Lily Collins je zvezdnica z 'največjim tveganjem'

Igralka Lily Collins je bila razglašena za 'najbolj tvegano' zvezdniško osebo za iskanje na internetu.

23. 9. 2013

Če boš v spletni brskalnik vpisala njeno ime, boš namreč v največjem številu primerov kot rezultat dobila nevarne spletne strani, ki lahko tvoj računalnik okužijo z različnimi virusi in ti celo ukradejo osebne podatke, shranjene v njem.

Možnost tveganja se še poveča, če ob njenem imenu vpišeš 'free app download' ali 'nude pictures'.

To je pokazala letna raziskava podjetja McAfee, ki je razkrilo, katere slavne osebe so najbolj nevarne za raziskovanje na internetu, ker vas njihova imena lahko pripeljejo na strani, polne nevarnih softverjev in virusov. Skoraj 15 odstotkov linkov, povezanih s Collinsovo, spada v to kategorijo.

Štiriindvajsetletna Collinsova je hčerka slavnega glasbenika Philla Collinsa, še najbolj znana pa je verjetno po vlogi Sneguljčice v domišljijski pustolovščini Zrcalce, zrcalce, v kateri je njeno mačeho upodobila slovita Julia Roberts. Najnovejši film, v katerem Lily igra eno od glavnih vlog, pa je avanturistična akcijska drama The Mortal Instruments: City of Bones.

Druga na seznamu najbolj tveganih oseb za 'srfanje' je kanadska pevka Avril Lavigne, z njenim imenom je povezanih kar 12,7 odstotka nevarnih linkov. Sledi ji igralka Sandra Bullock z 10,8 odstotka, komedijantka Kathy Griffin pa se je z 10,6 odstotka znašla na četrtem mestu.

Kaj pa moški? Edini, ki se je uvrstil na lestvico desetih najnevarnejših slavnih oseb, je igralec Jon Hamm, ki v priljubljeni seriji Oglaševalci upodablja Dona Draperja in mu je pripadlo osmo mesto. Pred njim  so še Zoe Saldana, Katy Perry in Britney Spears, manj nevarni od njega pa sta  Rita Ora in Adriana Lima.

Po besedah strokovnjakov ta imena na lestvici ne presenečajo, ker so najbolj iskana na internetu, in so zato popolna za 'spletne kriminalce', ki nanje najpogosteje vežejo viruse, da bi lahko tako prodrli v čim več računalnikov internetnih uporabnikov.

Tim Jeras