Lestvica najbolj preplačanih filmskih zvezd

Sam vrh letošnje Forbesove lestvice najbolj preplačanih filmskih zvezdnikov je pripadel Adamu Sandlerju, drugo mesto pa je zasedla Katherine Heigl. Presenetljivo je, da sta se na seznamu znašla tudi Ryan Reynolds in Nicolas Cage, Jennifer Aniston pa je največja poraženka.

Jennifer Aniston (foto: Profimedia) Profimedia
16. 12. 2013

Čeprav je očitno dovolj velika zvezda, da za vlogo v filmu zahteva vrtoglavi honorar v višini 10,6 milijona dolarjev, se je Jennifer Aniston znašla na neslavni lestvici desetih najbolj preplačanih hollywoodskih igralcev. Po nekaj filmskih brcah v temo je 44-letnica zasedla osmo mesto te Forbesove lestvice, sestavljene na podlagi zaslužka igralcev v zadnjih treh letih, do 1. junija 2013.

Ustvarjalci lestvice so, če nekoliko poenostavimo, sešteli stroške proizvodnje in honorarje posameznih igralcev, vsoto pa so potem primerjali z zaslužkom določenega filma v kinematografskih blagajnah.

Zadnji trije igralkini filmi, komedije Odklop, Kako se znebiti šefa? in Moja neprava žena, so stali 152 milijonov dolarjev, prislužili pa so 737 milijonov. Ker se je Jennifer na seznamu znašla kot največja zvezda in ker kljub svoji slavi za vsak vloženi dolar zasluži samo 10,6 dolarja, kar jo sicer uvršča na osmo mesto lestvice najmanj donosnih zvezdnikov, je bila razglašena za največjo 'luzerko' letošnje lestvice.

Za primerjavo, najuspešnejši film v preteklem letu dni, akcijska domišljijska pustolovščina Iron Man 3, v kateri sta med drugim igrala Gwyneth Paltrow in Robert Downey mlajši, je stala 200 milijonov dolarjev, v kinematografske blagajne pa je prinesla kar 1,2 milijarde.

Sicer pa se je na prestolu letošnje lestvice najbolj preplačanih igralcev znašel Adam Sandler, ki za vsak vloženi dolar zasluži 3,4 dolarja, drugo mesto je zasedla Katherine Heigl, najbolj znana po vlogi v seriji Talenti v belem, Reese Witherspoon pa je pripadlo tretje mesto. Z uvrstitvijo na nepriljubljeno lestvico so najbolj presenetili Nicolas Cage, Denzel Washington in Matt Damon.

Tim Jeras za revijo Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri