Liam Hemsworth: Danes tako zelo seksi, v srednji šoli pa ...

Liam Hemsworth, junak aktualnega filma Igre lakote: Upor, 2. del, se je podal po poti dveh starejših bratov in postal igralski zvezdnik. Postavni Avstralec, ki danes slovi kot ljubljenec žensk, pa je pred kratkim spregovoril o obdobju, ko mu videz ni ravno olajševal življenja.

Liam Hemsworth: Danes tako zelo seksi, v srednji šoli pa ... (foto: Profimedia) Profimedia
1. 12. 2015

Liam Hemsworth se je rodil 13. januarja 1990 v avstralskem Melbournu, odraščal pa je na majhnem avstralskem otoku Phillip Island, kamor se je preselil že pri osmih letih.

Preselil pa se seveda ni sam, ampak s svojo družino, mamo Leonie, učiteljico angleščine, očetom Craigom, svetovalcem v centru za socialno delo, ter starejšima bratoma Chrisom in Lukom, s katerima je večino prostega časa preživel v znamenju jahanja valov, torej srfanja.

Če mislite, da za Liamom, ki danes slovi kot ljubljenec žensk, dekleta vzdihujejo že od nekdaj, pa se motite.

Ko ga je sloviti televizijski voditelj Jimmy Fallon kot gosta svojega šova lani vprašal, kaj mu je bilo v srednji šoli najbolj neprijetno, mu je na presenečenje številnih odgovoril, da mu njegov videz ni ravno olajševal življenja, saj je bil že takrat zelo visok in predvsem izredno suhljat.

Takoj zatem ga je Jimmy presenetil z njegovo staro fotografijo, na kateri je imel skodrane svetle lase, pegice in kar precej pubertetniških mozoljčkov, in ko jo je Liam zagledal, je v trenutku zardel.

Liam

Pogosto pa je že kot otrok zardeval tudi v šolskih klopeh, saj je bila učiteljica spolne vzgoje njegova mama:

"Bilo mi je strašansko neprijetno. Vse je bilo v redu, dokler ni začela govoriti o lastnih izkušnjah. Takrat sem pa stekel iz razreda."

V času, ko je še drgnil šolske klopi in ko mu je največjo travmo predstavljala spolna vzgoja, sta bila devet let starejši Luke in sedem let starejši Chris v Avstraliji že znana ter uspešna igralca.

Chris

Kmalu se je začel za poklic svojih bratov resno zanimati tudi Liam, ki si je pri 16 letih omislil agenta in se začel udeleževati številnih avdicij.

Prve igralske angažmaje je dobil v priljubljenih avstralskih serijah, kot so Sončni zaliv, McLeodove hčerke in Sosedje, v katerih si je ustvaril igralsko ime, marca 2009 pa je zbral pogum, se preselil v ZDA in - tako kot njegov brat Chris - poskusil srečo v Hollywoodu.

V mestu angelov pa mu na začetku ni bilo ravno postlano z rožicami.

Nadobudna brata sta živela v hiši za goste Chrisovega menedžerja Williama Warda, ko sta vendarle zbrala dovolj denarja, pa sta si najela manjše stanovanje. Liamu pa tudi v bitki za prve velike filmske vloge na začetku ni šlo najbolje.

Angažma v akcijski avanturi Plačanci je imel tako rekoč že v žepu, a se je kljub temu potegoval še za naslovno vlogo v akcijski domišljijski pustolovščini Thor, na koncu pa je ostal brez obeh!

Ustvarjalci filma Plačanci so mu namreč zamerili, da je poskušal dobiti vlogo v filmu Thor, zato so mu sporočili, da nanj ne računajo več, vloga Thora pa je na koncu pripadla njegovemu bratu Chrisu!

No, naposled pa se mu je vendarle nasmehnila sreča - dobil je glavno vlogo v mladinski drami Poslednja pesem, filmski verziji istoimenske knjižne uspešnice Nicholasa Sparksa, v kateri mu je družbo delala glasbenica in igralka Miley Cyrus.

Miley

Če se privlačni ljubljenec deklet in popularna najstniška zvezdnica srečata na snemanju ljubezenskega filma, ni prav nič čudnega, če med njima tudi za kamerami preskakujejo iskrice.

In prav to se je junija 2009 zgodilo Liamu in Miley, ki je v njegovem dosedanjem ljubezenskem življenju odigrala daleč najpomembnejšo vlogo.

Čeprav med njima vlada zelo opazna višinska razlika - Liam je visok 191 centimetrov, Miley pa 165 - in čeprav sta si tudi sicer precej različna, ju to na začetku ni motilo.

Ker oba nadvse cenita mnenja svojih staršev, sta si pošteno oddahnila, ko sta od njih dobila blagoslov.

"Rada imata Miley," je Liam, ki je - mimogrede - nastopil v videospotu za Mileyjino pesem When I Look at You, ves navdušen pojasnil, zakaj je od staršev dobil zeleno luč.

Kljub vsem starševskim blagoslovom pa je bila njuna ljubezenska zgodba resnici na ljubo pravzaprav ves čas precej turbulentna in že avgusta 2010 sta se prvič razšla.

Miley

Mesec dni pozneje sta se sicer pobotala, a bojne sekire očitno nista zakopala dovolj globoko, saj sta že na začetku novembra spet ubrala vsak svojo pot.

Kmalu sta znova dojela, da ne moreta živeti drug brez drugega, zato sta obnovila romanco in junija 2012 celo naznanila zaroko ter se vselila v skupno domovanje v Los Angelesu. Tudi po tem sta precej redno prekinjala in obnavljala razmerje, poleti 2013 pa so se začele pojavljati govorice, da nista več zaročena.

Pravzaprav je te govorice sprožila kar Miley, ki je zaročencu nehala slediti na Twitterju. Težava je bila v tem, da mlademu igralcu ni bil všeč njen razvpiti nastop na podelitvi nagrad MTV Video Music Awards, njo pa je bolelo, ker so ga mediji v romantičnem smislu povezovali z igralko January Jones.

Tej naj bi poslal kar nekaj eksplicitnih SMS-sporočil, med drugim tudi, da si želi seksati z njo. Miley, ki si je ravno v tistem obdobju na vso moč prizadevala, da bi se znebila svojega imidža 'pridne punčke', je časopisne stolpce polnila z razuzdanim vedenjem, razgaljenimi glasbenimi spoti in provokativnimi nastopi.

Miley

Največ prahu je dvignil ravno njen nastop na omenjeni podelitvi nagrad, nad katerim se je zgražal ves svet. Med drugim se je namreč prostaško drgnila ob mednožje svojega glasbenega kolega Robina Thicka, s katerim je nastopila.

Liam ni bil niti najmanj navdušen nad vedenjem svoje slavne zaročenke, ki je v prostem času čedalje pogosteje žurirala, in ravno zato naj bi se njuna ljubezenska zgodba septembra 2013 tudi končala. Liam pa je zatrjeval, da sta v resnici podlegla pritisku, ki sta mu bila izpostavljena zaradi življenja pod lupo javnosti.

"Najina zasebna sfera je iluzija! Stalno naju opazujejo," je izjavil za revijo Bravo in otožno obudil spomin na zadnji skupni dopust: "Bila sva v Kanadi, kjer ni bilo signala za mobilni telefon. Bilo je tako prijetno in sproščujoče ..."

Prav pred kratkim, torej več kot dve leti po koncu razmerja, je Liam prvič javno spregovoril o svoji nekdanji ljubezni ter s svojim mnenjem o težavni zvezdnici nekatere kar precej presenetil.

Če je bil za njuno ljubezen res usodno njeno neprimerno vedenje, še posebno opolzek in močno kritiziran nastop z Robinom, bi upravičeno pričakovali, da bo Liam vsaj malo jezen na svojo bivšo, a očitno je ravno nasprotno, saj je spomine na razmerje z njo obujal zelo čustveno in z nekakšno otožnostjo.

"Skupaj sva bila pet let, zato mislim, da se ta čustva ne bodo nikoli spremenila. In to je dobro, saj pomeni, da je bilo razmerje pristno. Bilo je in tudi vedno bo pomemben del mojega življenja," je dejal v intervjuju za revijo Men's Fitness in poudaril:

"Ne moreš izbirati, v koga se boš zaljubil!" Razumevanje je pokazal tudi za Mileyjino spremembo imidža in njen nov, bolj divji življenjski slog: "Je svobodomiselna in menim, da bo s tem, kar počne, vedno presenečala. Ni pa zlobna oseba. Je mlado dekle, ki bi preprosto rado storilo tisto, kar si pač želi storiti."

Po koncu razmerja z Miley so se vedno znova pojavljale špekulacije o njegovih novih dekletih.

Liam

Med drugim so mu pripisovali mehiško igralko in pevko Eizo González Reyna, glavno junakinjo priljubljene mehiške telenovele Lola, érase una vez, s katero so ga ovekovečili v nekem lasvegaškem nočnem klubu, govorilo pa se je tudi o romancah z igralko Amando Bynes, nekdanjo junakinjo humoristične serije Moja super sestra, in Nino Dobrev, nekdanjo zvezdnico serije Vampirski dnevniki.

Še posebno sočne govorice pa so bile tiste, ki so medije polnile aprila letos. Govorilo in pisalo se je namreč o tem, da se je že lani med rjuhami zabaval s Seleno Gomez.

Ta 23-letna igralka, pevka in modna oblikovalka naj bi si seks za eno noč, s katerim se je Liam menda bahal pred svojimi prijatelji, privoščila zato, ker se je želela s tem maščevati njegovemu nekdanjemu dekletu Miley, ki naj bi pred tem spala s Seleninim bivšim fantom Justinom Bieberjem ... Zapleteno, kajne? Ravno v tem času pa znova krožijo zanimive govorice.

Liam naj bi imel namreč razmerje z 22-letno Maiko Monroe, soigralko iz znanstvenofantastične akcijske pustolovščine Independence Day: Resurgence, ki je trenutno v fazi poprodukcije. Iskrica med njima naj bi preskočila na zabavi nemškega filmskega ustvarjalca Rolanda Emmericha.

"Mečkala sta se ob točilnem pultu. Njegova roka je bila na njeni zadnjici, ona pa se je drgnila ob njega," je povedal očividec, neki drugi vir pa je razkril, da zvezdnika razmerja še nočeta potrditi, čeprav je kemija med njima 'nepojmljiva'.

Teh govoric za zdaj še ni komentiral, komentiral pa ni niti šušljanj, da se nekaj plete med njim in hollywoodsko lepotico Megan Fox, ki jo redno srečuje na fitnesu. Kakorkoli že, kljub številnim sočnim zgodbicam je zvezdnik - vsaj uradno - vse od konca razmerja z Miley samski.

Liam

Edina dama, ki jo trenutno označuje za svojo 'pravo ljubezen', je tako psička Tani: "Krasna je. Posvojil sem jo pred približno enim letom in res je popoln pes."

Čeprav sta bila tako skupni film kot zaroka z Miley le delno uspešna, sta Liamu vendarle prinesla tudi nekaj dobrega - v trenutku je postal slaven, s tem pa je dobil tudi večje možnosti za dobre filmske vloge.

Do velike prelomnice v karieri tega modrookega Avstralca je prišlo leta 2011, ko mu je pripadla ena od glavnih vlog v seriji filmov Igre lakote.

Liam

Kot Gale Hawthorne si je leta 2012 utrl pot v srca oboževalcev in predvsem oboževalk, istega leta pa je kot Billy 'The Kid' Timmons navdušil še v akcijski pustolovščini Plačanci 2.

Serija filmov Igre lakote pa privlačnemu zvezdniku, ki ga v kinih ravno v tem času lahko gledamo v akcijski znanstvenofantastični pustolovščini Igre lakote: Upor, 2. del, ni prinesla le prepoznavnosti in bogastva, ampak je z njeno pomočjo tudi odrastel.

V nekem intervjuju je celo razkril, da je že prvi film spremenil njegovo življenje:

"Odprl je številna vprašanja o mojem osebnostnem razvoju in o tem, v katero smer se podajam. Po mojem sem pred tem menil, da vse to že vem, v skladu z motom 'vse bo dobro, zdaj sem oseba, ki dobro ve, kaj bi rada postala in kam bi rada prišla'. No, potem pa sem pogledal še v ozadje vsega skupaj in si začel znova zastavljati vprašanja." In očitno si je znal na ta vprašanja zelo dobro odgovoriti.

Napisal: Tim Jeras (za Story)
Fotografije: Profimedia

Preberi še: Zakaj je Jennifer Lopez zavrnila našo plesalko Niko Kljun? ali pa si oglej Te moške so okronali za "najbolj seksi na svetu" (najbolj seksi fotogalerijo letošnjega leta)!

Priporočamo tudi članek: Nasveti vizažistov za praznično ličenje