na osem milijonov dolarjev, živi pa v luksuznem stanovanju v newyorški četrti Chelsea.

Henri-Francois Pinault je izvršni direktor korporacije PPR. Pod seboj imajo podjetja, kot so Yves Saint Laurent, Gucci in Bottega Veneta. Kot se za milijarderja spodobi, ima hiše po vsem svetu, med drugim v Parizu, Los Angelesu, Londonu ... Poleg vsega pa je še lastnik najbolj znane svetovne avkcijske hiše Christie's, ima vinograde v Bordeaxu, obenem pa je še lastnik nogometnega kluba Rennais.

No, očitno pa se Henri-Francois le ne pusti kar tako izsiljevati, ne glede na bajno bogastvo. Zahteve bivše ljubimke se mu zdijo pretirane. Če bi se zgodilo, da bi Linda dobila tožbo, bi bil oče z največjo alimen­tacijo v Hollywoodu. Zdaj prvo mesto zaseda hiphoper P. Diddy, ki mora mami svojega otroka mesečno plačevati 19 tisoč dolarjev preživnine.

Zvezda med Lindo in bogatašem se je začela leta 2005, skupaj pa sta bila približno pol leta. Ko je manekenka ugotovila, da je noseča, je bil Francois-Henri že v zvezi z igralko Salmo Hayek. Za otroka naj bi že do zdaj plačeval preživnino, čeprav znesek javnosti ni znan.

V času romance

Linda z milijonarjem  v času, ko sta se dobivala

Ko se morajo starši na sodišču pogovarjati o preživnini, največkrat ni nič prijetno. Sploh če si na očeh javnosti, kar Linda in Henri-Francois vsekakor sta.

Na dan je prišel tudi pogovor nekdanjih ljubimcev iz leta 2006. Ko je Linda namreč svojemu tedanjemu fantu povedala, da je noseča, je bila presrečna. Henri-Francois pa se je odločil, da bo njuno razmerje končal. Še več, od nje naj bi celo zahteval, da splavi, kar pa je odločno zavrnila. Dolgo je tajila ime očeta svojega sina, potem pa je le spregovorila. No, verjetno tudi zato, ker je bila odločena zahtevati preživnino. Pinault jo seveda kritizira, da hoče toliko denarja, da bi lahko vzdrževala svoj standard, in ne zato, ker bi s tem bolje živel njen otrok. Seveda je sojenje pritegnilo veliko zanimanje javnosti, zato se je Linda komajda prebila skozi množico novinarjev in fotografov. Tudi njena podoba je bila zelo 'za na sodišče' - strog dvobarven kostim, sončna očala ...

Napisala Sandra Bratuša, fotografije Profimedia.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri