Linda Evangelista: Po rekordno preživnino

Rojena italijanskima staršema, ki sta bila ekonomska emigranta v Kanado, je bila supermanekenka Linda Evangelista vzgojena v rimskokatoliškem duhu.

29. 8. 2011

Nezakonski otroci torej niso primer zglednega katoliškega vedenja. A Lindino življenje se je obrnilo drugače.

Linda je vedela, da želi postati manekenka, ko ji je bilo komaj 12 let, in leto dni pozneje se je že udeležila tekmovanja Miss Teen Niagara, kamor jo je povabil eden izmed modnih agentov, čigar izurjeno oko jo je opazilo na ulici. Pozneje se je preselila v New York in pogodbo podpisala s svetovno znano in zato tudi sila vplivno agencijo Elite Model Management.

Agencijo sta leta 1972 v Parizu ustanovila John Casablancas in Alain Kittler, leta 1990 jo je odkupil Nicholas Farrae, a je pozneje zašla v finančne in moralne težave in leta 2004 celo prijavila bankrot. A Linda Evangelista je v osemdesetih in tudi še v prvi polovici devetdesetih let bila del ekipe supermanekenk, v kateri so bile na primer tudi Elle MacPherson, Naomi Campbell, Cindy Crawford, in v zgodovino manekenskega posla se je zapisala njena izjava v Vogueu leta 1990, da nobeno izmed deklet zlate generacije za manj kot 10 tisoč dolarjev zjutraj sploh ne vstane iz postelje.

Svojeglavost je prvič pokazala konec osemdesetih let, ko si je pobrila lase, v začetku izgubila skoraj vse že dogovorjene nastope, a kmalu preplavila naslovnice vseh modnih revij in postavila nove smernice. Pri 22 letih se je poročila z izvršnim direktorjem agencije Elite Geraldom Mariejem, ki je bil nekaj desetletij starejši od nje in s katerim se je v šestih letih druženja komaj kaj videla, saj je v glavnem potovala po svetu. Njeno šestletno razmerje s filmskim igralcem Kylom MacLachlanom se je končalo brez otroka, ki si ga je zelo želela, v šestem mesecu nosečnosti je vratarju francoske reprezentance Fabienu Barthezu rodila mrtvega otroka in se hudo prizadeta za nekaj časa umaknila iz javnega življenja. V prvi polovici oktobra 2006 je rodila sinka Augustina Jamesa, a se ni vedelo, kdo je oče. Potem se je letos poleti vendarle izkazalo, da je oče mož Salme Hayek Francois-Henri Pinault, francoski milijarder, od katerega manekenka zdaj na sodišču zahteva zelo visoko preživnino, 46 tisoč dolarjev na mesec do Augustinovega 21. leta.

"To je najverjetneje najvišji znesek preživnine, ki ga je kdo zahteval na družinskem sodišču na Manhattnu," je za časnik New York Post izjavil eden izmed sodnikov.

A Linda je vztrajala pri navedbah, da bo za varuške porabila 80 tisoč dolarjev na leto in za telesne stražarje celo 175 tisoč dolarjev na leto.

Pinault, 49-letni milijarder, ima s hollywoodsko igralko Salmo Hayek, s katero se je poročil leta 2009, a je njuna zveza trajala od leta 2006, triletno hčer Valentino. Iz prejšnjega zakona, ki se je z ločitvijo končal leta 2004, ima še sina in hčer. Pinaultov imperij luksuznih dobrin PPR, v okviru katerega delujejo številne modne znamke, naj bi bil vreden okrog 12 milijard evrov, Pinaultov zaslužek v letu 2010 pa naj bi bil približno 3,7 milijona evrov, je poročal Bloomberg Businessweek.

Nekaj mesecev po rojstvu Augustina Jamesa je Linda Evangelista začela še razmerje z 19 let starejšim ustanoviteljem Hard Rock Caffeja Petrom Mortonom in ga kljub poročnemu prstanu zapustila oktobra 2010.

Pet zvezdniških

  • Avgusta 2006 se je noseča pojavila na naslovnici mesečnika Vogue.
  • Poročena je bila z nogometnim vratarjem Barthezom; oba sta bila pobrita do golega.
  • Z L'Oréalom je leta 2007 podpisala novo dolgoročno pogodbo.
  • Pričeske je zamenjevala podobno pogosto kot košarkar NBA Dennis Rodman.
  • Do letos ni želela povedati, kdo je oče Augustina Jamesa.

 

Povzeto po reviji Nova